2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Milyen lesz az Ez Zene? – Videós ízelítők a TDM-től

Milyen lesz az Ez Zene? – Videós ízelítők a TDM-től
Illés György Cinó  |  2021. 08. 19., 16:04

Az augusztus 20-ai ünnephez illő, a népzene mellett annak hagyományait modern köntösbe bújtatva újragondoló zenéket és zenekarokat vonultat föl augusztus 20-án és 21-én délután az „Ez Zene” minifesztivál az Érsekkertben. Ma zenés koktélesttel hangolódhatunk a Snasszban, felkészülésünket a TDM rövid ismertetőkkel és videós ízelítőkkel segíti – főleg azoknak ajánljuk, akik nem ismerik még a fellépőket.

A Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. (TDM) iroda közösségi médiás oldalán népszerűsítette az elmúlt napokban a TDM szervezésében megvalósuló koncertsorozatot. Tekintettel arra, hogy

NEM A VÍZCSAPBÓL IS FOLYÓ, KÖZHELYES CSAPATOKAT HÍVTAK EL KALOCSÁRA, DE ZSÁKBAMACSKÁT SEM SZERETNÉNEK ÁRULNI,

rövid bemutatással és videós ízelítőkkel igyekeznek kedvet csinálni a közönségnek a programhoz.

Az autentikus népzenét a Fölszállott a páva tehetségkutatón megismert formációk és zenészek közül többen is – így a kategóriájában dobogós Zsikó Zenekar és a műfaj fiatal erősségeit tömörítő Sarjú Banda – képviselik majd, a cigány népzenét pedig a Kalocsai Fiúk nevű helyi formáció képviseli majd. Ők együtt, valamint a műfaj élvonalához tartozó, Liszt-díjas Herczku Ági és a Banda a garancia arra, hogy csodálatos zenei élményben részesül majd mindenki, aki kedveli az igazi, hamisítatlan népzenét, és kilátogat a holnap és holnapután délután zajló, ingyenesen látogatható minifesztiválra, az Érsekkertbe.

Ágoston Béla és barátaival a kicsiknek hangszerbemutatót, nagyoknak koncertet, éppen arra járóknak stand-up-musical-comedy produkciót, egyszóval vidám zenei csemegét kínál majd.

Ágoston Béla / Forrás: TDM, facebook


A Kiss Ferenc „hangépítész” által életre hívott világzenei formáció, az Etnofon hangzása Novák Péterrel kiegészülve rockosabb hangzást kapott, és a ’90-es évek ismert formációjának, a frontember akkori zenekarának, a Kimnowaknak a dalai közül is megszólaltatnak majd néhányat.

Ez itt csak egy a videós ízelítőkből, a többiért, valamint a szöveges ismertetésekért keressék föl ide kattintva a TDM oldalát:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés