2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nagysikerű, teltházas koncert a kalocsai zárdatemplomban

Nagysikerű, teltházas koncert a kalocsai zárdatemplomban
Zsiga Ferenc  |  2022. 02. 04., 13:44

A Kalocsa Kamarakórus és a Kalocsai Fúvószenekar január 29-én, szombaton délután a Zárdatemplomban adott nagysikerű közös koncertet. A templomot zsúfolásig megtöltő közönség többször is vastapssal jutalmazta a produkciókat. Más darabok mellett Leonard Cohen legnépszerűbb dalát, a Halleluja címűt hallhatta a nagyérdemű. Betlenné Dajkó Ágnest, a Kalocsai Fúvószenekar karnagyát a nagysikerű komolyzenei koncert részleteiről kérdeztük.

Több szempontból sem hagyományos koncert volt a szombati. Mivel a COVID járvány felborította az éves programunkat, erre a hangversenyre most került sor. Templomba illő repertoárral készültünk, ami különösen jól hangzott a szakrális környezetben, a helyszín már önmagában is egy emelkedett, bensőséges hangulatot teremtett.”mondta Betlenné Dajkó Ágnes.


A Kalocsai Fúvószenekar karnagya hozzátette:

A Kalocsa Kamarakórus már korábban is énekelt a fúvószenekar kíséretével, ennek köszönhetően tökéletes volt az összhang közöttük. A gyönyörű hangzású koncerten több komolyzenei mű is felcsendült. Talán sokak számára emlékezetes: pár évvel ezelőtt jött az az ötletünk, hogy a kamarakórussal együtt lépünk fel. A színházban volt egy tavaszi koncertünk, amelyre őket is meghívtuk. Ekkor jutott eszembe, hogy a templomban is rendezhetnénk egy közös hangversenyt. Két közös műsorszámunk van az énekkarral, és van két külön blokk, amikor ők kíséret nélkül énekelnek, tehát mindkét együttes önállóan és együtt is kiteljesítheti, megcsillanthatja a kvalitásait.”


Betlenné Dajkó Ágnes a zenekar összetételére irányuló kérdésünkre elmondta:

Eltérő életkorú egyének ülnek a zenekarban, akikben egy biztosan közös, a zene, és a közös zenélés szeretete. Van, aki évtizedek óta fújja, és van, aki csak 1-2 éve ismerkedik azzal, hogyan kell egy ekkora csapatban muzsikálni. Szerencsére van utánpótlás, ám mindig várunk zenészeket. Valamennyi fórumunkon szívesen látjuk azokat a tehetséges érdeklődőket, akik hangszeren tudnak játszani. Elsősorban rézfúvós hangszeren játszani tudó zenészeket keresünk. Emellett bárkit szívesen látunk, aki vállalni tudja, hogy rendszeres munkával, heti egyszeri próbával részt tud venni a kórusban vagy a zenekarban. Úgy gondolom, közöttünk egy olyan csapatban találja meg a helyét, ahol az együttmuzsikálás semmi máshoz nem hasonlítható öröme maximálisan kiteljesedik.”A Kalocsa Kamarakórus és a Kalocsai Fúvószenekar január 29-ei koncertjéről a Kalocsai Televízió Múzsa című kulturális magazinjában bővebb összeállítást láthatnak, hallhatnak olvasóink.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK