2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tanártúsz, kommandós akció, zárka a Dózsában - Bűnmegelőzési interaktív nap négyszáz fiatalnak

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 18., 08:51

Életszerű helyzetekkel ismerkedhettek a város legnagyobb tanulólétszámú intézményének, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai április 17-én, szerdán, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott Re-akció nevű, új országos bűnmegelőzési program keretében.

Az iskola épületében és az Érsekkerben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a társszervek, köztük a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai részvételével megtartott programsorozat célja az volt, hogy elmélyítse a fiatalok bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismereteit, cselekvőképes tudást adjon például az iskolai erőszak, az egymás közti agresszió, a fiatalok által elkövetett bűncselekmények csökkentése érdekében.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Dózsa ilyen szempontból előnyös helyszínnek bizonyult, hiszen az intézményben folyó rendvédelmi, közszolgálati képzésnek köszönhetően a fiatalok egy része maga is részt vesz hasonló bemutatókon, legutóbb az emlékezetes Szakmák éjszakáján, közülük többen a rendvédelem területén szeretnének dolgozni.

Re-akció néven egy új országos bűnmegelőzési programot dolgozott ki a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

Mindezt a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokkal, szakmai bemutatókkal, intézkedéstaktika bemutatásával, önvédelmi és kutyás bemutatóval, szituációs gyakorlatokkal – kábítószer-kereskedelem, rablás, verekedés - baleseti szimulációval – járművezetés ittas állapotban - oldották meg.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Felhívták a figyelmet a facebook veszélyeire, hasznos ismereteket, megoldási javaslatokat adtak át a diákoknak a különböző konfliktusok kezelésére.

A játékokban aktívan részt vevő diákok és pedagógusok egyaránt átélték az életből merített helyzetek nehézségeit, a döntési dilemmát. Az érzelmekre katartikusan ható napot diákok felnőttek egyaránt nem fogják elfelejteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés