2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Folyamatos változások a hazai hitelpiacon – A kalocsai Hitel Centrum szerint most igazán fontos körültekintően tájékozódni a ránk vonatkozó lehetőségekről

Gazsó Rita  |  2019. 05. 13., 18:03

Jelentős lökést adhat az országos ingatlanpiacnak az új állami lakástámogatási program, az elkövetkezendő időszakban folyamatosan vezetésre kerülő Babaváró hitel és a Falusi csok. Erre számítanak országosan a nagy ingatlanközvetítők, de erről számolt be a KALOhíreknek a kalocsai illetőségű Hitel Centrum tulajdonosa is.

Kiss Marianna elmondta, hogy már a tavalyi év óta erősödést éreznek, különösen az építkezések terén, Kalocsán és annak környékén. Tapasztalataik szerint eddig az építkezésre elsősorban a háromgyerekesek vállalkoztak, akik ki tudták használni a csok tízmilliós felső keretösszegét.


Forrás: KALOhírek

A nagy valószínűség szerint ősszel megjelenő Falusi Csok-kal tovább emelkedik majd az építési kedv, várhatóan azokon a településeken, melyek szerepelnek azon a listán, ahol ez a támogatás majd felhasználható lesz. A kalocsai Hitel Centrum tulajdonosa felhívta a figyelmet arra, hogy a Kalocsa környéki települések szinte mindegyikét érinti ez a lehetőség, melynek keretében a támogatást már nemcsak építésre, bővítésre és vásárlásra, hanem még korszerűsítésre is lehet majd fordítani.

Nagy újdonság lesz a hitelpiacon az az új családtámogatási forma, mely Babaváró hitel néven már biztosan elindítana 2019. július 1-ével és kizárólag a fiatal házasoknak lesz elérhető, várhatóan 2022 december végéig.

Az e támogatás keretében felvehető maximum tízmilliós kamatmentes, fedezet nélküli hitel, szabadon felhasználható lesz. A kamatmentesség egyetlen feltétele, hogy

öt éven belül legalább egy gyermek szülessen meg.

Amennyiben egy második gyermek is születik, úgy elengedik a tőketartozás 30 százalékát, és egy harmadik gyermek születése esetén pedig a teljes tartozást.

Kiss Marianna, úgy véli, mindezeknek köszönhetően Kalocsa környékén még tovább növekedhet az építkezések és az ingatlanvásárlások száma. A falusi csok esetében, mint mondja, a korábbi igénylési feltételek többsége nem változik majd, ugyanakkor bizonyos szigorítások várhatóak, akár az igénylésben, akár az ingatlanokkal szembeni elvárások tekintetében.

A babaváró támogatásnál a hiteligénylőknek a bankok hagyományos hitelbírálatán kell átesniük és meg kell felelniük az adott pénintézet elvárásainak. Adott estben azonban egy bank dönthet úgy, hogy a hitelt nem adja meg.


Forrás: KALOhírek

A Hitel Centrum tulajdonosa arra bíztat mindenkit, hogy kérjenek szakszerű segítséget, ha amellett döntenek, hogy valamelyik támogatási formát ki szeretnék használni. Kiss Marianna szerint az lenne a legbiztosabb, ha az ügyfelek már eleve úgy vágnának bele egy hitelfelvételbe, építkezésbe vagy indulnának ingatlant vásárolni, hogy pontosan tisztában vannak a saját hitelezhetőségükkel és a velük szemben támasztott elvárásokkal.

Ebben a Hitel Centrum nagy segítséget tud nyújtani. Igény szerint minden ügyféllel át tudják beszélni a lehetőségeket és azok feltételeit, és segítenek abban, hogy a megvalósítás minél egyszerűbb és gyorsabb legyen.

A Hitel Centrum tulajdonosa végzett értékbecslőként segítséget nyújt abban is, hogy a kiválasztott ingatlan is megfeleljen a törvényi előírásoknak.

Kiss Marianna megjegyezte még:

bár a csok esetében a feltételek minden bankban azonosak, az egyes fiókok között rugalmasság, az ügyintézés gyorsasága, a fedezeti ingatlan felértékelése szempontjából jelentős különbségek lehetnek.

A babaváró hitelnél pedig ugyanígy jelentős eltérések fordulhatnak elő a hitelképesség vizsgálatakor pénzintézetenként. Köszönhetően az eddigi tapasztalatoknak, a Hitel Centrum, mint független pénzügyi partnere a bankoknak,

nagyon sokat tud segíteni abban, hogy a támogatást, illetve az ahhoz kapcsolódó hitelt olyan bankhoz adják be, ahol nagy valószínűség szerint pozitív elbírálásban részesül.

A szakember hozzátette, rendszeresen részt vesznek a partnerbankok tájékoztatóin, képzésein, ezért teljesen felkészültek a szabályokat és az újdonságokat érintően. A Hitel Centrum a már hitellel rendelkezőknek is óriási segítséget tud nyújtani, amennyiben a korábban felvett kölcsönük kevésbé jó paraméterekkel rendelkezik.

Kiss Marianna elmondta:

jelenleg Magyarországon a jelzáloghitelesek 60 százalékának a szerződése legfeljebb egyéves kamatperiódusú, ami nagy mértékben kockázatos. Ilyen esetben egy kamatemelés jelentős törlesztőrészlet növekedést eredményez.

Január végéig a bankok levélben tájékoztatják majd a legveszélyeztetettebb ügyfeleiket és fix kamatozású hitelajánlatot tesznek majd számukra. A pénzintézetek ajánlatai között nagy különbségek várhatóak. Aki ilyen levelet kap, vagy saját maga úgy érzi, hogy szeretné a meglévő hitelét összehasonlítani a jelenlegi hitellehetőségekkel, keresse fel a Hitel Centrumot és kérjen tájékoztatást, ismerjen meg olyan biztonságos lehetőségeket, melyekkel a jövőben nem vállal súlyos anyagi terhet és fölösleges kockázatokat!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>