2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikafesztivál: idén nem zárják be az Érsekkertet a koncertek után – Kalocsai biztonsági vállalkozás is közreműködik majd

Illés György Cinó  |  2023. 09. 04., 07:27

Tavaly sokaknak okozott bosszúságot, hogy az esti napzáró programok után a biztonsági személyzet kitessékelte a fesztiválozókat a kertből, esetenként a szükségesnél talán határozottabban is fellépve. Arról, hogy ez idén megismétlődhet-e, a szervező Kalocsai Innovációs é Közművelődési Központ (KIKK) ügyvezetője, Zsikó Zoltán tájékoztatott a múlt csütörtök délután tartott képviselő-testületi ülésen, ahol a fesztivál költségvetésének elfogadásáról döntött a testület, benne a Duna csoport által nyújtott 40 milliós hozzájárulással és más, helyi vállakozások hozzájárulásával.

A szponzori juttatásokról, köztük az új Duna-hidat építő Duna Aszfalt cégcsoportja által nyújtott, 40 milliós megatámogatásról már írtunk.
Ebben a cikkben a támogatások kapcsán elhangzott tájékoztatás nyomán a fesztivál biztonsági vonatkozásairól lesz szó, amelyek Szabó Balázs képviselő kérdésére kerültek szóba.

A képviselői kérdések közt Szabó Balázs a biztonsági szolgálattal kapcsolatban érdeklődött, emlékeztetve, hogy tavaly meglehetősen agresszívan csináltak zárórát, kellemetlen pillanatokat okozva sokaknak. A képviselőt az érdekelte, hogy ugyanaz a cég gondoskodik-e a biztonságról, illetve, hogy erről milyen egyeztetés történt.

Zsikó Zoltán, a szervező KIKK ügyvezetője válaszából kiderült:

NEM UGYANAZ A CÉG ADJA A BIZTONSÁGI SZOLGÁLATOT, MINT TAVALY.

Akkor a költséghatékonyságot szem előtt tartva döntöttek úgy, hogy az Érsekkertet éjszakára bezárják, ugyanis így kisebb létszámmal, kisebb erőforrással lehetett megoldani az eszközök és a park az őrzését.
Azonban

IDÉN NEM FOGJÁK BEZÁRNI A RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉT ÉJSZAKÁRA.

Hajnali fél háromig a vendéglátó egységek és különböző értékesítő pontok is várják majd az érdeklődőket, de utána sem fogják kitessékelni a parkból a fesztiválozókat. Ezért napi 24 órás őrzést kellett szervezniük nagyobb létszámmal.
A válaszból az is kiderült hogy

A BIZTONSÁGI SZOLGÁLTATÁSRA KIÍRT PÁLYÁZATOK NYERTESE EGY FŐVÁROSI VÁLLALKOZÁS LETT.

Ám mintegy felerészben kalocsai biztonsági cég fog gondoskodni az őrzésről-védelemről.

EREDENDŐEN KALOCSAI VÁLLALKOZÁST SZERETTEK VOLNA FELKÉRNI A BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT FELADATAIRA.

A kalocsai biztonsági cég azonban azt kérte, hogy egy ekkora rendezvény biztosításába – annak volumenére tekintettel vonjanak be külsős partnereket is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK