2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyes tanévnyitó a térség legnagyobb oktatási intézményében – Több száz diákot köszöntöttek a Dózsa udvarán

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 02., 14:48

Még 287 nap és újra nyári szünet! Fel a fejjel! – olvashattuk a tréfás bejegyzést tegnap a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény közösségi oldalán, hogy aztán ma reggel fél nyolctól, az ünnepélyes tanévnyitóval élésben is megkezdődjön a 2019/2020-as tanév a Bajai Szakképzési Centrum egyik legnagyobb, a térség és a város egyértelműen legnagyobb oktatási intézményében.

Fekete Antal tagintézmény-vezető a Martinovics utcai épület udvarán az előző évektől eltérően a szakgimnáziumban tanuló informatikai, közgazdasági, rendészeti, szépészeti ágazat diákjain túl az újra indított gépészeti ágazaton tanuló diákokat is üdvözölhette. Az intézmény a szakközépiskolai oktatást is szinte valamennyi tanulmányi területen elindította, a tanulókat korszerű, megújult infrastruktúra fogadta a nyári karbantartásoknak köszönhetően.


Forrás: Zsiga Ferenc

Fekete Antal arról tájékoztatta portálunkat: a nyári szünidő alatt elvégzett munkálatoknak köszönhetően a fontosabb átalakítási, karbantartási, így festési, mázolási feladatok befejeződtek. Az iskola tantermeiben a székeket átvizsgálták, ahol szükség volt rá, ülőlapot, háttámlát cseréltek, de az osztálytermek hagyományos tábláit is átfestették.

A legnagyobb változás a Kossuth Lajos utcai Sportcsarnokot érintette, ott a felszerelés egy részét, köztük a tornagerendákat cserélték, újrakárpitozták az ugrószekrényeket.

Ettől jóval jelentősebb változás, hogy megtörtént a sportcsarnok kazánjainak cseréje, a fűtés korszerűsítése.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint elhangzott, a Martinovics utcai intézmény sem maradt ki az új tanévre való felkészítésből.

AZ UDVARON KIALAKÍTOTTAK EGY STREET WORKOUT PÁLYÁT,
A GINOP 6.2.3 PÁLYÁZAT KERETÉBEN, AMELY A MINDENNAPI TESTNEVELÉST ÉS A RENDÉSZETI ÁGAZATON TANULÓK JÓ ERŐNLÉTBEN TARTÁSÁT SZOLGÁLJA.

A sportot segítendő, sportpadló burkolatot kapott az Asztrik téri épület tornaterme. Az elméleti és gyakorlati oktatást segíti az a húsz darab új számítógép monitorral és 14 darab laptop, amely a tanévkezdésremegérkezett, szintén a GINP 6.2.3 pályázat részeként.

Fekete Antal hozzátette:

A MA KEZDŐDŐ ÚJ TANÉV A TÉRSÉG LEGNAGYOBB LÉTSZÁMÚ ISKOLÁJÁBAN EGYFAJTA SIKER, UGYANIS HOSSZÚ ÉVEK UTÁN MOST ELŐSZÖR SIKERÜLT ÚJRA BEISKOLÁZNI DIÁKOKAT A GÉPÉSZET ÁGAZATRA.

A tagintézmény-vezető az új tanév indulásáról videóinterjúban is beszámolt.Kedves diákok, tanárok! A tanév ma megkezdődött, az előttetek álló feladatokhoz sok sikert, kitartást, élményt és egészséget kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés