2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

40 millióval támogatja a Duna Aszfalt a KIKK-et – Elfogadta a képviselő-testület a Paprikafesztivál költségvetését

Illés György Cinó  |  2023. 09. 04., 07:16

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ vezetőjének sajtótájékoztatója kapcsán már írtunk a Duna Aszfalt által nyújtott megatámogatásról, most a képviselő-testület elé került a fesztivál költségvetésének kérdése. A kedvező fejleményeket mindenki üdvözölte, ennek ellenére a nem Fidesz-KDNP-s képviselők közül csak Szabó Balázs szavazott igennel.

A Kalocsán negyedszázados múltú Paprikafesztivált az elmúlt években sikerült egy igazán színvonalas, nagyon jó hangulatú rendezvénnyé fejleszteni, noha a közelmúltban a covid és a források szűkössége is nehezítette a szervezők munkáját – mutatott rá a kérdést tárgyaló napirendi pont bevezetőjében dr. Filvig Géza polgármester, hozzátéve, hogy idén mindkettő elhárult. Semmiféle korlátozás nincs, és egy kiemelt támogatást is kapott Kalocsa város önkormányzata, hogy a két hungarikumunknak tisztelgő fesztivált,

A PAPRIKAFESZTIVÁLT VALAMINT A JÖVŐ ÉVI NÉPMŰVÉSZETI PÜNKÖSDI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁLT A DUNA ASZFALT CÉGCSOPORT MINTEGY 40 MILLIÓ FORINT PLUSZ ÁFA ÖSSZEGGEL TÁMOGATJA.

Ilyen kiemelt nagy támogatásban még nem részesült kalocsai rendezvény, így méltóképpen, színvonalasan tudjuk ezeket a programokat megszervezni, és örömteli, hogy nem önkormányzati forrásból – tette hozzá a polgármester, hangsúlyozva:

MINDKÉT RENDEZVÉNY INGYENESEN LÁTOGATHATÓ.

A Duna Aszfalt cégcsoport kiemelt támogatása mellett a kalocsai vállalkozások közül is többen kivették a részüket. Filvig Géza köszönetet mondott a Duna Aszfalt cégcsoport mellett

  • a Generál Kft
  • a Tarr Kft.
  • a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK),
  • az OTP Bank,
  • a Kalo-Bau Kft.
  • és a SysCorp Kft.


támogatásáért.
Az előterjesztés a KIKK által megküldött program és költségvetési terv elfogadását javasolta, hogy annak nyomán a Kft. eljárhasson a partnerek felé.

Dr. Bagó Zoltán képviselő a költségvetés kiadási oldal mellől a bevételi oldalt hiányolta, és a szponzori juttatásokon túli bevételek felől érdeklődött.

Zsikó Zoltán válaszából kiderült: a bevételi oldalt azért nem részletezték, mivel biztosan tudták, hogy lesz egy nagy szponzor, aki lényegében lefedi támogatással a kiadási oldalt.

Az egyéb bevételekről elmondta: a kiskereskedőktől várható helypénzekről pontos számot még nem lehet tudni, mivel folyamatosan érkeznek a jelentkezések, de nagyságrendileg ebből körülbelül 600.000 forint bevétel várható.

Ezen kívül jelenleg még tárgyalnak a vidámparkról, amelyet a Vagyonhasznosítási Kft. parkgondozó részlegének telephelyén állítanának föl a tervek szerint. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, úgy a vidámparkból is fog származni valamiféle bevétel. Emellett a főzőcsapatok nevezési díjából is fog befolyni egy nem jelentéktelen összeg, ám azt is látni kell, hogy a 10.000 forintos díj fejben egy gázpalackot, sátrat és sörpadokat is biztosítanak számukra, így ez egy képletes nevezési díjnak tekinthető.

Vincze András  azt kérdezte, hogy a baráti főző társaságoknak is kötelező lesz-e a plusz húsz adagot kóstolásra felajánlani. Emellett arra volt kíváncsi, hogy miért kell a fotózás és videózás feladataira 900.000 forintos költséggel külsős csapatot fölkérni, hiszen az összes helyi és a regionális médiumok is hivatalból jelen lesznek, köztük az önkormányzat saját cégével, a Kalocsa Televízióval.
Zsikó Zoltán válasza szerint a tudósító médiumok közt nincs olyan, amelyik gyakorlatilag a teljes rendezvény idején jelen volna, és nincs más dolga, mint hogy dokumentálja a történteket, jó pillanatokat elkapjon, és szép videókat készítsen, aminek a város szempontjából is jelentős marketingértékére hívta föl a figyelmet.
A főzőcsapatokkal kapcsolatban pedig rugalmasságot mutatott az ügyvezető, mondván, akinek ez gondot jelent, keresse meg őt, biztosan találnak közösen megoldást, de arra is emlékeztetett, hogy tavaly pont azért kaptak kritikákat, mert nem volt lehetőség kóstolásra.
Vincze András üdvözölte az ügyvezető nyitottságát a főzőcsapatokkal kapcsolatban, ugyanakkor kifejezte, hogy az alapkoncepció – a főzőcsapatok számára előírt plusz húsz adag étel és annak költségei miatt – szerinte elhibázott.

Szabó Balázs a biztonsági szolgálat a kapcsolatban érdeklődött. A válaszból kiderült: idén nem fogják bezárni a rendezvény éjszakáira a parkot – erről bővebben itt írunk.

Kákonyi István a gazdasági és turizmusfejlesztési bizottsági támogatás pontjáról tájékoztatott szintén örömét fejezve ki a szponzori támogatások miatt.

Bagó Zoltán bejelentette: tartózkodni fog a szavazásnál, mert a kérdések és válaszok során elbizonytalanodott. Bár örül, hogy nem kerül pénzbe a városnak a rendezvény lebonyolítása, ahhoz sok sikert kívánt, és jelezte hogy ő maga is részt fog venni rajta.
Körmendy Szabolcs és Bagó Zoltán között kialakult egy kis polémia az utóbbi képviselő előre bejelentett tartózkodásával kapcsolatban. Akit érdekelnek ennek vagy az egész vitának további részletei, az tekintse meg az élő közvetítés felvételét amelyet a polgármester minden alkalommal közzétesz saját közületi közösségi médiás oldalán.

A nehéz gazdasági körülmények között is magas színvonalú, jó hangulatú rendezvényt tudunk majd tartani Kalocsa város lakóinak, ráadásul ingyenesen”– foglalta össze a napirendi pont tárgyalásának tanulságait a polgármester, megköszönve a KIKK munkatársainak a munkáját, továbbá Német Józsefnek a Paprikás Ételek Főzőversenye megszervezését, valamit a Vagyonhasznosítási Kft.-nek az előkészületekben való segédkezését.

Filvig Géza ezzel lezárta a vitát, és szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot, amelyet végül hét igen szavazattal fogadott el a testület.

Az öröm és az elismerés hangjait kifejező Bagó Zoltán és Királyi Róbert, valamint Vincze András is tartózkodással szavazott, akik mellé szintén tartózkodó szavazatával csatlakozott Balogi József, aki ugyanakkor a vitához nem szólt hozzá.

ÍGY A PAPRIKAFESZTVÁL PROGRAMJÁRA ÉS KÖLTSÉGVETÉSÉRE A NEM FIDESZ–KDNP ÁLTAL DELEGÁLT KÉPVISELŐK KÖZÜL EGYEDÜL SZABÓ BALÁZS SZAVAZOTT IGENNEL.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK