2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Népszerű az uszódi műfüves pálya és játszótér

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 29., 13:40

A napok óta tartó rossz idő ellenére délelőttönként az ovisok, délután már a falu apraja-nagyja látogatja rendszeresen az Uszódon tavaly megújult játszóteret és a gyönyörűen megépített műfüves pályát.

A község lakói megbecsülik a szépen rendben tartott közösségi teret, különösen jó időben anyukák, apukák a gyerekekkel, gyakran az egész család, de barátnők, barátok is szívesen találkoznak a házak között megbújó, szépen kialakított téren.

Bedi Gyula polgármester portálunk kérdésére látható örömmel mondta, hogy a játszótér és a műfüves pálya valóban új színfoltja lett a községnek, az ott eltöltött idő, esetenként néhány óra erősíti az uszódiak közötti kohéziót, több család, különösen a kisgyermekesek számára lett népszerű találkozóhely.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A műfüves pályát már nagyon várta a falu sportszerető közönsége, végre rossz idő esetén is van hol rúgni a bőrt, a kis létesítményt különösen pénteken, szombaton látogatják többen.

A polgármester azt is elmondta: az önkormányzat 30-40 közmunkást foglalkoztat, munkájuk jelentősen hozzájárul, hogy a településen a közterületek döntően az esőzések ellenére szépen rendben vannak. Igaz, az ingatlanok tulajdonosai is igyekeznek a saját portájuk előtti területet parkosítani, csinosítani.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott, az uszódi Duna-partot is az önkormányzat emberei tartják tisztán, a főzőhelyek környékén, a fák között is rendszeresen takarítják a területet, így a Duna-part tisztaságát méltató cikkünk elismerése elsősorban az ott dolgozó közmunkásokat illeti.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés