2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megújult a bátyai római katolikus templom – Július végére elkészül az új játszótér

Megújult a bátyai római katolikus templom – Július végére elkészül az új játszótér
Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 29., 10:30

Hosszú évekkel ezelőtt az egyik nagy viharban elferdült a templomtorony keresztje, így a tetőbádog festésével és az új kereszt elhelyezésével kezdődtek a templom tatarozási munkálatai.

Minden tisztességes, szorgalmas ember, közösség ambíciója valamit adni az utána következő generációknak, és akik aktuálisan élvezik a rájuk hagyott értékeket, azoknak kötelessége méltó módon megőrizni, amit rájuk hagytak. Ennek az örök igazságnak a jegyében gondolkodunk itt Bátyán is, ahol a külső felújításra régen megérett római katolikus templomot a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázati forrásából sikerült rendbe hozni. Köszönhetően annak, hogy az Alapítványnál egy ideje az egyházi épületek felújítására is lehet pályázni. Településünk önkormányzata ezzel a lehetőséggel élve nyújtott be kérelmet a JETA kuratóriumához, amely kedvező döntést hozott– tájékoztatta portálunkat Fekete Csaba polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A településvezető elmondta: hosszú évekkel ezelőtt az egyik nagy viharban elferdült a templomtorony keresztje, így a tetőbádog festésével és az új kereszt elhelyezésével kezdődtek a templom tatarozási munkálatai. Ezt a munkaszakaszt a templom külső festése, az épület körül összegyűlő csapadékvíz elvezetésének biztosítása, a főbejárat előtti tér és a falak menti járda díszburkolatból történő kialakítása követte.

Fekete Csaba szólt arról is, hogy az egyház a belső felújítási munkálatokat már korábban, a saját költségén elvégeztette, így a műemlék jellegű épületet múlt év szeptemberében dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke a falu közönségének részvételével tartott szentmisén megáldotta.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármester tájékoztatott, hogy idén a JETA 2020. évi pályázatán nyert közel 13 millió forintból létesül játszótér a Nyárfa utca sarkán lévő focipályánál. Az évek óta üresen álló telken a legmodernebb kültéri játékokat helyezik el, sőt, köztük lesz egy különlegesség is, a drótkötél lesiklópálya.

A fejlesztés beszerzés alatt áll, a játszótér kialakítása, majd használatba adása július hónapban várható.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei