2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Milyen lesz az Ez Zene? – Videós ízelítők a TDM-től

Milyen lesz az Ez Zene? – Videós ízelítők a TDM-től
Illés György Cinó  |  2021. 08. 19., 16:04

Az augusztus 20-ai ünnephez illő, a népzene mellett annak hagyományait modern köntösbe bújtatva újragondoló zenéket és zenekarokat vonultat föl augusztus 20-án és 21-én délután az „Ez Zene” minifesztivál az Érsekkertben. Ma zenés koktélesttel hangolódhatunk a Snasszban, felkészülésünket a TDM rövid ismertetőkkel és videós ízelítőkkel segíti – főleg azoknak ajánljuk, akik nem ismerik még a fellépőket.

A Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. (TDM) iroda közösségi médiás oldalán népszerűsítette az elmúlt napokban a TDM szervezésében megvalósuló koncertsorozatot. Tekintettel arra, hogy

NEM A VÍZCSAPBÓL IS FOLYÓ, KÖZHELYES CSAPATOKAT HÍVTAK EL KALOCSÁRA, DE ZSÁKBAMACSKÁT SEM SZERETNÉNEK ÁRULNI,

rövid bemutatással és videós ízelítőkkel igyekeznek kedvet csinálni a közönségnek a programhoz.

Az autentikus népzenét a Fölszállott a páva tehetségkutatón megismert formációk és zenészek közül többen is – így a kategóriájában dobogós Zsikó Zenekar és a műfaj fiatal erősségeit tömörítő Sarjú Banda – képviselik majd, a cigány népzenét pedig a Kalocsai Fiúk nevű helyi formáció képviseli majd. Ők együtt, valamint a műfaj élvonalához tartozó, Liszt-díjas Herczku Ági és a Banda a garancia arra, hogy csodálatos zenei élményben részesül majd mindenki, aki kedveli az igazi, hamisítatlan népzenét, és kilátogat a holnap és holnapután délután zajló, ingyenesen látogatható minifesztiválra, az Érsekkertbe.

Ágoston Béla és barátaival a kicsiknek hangszerbemutatót, nagyoknak koncertet, éppen arra járóknak stand-up-musical-comedy produkciót, egyszóval vidám zenei csemegét kínál majd.

Ágoston Béla / Forrás: TDM, facebook


A Kiss Ferenc „hangépítész” által életre hívott világzenei formáció, az Etnofon hangzása Novák Péterrel kiegészülve rockosabb hangzást kapott, és a ’90-es évek ismert formációjának, a frontember akkori zenekarának, a Kimnowaknak a dalai közül is megszólaltatnak majd néhányat.

Ez itt csak egy a videós ízelítőkből, a többiért, valamint a szöveges ismertetésekért keressék föl ide kattintva a TDM oldalát:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei