2022. 10. 05. szerda
Aurél
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Tanártúsz, kommandós akció, zárka a Dózsában - Bűnmegelőzési interaktív nap négyszáz fiatalnak

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 18., 08:51

Életszerű helyzetekkel ismerkedhettek a város legnagyobb tanulólétszámú intézményének, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai április 17-én, szerdán, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott Re-akció nevű, új országos bűnmegelőzési program keretében.

Az iskola épületében és az Érsekkerben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a társszervek, köztük a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai részvételével megtartott programsorozat célja az volt, hogy elmélyítse a fiatalok bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismereteit, cselekvőképes tudást adjon például az iskolai erőszak, az egymás közti agresszió, a fiatalok által elkövetett bűncselekmények csökkentése érdekében.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Dózsa ilyen szempontból előnyös helyszínnek bizonyult, hiszen az intézményben folyó rendvédelmi, közszolgálati képzésnek köszönhetően a fiatalok egy része maga is részt vesz hasonló bemutatókon, legutóbb az emlékezetes Szakmák éjszakáján, közülük többen a rendvédelem területén szeretnének dolgozni.

Re-akció néven egy új országos bűnmegelőzési programot dolgozott ki a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

Mindezt a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokkal, szakmai bemutatókkal, intézkedéstaktika bemutatásával, önvédelmi és kutyás bemutatóval, szituációs gyakorlatokkal – kábítószer-kereskedelem, rablás, verekedés - baleseti szimulációval – járművezetés ittas állapotban - oldották meg.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Felhívták a figyelmet a facebook veszélyeire, hasznos ismereteket, megoldási javaslatokat adtak át a diákoknak a különböző konfliktusok kezelésére.

A játékokban aktívan részt vevő diákok és pedagógusok egyaránt átélték az életből merített helyzetek nehézségeit, a döntési dilemmát. Az érzelmekre katartikusan ható napot diákok felnőttek egyaránt nem fogják elfelejteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 03., 14:28
A helyszínen tájékozódtunk arról az 51-es főút kalocsai elkerülő szakaszán történt balesetről, amelyben két kamion ütközött össze ma reggel, és amelynek következtében az egyik sofőr a helyszínen életét vesztette. A balesetet az okozhatta, hogy a reptér felől érkezett, szerencsétlenül járt sofőr ismeretlen okból elmulasztotta az elsőbbség megadását.
2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 05., 08:00
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján hívta fel a figyelmet arra, hogy a népszámláláskor miként lehet elkerülni az internetes csalókat. Még >>>
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK