2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elballagtak a Kossuth Zsuzsanna középiskola végzős diákjai – Csiszoltabb gyémántként hagyják el az intézményt

Zsiga Ferenc  |  2018. 05. 04., 13:22

Kalocsa középiskolái közül elsőként a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős diákjai ballagási ünnepségére érkező családtagokkal és ismerősökkel telt meg a városközpont május 3-án. Az iskola főépületének udvarán, a virágba borult, illatozó ősfák árnyékában 17 órakor kezdődő ünnepség mind koreográfiájában, mind az elhangzott beszédeket tekintve méltó volt a nagy múltú intézményben több évtizedes múltra visszatekintő, érettségit, illetve szakmát adó színvonalas oktatáshoz. Bekéné Deutsch Ágnes igazgató ünnepi beszédének egyik talán legemelkedettebb gondolata az volt, amikor azt mondta: „Az itt eltöltött évek után csiszoltabb gyémántként adunk át benneteket a felsőoktatásnak, a további szakmatanulásnak, az első munkahelynek.”

És valóban, a csillogó szemű, talpig ünneplőbe öltözött végzős fiúkra és lányokra leginkább a gyémánt jelző illett. Ragyogásuk, láthatóan meghatott viselkedésük, kissé félénken, mégis mély átérzéssel előadott beszédeik azt bizonyították, hogy a Kossuth Zsuzsanna középiskolának komoly közösségformáló ereje van az életükben.

Igazából talán ez adta az alapját annak, hogy ezen a gyönyörű májusi délután őszintén megéljék, átérezzék életüknek ezt az egyszeri, megismételhetetlen alkalmát, a középiskolai ballagást, amikor önmaguk mellett szüleiknek, családtagjaiknak, tanáraiknak is bizonyították, már csak karnyújtásnyira vannak a kitűzött céltól.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A közönség figyelme attól kezdve egy percre sem lankadt, hogy a négy végzős osztály a tizenegyedikesek sorfala között, osztályfőnökeikkel az élen bevonult és kitöltötte a tanári karral szembeni teret.

Elsőként a 12/A osztály Szakgimnázium Egészségügyi ágazat érettségi előtt álló 21 diákja érkezett az igazgatói feladatokat is ellátó Bekéné Deutsch Ágnes osztályfőnökkel (volt osztályfőnök Fekete Antal) az élen.

Őket a 12/B osztály Szakgimnázium Vendéglátóipari ágazat diákjai követték, az első sorban Baranyiné Hellényi Viktória szakmai tagintézményvezető-helyettessel és Balaton Csilla osztályfőnökkel. A 20 diákból álló osztály már a ballagási meghívón szereplő idézettel is felhívta magára a figyelmet:

Vannak jó szelek, s persze rosszak is, 
bár a hullámok mögött vár ránk a part,
de semmilyen szél nem jó annak, 
aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.
Aki esetleg nem tudta, az Török Anita osztályfőnök személyéből, a ballagók feszes testtartásából is kitalálhatta, hogy a 3/11.C Szakközépiskolai osztály a leendő pincér lányokból és fiúkból áll. A 13 diákból 10 hölgy, 3 úr végez majd hamarosan. Ők lesznek, akik a legerőteljesebb benyomást teszik majd a vendégekre, az ő viselkedésük, stílusok sokat nyom majd a latba, amikor a vendégek arról döntenek, ellátogatnak-e még egyszer az éttermükbe.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Természetesen a 3/11. D Szakközépiskolai szakács osztály egyelőre 16 szakácsjelöltjének még inkább meghatározó része lesz majd abban, hogy a Szabadiné Huszka Éva osztályfőnök és szaktanáraik irányítása mellett elsajátított, megbízható és állandó minőséget garantáló konyhaművészetükkel keltsék jó hírét leendő munkahelyüknek, az adott vendéglőnek, étteremnek.

Bekéné Deutsch Ágnes igazgató felemelő ballagási beszédének elhangzását követően a diák szónokok osztálytársaik nevében is köszönetet mondtak tanáraiknak, szüleiknek, amiért a Kossuthban  elsajátított tudás megszerzésekor önzetlenül és kitartóan a segítségükre voltak.

Az ünnepség a jeles tanulók, a szakmai tanulmányi  versenyeken sikeresen szereplő, a kimagasló sportteljesítményt nyújtó diákok elismerésével folytatódott.

A ballagási ünnepség legfelszabadultabb pillanata, egyben záróakkordja az volt, amikor a Kossuth Zsuzsanna középiskola végzős diákjai az iskolától való elszakadás jelképeként egy-egy léggömböt engedtek a magasba, majd virágcsokrok kíséretében fogadták a gratulációkat.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés