2024. 07. 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megtelt az Érsekkert a Magna Cum Laude koncertjére – Hajnalig tartó buli a fesztivál kezdő napján

Borbély-Juhász Ágnes  |  2023. 09. 09., 09:38

Origamies, Magna Cum Laude, Yamina és Roberto Rios voltak a péntek esti hangulat felelősei.

Tegnap délután a Városházán megtartott Agrár Hungarikum szakmai fórummal kezdetét vette Kalocsa legnagyobb és legjobban várt rendezvénysorozata, a Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztivál, majd az érsekkerti szabadtéri színpadon délután tartott hivatalos megnyitó után hét órától a Duna Aszfalt színpadon is elindultak a koncertek. 

Képgaléria megtekintése (33 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A paksi Origamies zenekar főleg minőségi funky és hip-hop, illetve rap és alternatív pop elemekből építkező eleven, dinamikus muzsikája után a Magna Cum Laude együttes lépett színpadra. Koncertjükre már óriási tömeg gyűlt össze az Érsekkertben, akiket dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere is köszöntött.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


A Magna Cum Laude közkedvelt zenekar, produkciójukat életkortól függetlenül szereti a közönség. Jelzi ezt az is, hogy kalocsai fellépésükre szerény becslésünk szerint több ezren látogattak ki.
Másfél órás koncertjükkel meg is hálálták a nagy érdeklődést, Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa, Lesták Marci és Török Máté egy egész más dimenzióba repítették a közönséget.

A banda nemcsak a mély és elgondolkodtató dalok mestere, zenéjükkel a fiatalos lendületet és bulizás örömét is megtestesítik, és ez a kombináció teljesen levett mindenkit a lábáról az Érsekkertben is. Sokakban – köztük e sorok írójában is – nosztalgikus emlékeket ébresztett a zenekar Balkánban adott hajdani koncertjeinek felidézése. 

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


A Vidéki sanzon című daluknál már csúcson volt a hangulat, amely sikeréhez hozzájárult Mező Misi jó szokása, hogy ezt a dalt a közönség sorai közt sétálva, közös éneklésre és fotózkodásra is lehetőséget adva adta elő.
Az Átkozott nők és a Színezd újra mellett tombolt a publikum a Lehet, hogy eltört című dal hallatán is, és a kiváló hangszerszólókat szintén hálásan fogadta. A koncert végére tartogatott Pálinka dal pedig a ráadások ráadása volt, amivel a zenekar méltóképpen búcsúzott a kalocsai közönségtől.

Fellépésük után a Kalocsa Televízió stábjának élő facebook közvetítésben nyilatkoztak kalocsai élményeikről.


Hajnalig tomboltak a fiatalok

„Hol vannak a fiatalok?!”Nem egyszer hallani ezt a kérdést a városban járva-kelve.
Jelentjük, péntek este költői túlzással mind ott voltak az Érsekkertben! A Magna Cum Laude koncertje után Yamina, azaz Illés Viktória következett a lemezjátszóknál. A tehetséges fiatal magyar lemezlovas már meghódította a hazai és a nemzetközi zenei színteret, most Kalocsán csinált fergeteges bulit.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


Éjfélkor átadta a stafétát Roberto Riosnak, azaz a kalocsai származású Bácskai Róbertnek, aki ezután még hajnali kettőig pörgette a hangulatot.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


A fesztiválközönség felhőtlen szórakozása ma tovább folytatódik. Hamarosan kezdetét veszi a jubileumi, XXV. Paprikás Ételek Főzőversenye és meg sem áll a programsor vasárnap délutánig.

Kövessék portálunkon a további eseményeket is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-21 08:54:11
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 25., 09:19
Hálózati meghibásodás miatt tapasztalható a vízszolgáltatás kimaradása. Már dolgoznak a hiba elhárításán. Még >>>
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK