2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megújult a bátyai római katolikus templom – Július végére elkészül az új játszótér

Megújult a bátyai római katolikus templom – Július végére elkészül az új játszótér
Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 29., 10:30

Hosszú évekkel ezelőtt az egyik nagy viharban elferdült a templomtorony keresztje, így a tetőbádog festésével és az új kereszt elhelyezésével kezdődtek a templom tatarozási munkálatai.

Minden tisztességes, szorgalmas ember, közösség ambíciója valamit adni az utána következő generációknak, és akik aktuálisan élvezik a rájuk hagyott értékeket, azoknak kötelessége méltó módon megőrizni, amit rájuk hagytak. Ennek az örök igazságnak a jegyében gondolkodunk itt Bátyán is, ahol a külső felújításra régen megérett római katolikus templomot a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázati forrásából sikerült rendbe hozni. Köszönhetően annak, hogy az Alapítványnál egy ideje az egyházi épületek felújítására is lehet pályázni. Településünk önkormányzata ezzel a lehetőséggel élve nyújtott be kérelmet a JETA kuratóriumához, amely kedvező döntést hozott– tájékoztatta portálunkat Fekete Csaba polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A településvezető elmondta: hosszú évekkel ezelőtt az egyik nagy viharban elferdült a templomtorony keresztje, így a tetőbádog festésével és az új kereszt elhelyezésével kezdődtek a templom tatarozási munkálatai. Ezt a munkaszakaszt a templom külső festése, az épület körül összegyűlő csapadékvíz elvezetésének biztosítása, a főbejárat előtti tér és a falak menti járda díszburkolatból történő kialakítása követte.

Fekete Csaba szólt arról is, hogy az egyház a belső felújítási munkálatokat már korábban, a saját költségén elvégeztette, így a műemlék jellegű épületet múlt év szeptemberében dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke a falu közönségének részvételével tartott szentmisén megáldotta.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármester tájékoztatott, hogy idén a JETA 2020. évi pályázatán nyert közel 13 millió forintból létesül játszótér a Nyárfa utca sarkán lévő focipályánál. Az évek óta üresen álló telken a legmodernebb kültéri játékokat helyezik el, sőt, köztük lesz egy különlegesség is, a drótkötél lesiklópálya.

A fejlesztés beszerzés alatt áll, a játszótér kialakítása, majd használatba adása július hónapban várható.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK