2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Megújult a bátyai római katolikus templom – Július végére elkészül az új játszótér

Megújult a bátyai római katolikus templom – Július végére elkészül az új játszótér
Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 29., 10:30

Hosszú évekkel ezelőtt az egyik nagy viharban elferdült a templomtorony keresztje, így a tetőbádog festésével és az új kereszt elhelyezésével kezdődtek a templom tatarozási munkálatai.

Minden tisztességes, szorgalmas ember, közösség ambíciója valamit adni az utána következő generációknak, és akik aktuálisan élvezik a rájuk hagyott értékeket, azoknak kötelessége méltó módon megőrizni, amit rájuk hagytak. Ennek az örök igazságnak a jegyében gondolkodunk itt Bátyán is, ahol a külső felújításra régen megérett római katolikus templomot a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázati forrásából sikerült rendbe hozni. Köszönhetően annak, hogy az Alapítványnál egy ideje az egyházi épületek felújítására is lehet pályázni. Településünk önkormányzata ezzel a lehetőséggel élve nyújtott be kérelmet a JETA kuratóriumához, amely kedvező döntést hozott– tájékoztatta portálunkat Fekete Csaba polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A településvezető elmondta: hosszú évekkel ezelőtt az egyik nagy viharban elferdült a templomtorony keresztje, így a tetőbádog festésével és az új kereszt elhelyezésével kezdődtek a templom tatarozási munkálatai. Ezt a munkaszakaszt a templom külső festése, az épület körül összegyűlő csapadékvíz elvezetésének biztosítása, a főbejárat előtti tér és a falak menti járda díszburkolatból történő kialakítása követte.

Fekete Csaba szólt arról is, hogy az egyház a belső felújítási munkálatokat már korábban, a saját költségén elvégeztette, így a műemlék jellegű épületet múlt év szeptemberében dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke a falu közönségének részvételével tartott szentmisén megáldotta.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármester tájékoztatott, hogy idén a JETA 2020. évi pályázatán nyert közel 13 millió forintból létesül játszótér a Nyárfa utca sarkán lévő focipályánál. Az évek óta üresen álló telken a legmodernebb kültéri játékokat helyezik el, sőt, köztük lesz egy különlegesség is, a drótkötél lesiklópálya.

A fejlesztés beszerzés alatt áll, a játszótér kialakítása, majd használatba adása július hónapban várható.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés