2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A festésről feketén, fehéren – A Tuti Festékbolt lehengerlő kínálatával színt hoz a mindennapokba

A festésről feketén, fehéren – A Tuti Festékbolt lehengerlő kínálatával színt hoz a mindennapokba
Tóth Barna  |  2018. 06. 27., 12:08

Festeni nem ördöngösség annak, aki szereti és bevállalja, más viszont inkább piktort hív. Akármelyik típusba is tartozunk, az első ecsetvonások előtt nem árt körbejárnunk a témát. A Tuti Festékbolt szakembereivel most feketén fehéren beszélgetünk mindarról, amit a festésről tudni kell.

A festéssel járó munkálatokat és körülményeket kevesen szeretjük, a végeredményt viszont annál inkább. Jó érzés, amikor megújul, szinte felfrissül otthonunk egy kiadós festés után. Eltűntek a foltok, a repedések, és hibák a falról…! Az új színek és stílusok teljesen más megjelenést kölcsönöznek a helyiségeknek, sőt, valahogy még a levegő is frissebb.

Ha úgy érezzük, eljött az idő, vagy legalábbis már nagyon ráférne erre, vagy arra a helyiségre egy kis „gondoskodás”, ideje lenne száműzni a megfakult színeket és valami trendivel feldobni a lakást, akkor jön a bőség zavara, hisz' tengernyi ötlet és megannyi szín közül választhatunk.

A téma kapcsán a város egyik legszínesebb üzletét, a Tuti Festékboltot látogattuk meg, ahol Kapitány Zoltánék kalauzoltak el minket a szakma világába. Elsőként a szobafestés kellékeit, azon belül is a falfestékeket vettük sorra.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Beltéri festékek

Ahogy Zoli fogalmazott,

a trendi falszínek, túlnyomórészt a Polifarbe és Héra színpalettáiról kerülnek ki.

A színes beltéri falfestékek közül ezek a legkelendőbbek a vásárlók körében. Könnyű a használatuk, kiváló fedőképeséggel rendelkeznek, sőt egyes típusok még illatosak is, így mellőzhetjük a kellemetlen festékszagot otthonunkból. Természetesen ahány ember, annyi stílus és ízlésvilág, épp ezért mind a gyártók, mind a termékek szempontjából nagyon széles kínálatot tartanak a kereskedésben.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Az üzletben arra is van lehetőség, hogy kikevertessük a nekünk tetsző színt, ha a kész festékek között nem találtuk meg az elképzelésünknek megfelelőt.

A gépi színkeverő több mint 10.000 féle árnyalata közül választhatunk.

A kereskedésben kifejezetten jó minőségű termékeket forgalmaznak, ezekkel a munka is sokkal könnyebb, hiszen nagyon sok festéktípusnál - ha megfelelően előkészítettük a falat - akár 1, maximum kettő réteg is elegendő. Az úgynevezett műanyag festékek mellett a mészfestékek is elérhetők a palettájukon, számos színvariációban.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A fa az egyik legszebb felület

Érdemes kicsit időzni a fafelületek és azok kezelése, festése környékén is.

A Tuti Festékboltban a beeresztőktől kezdve, a gombaölő készítményeken, lenolajkencén át számos lehetőség közül választhatunk, ha a fa előkezeléséről beszélünk.

A cél mindig az, hogy időtállóvá tegyük a fát, akár kül- akár beltérben gondolkodunk. Ha a megfelelő szerekkel elvégeztük az előkezelést, jöhet a fedőréteg. Több féle lakkból, vékony illetve vastag lazúrból, olaj-, vagy szintetikus festékből is választhatunk. A legkelendőbb színek mellett az egyedi lehetőségekre is figyelmet fordítanak a kereskedésben.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Fémfestékek

Az üzletben Zoli felhívta a figyelmet arra, hogy ha fémfestéket vásárolnánk, előzetesen fordítsunk kellő figyelmet a felületkezelésre is. A legfontosabb tudnivaló, hogy a rozsdát, zsírt vagy egyéb szennyeződést el kell távolítani.

A szóban forgó munkákhoz a szennyeződésektől függően számos lehetőséget kínálnak. Ezek határozzák meg az első ecsetvonásokat, majd jöhet az alapozás és utána a színezés.

Tartósságát és keménységét tekintve, attól függően, hogy milyen hatásoknak lesz kitéve a festendő felület, számos típus közül választhatunk. Az alap tulajdonságokkal rendelkező festékeken túl vásárolhatunk náluk ütésálló, hő- illetve magas kopásállóságú készítményeket, de van 3 az 1-ben festék is, ami nem igényel alapozást  sem.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Kiegészítő termékek

A Tuti Festékboltban minden felületre megtaláljuk az igényeinknek megfelelő festéktípust, a különböző kiegészítő termékekkel együtt, hiszen - a teljesség igénye nélkül - vásárolhatunk itt különböző szemcsenagyságú gletteket, vakolatokat, hígítókat, ecseteket, hengereket, takarófóliákat, ragasztószalagokat, stukkókat és díszítőelemeket, tömítőket, ragasztókat, csiszolókat és a munkákhoz nélkülözhetetlen eszközöket egyaránt.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Tuti több mint festékbolt

Az üzletben ráadásul óriási szaktudással is segítik a vásárlókat. Természetesen, ha mesterekkel végeztetjük el a munkát, akkor csak egy már kész „bevásárlólistát” kell megvennünk az üzletben, ám ha magunk szeretnénk a festést elvégezni, akkor nagyon sok segítséget és ötletet kérhetünk Zoliéktól.

A festés előtt érdemes tájékozódni, hogy a különböző felületeket mivel kezeljük, alapozzuk, majd mely felületre milyen festéket érdemes használnunk, valamint mivel és hogyan érhetjük el legkönnyebben a kívánt végeredményt.

akkor is érdemes hozzájuk betérnünk, ha profikra bíznánk a kivitelezést, hiszen festés, gipszkartonozás és homlokzati hőszigetelés megrendelésével is nyugodtan fordulhatunk szakembereikhez.

Lehengerlő kínálatukat nézd meg galériánkban, vagy Kalocsán, a Pataji út 19. szám alatt, esetleg hívd őket a 06-30/385-00-55 telefonszámon.

Tuti Festékbolt – Légy Színes!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK