2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Megtelt az Érsekkert a Magna Cum Laude koncertjére – Hajnalig tartó buli a fesztivál kezdő napján

Borbély-Juhász Ágnes  |  2023. 09. 09., 09:38

Origamies, Magna Cum Laude, Yamina és Roberto Rios voltak a péntek esti hangulat felelősei.

Tegnap délután a Városházán megtartott Agrár Hungarikum szakmai fórummal kezdetét vette Kalocsa legnagyobb és legjobban várt rendezvénysorozata, a Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztivál, majd az érsekkerti szabadtéri színpadon délután tartott hivatalos megnyitó után hét órától a Duna Aszfalt színpadon is elindultak a koncertek. 

Képgaléria megtekintése (33 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A paksi Origamies zenekar főleg minőségi funky és hip-hop, illetve rap és alternatív pop elemekből építkező eleven, dinamikus muzsikája után a Magna Cum Laude együttes lépett színpadra. Koncertjükre már óriási tömeg gyűlt össze az Érsekkertben, akiket dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere is köszöntött.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


A Magna Cum Laude közkedvelt zenekar, produkciójukat életkortól függetlenül szereti a közönség. Jelzi ezt az is, hogy kalocsai fellépésükre szerény becslésünk szerint több ezren látogattak ki.
Másfél órás koncertjükkel meg is hálálták a nagy érdeklődést, Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa, Lesták Marci és Török Máté egy egész más dimenzióba repítették a közönséget.

A banda nemcsak a mély és elgondolkodtató dalok mestere, zenéjükkel a fiatalos lendületet és bulizás örömét is megtestesítik, és ez a kombináció teljesen levett mindenkit a lábáról az Érsekkertben is. Sokakban – köztük e sorok írójában is – nosztalgikus emlékeket ébresztett a zenekar Balkánban adott hajdani koncertjeinek felidézése. 

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


A Vidéki sanzon című daluknál már csúcson volt a hangulat, amely sikeréhez hozzájárult Mező Misi jó szokása, hogy ezt a dalt a közönség sorai közt sétálva, közös éneklésre és fotózkodásra is lehetőséget adva adta elő.
Az Átkozott nők és a Színezd újra mellett tombolt a publikum a Lehet, hogy eltört című dal hallatán is, és a kiváló hangszerszólókat szintén hálásan fogadta. A koncert végére tartogatott Pálinka dal pedig a ráadások ráadása volt, amivel a zenekar méltóképpen búcsúzott a kalocsai közönségtől.

Fellépésük után a Kalocsa Televízió stábjának élő facebook közvetítésben nyilatkoztak kalocsai élményeikről.


Hajnalig tomboltak a fiatalok

„Hol vannak a fiatalok?!”Nem egyszer hallani ezt a kérdést a városban járva-kelve.
Jelentjük, péntek este költői túlzással mind ott voltak az Érsekkertben! A Magna Cum Laude koncertje után Yamina, azaz Illés Viktória következett a lemezjátszóknál. A tehetséges fiatal magyar lemezlovas már meghódította a hazai és a nemzetközi zenei színteret, most Kalocsán csinált fergeteges bulit.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


Éjfélkor átadta a stafétát Roberto Riosnak, azaz a kalocsai származású Bácskai Róbertnek, aki ezután még hajnali kettőig pörgette a hangulatot.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek


A fesztiválközönség felhőtlen szórakozása ma tovább folytatódik. Hamarosan kezdetét veszi a jubileumi, XXV. Paprikás Ételek Főzőversenye és meg sem áll a programsor vasárnap délutánig.

Kövessék portálunkon a további eseményeket is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 11:40:00
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21

  NÉPSZERŰ HÍREK