2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Évtizedes népszerűség – Meglepetésekkel teli operettgálát ígérnek Kalocsának

Helyszín: Kalocsai Színház
Dátum: 2017. január 29., vasárnap 15:00
Évtizedes népszerűség – Meglepetésekkel teli operettgálát ígérnek Kalocsának

Régre nyúló, szép hagyomány Kalocsán, hogy az év első hónapjában újévi operett tánc- és dalcsokor köszönti az újesztendőt. Mivel a gála hagyománya itt született, idézi fel Szabó Árpád, a Pesti Magyar Operett Színpad társulatának direktora, ezért mindig kitüntetett figyelemmel „térnek egy kicsit haza” téli turnéjuk során az érseki város teátrumába. Már az idei alkalma(ka)t is nagyon várják!

Van is ok az örömre, hiszen már szinte lehetetlen bejutni a január 28-ra dupla (!) előadással hirdetett Újévi Operettgálára, amelyet 15 és 19 órai kezdettel tekinthetnek meg a műfaj és általában a minőségi szórakozás szerelmesei a Kalocsai Színházban.

Bár a produkció ma már hivatalosan Újévi Operett Nagykoncert címen fut, amíg világ a világ, és régi, olyan ismerős arcokat köszönthetünk a társulat tagjainak a sorában, mint Mádi Piroska, Köllő Babett, Buch Tibor, Egyházi Géza, vagy Göth Péter, mi, kalocsaiak márpedig „operettgálára megyünk”. Jól tudják ezt a szervezők is, hiszen, bár nyilván az elmúlt több mint egy évtized óta személyi változások történtek a produkciófelelős társulat csapatában, annak „kemény magja” hasonló, „megkülönböztetett figyelemmel” jön Kalocsára, meséli Szabó Árpád.

– Már tavaly is két előadást kellett tartanunk, amiért nagyon hálásan fordulok a helyi és környékbeli emberekhez, akik megtöltik ilyenkor a nézőteret. Hasonlóképp tettünk az idén is, és örömmel figyeltem, hogy milyen szép számmal fogytak a jegyek – meséli a direktor. – A műsor tehát mondhatom, hogy sikeres, ami nyilván betudható a műfaj népszerűségének és persze Oszvald Marika Kossuth-díjas, Érdemes Művész vendégszereplésének, aki sokadszor társul már hozzánk a kalocsai gála alkalmával, és mindig szívesen jön – folyatatja, majd néhány meglepetést lenget be, fokozván a közelgő esemény iránti izgalmat.

– Vadonatúj műsort hozunk, benne új táncos- és szólókettősökkel! Nyilván a legnagyobbaktól válogatunk, így a repertoárban ott lesznek Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő vagy éppen Ábrahám Pál tollából született örökzöldek, és fantasztikus két órát ígérünk! A műsoron kívül is igyekszünk mindig újítani, ami azt jelenti, hogy technikai fejlesztésekkel, új látvánnyal és jelmezekkel is készülünk – zárta mondandóját Szabó Árpád a kalocsai viszontlátásig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei