2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Folyamatos változások a hazai hitelpiacon – A kalocsai Hitel Centrum szerint most igazán fontos körültekintően tájékozódni a ránk vonatkozó lehetőségekről

Gazsó Rita  |  2019. 05. 13., 18:03

Jelentős lökést adhat az országos ingatlanpiacnak az új állami lakástámogatási program, az elkövetkezendő időszakban folyamatosan vezetésre kerülő Babaváró hitel és a Falusi csok. Erre számítanak országosan a nagy ingatlanközvetítők, de erről számolt be a KALOhíreknek a kalocsai illetőségű Hitel Centrum tulajdonosa is.

Kiss Marianna elmondta, hogy már a tavalyi év óta erősödést éreznek, különösen az építkezések terén, Kalocsán és annak környékén. Tapasztalataik szerint eddig az építkezésre elsősorban a háromgyerekesek vállalkoztak, akik ki tudták használni a csok tízmilliós felső keretösszegét.


Forrás: KALOhírek

A nagy valószínűség szerint ősszel megjelenő Falusi Csok-kal tovább emelkedik majd az építési kedv, várhatóan azokon a településeken, melyek szerepelnek azon a listán, ahol ez a támogatás majd felhasználható lesz. A kalocsai Hitel Centrum tulajdonosa felhívta a figyelmet arra, hogy a Kalocsa környéki települések szinte mindegyikét érinti ez a lehetőség, melynek keretében a támogatást már nemcsak építésre, bővítésre és vásárlásra, hanem még korszerűsítésre is lehet majd fordítani.

Nagy újdonság lesz a hitelpiacon az az új családtámogatási forma, mely Babaváró hitel néven már biztosan elindítana 2019. július 1-ével és kizárólag a fiatal házasoknak lesz elérhető, várhatóan 2022 december végéig.

Az e támogatás keretében felvehető maximum tízmilliós kamatmentes, fedezet nélküli hitel, szabadon felhasználható lesz. A kamatmentesség egyetlen feltétele, hogy

öt éven belül legalább egy gyermek szülessen meg.

Amennyiben egy második gyermek is születik, úgy elengedik a tőketartozás 30 százalékát, és egy harmadik gyermek születése esetén pedig a teljes tartozást.

Kiss Marianna, úgy véli, mindezeknek köszönhetően Kalocsa környékén még tovább növekedhet az építkezések és az ingatlanvásárlások száma. A falusi csok esetében, mint mondja, a korábbi igénylési feltételek többsége nem változik majd, ugyanakkor bizonyos szigorítások várhatóak, akár az igénylésben, akár az ingatlanokkal szembeni elvárások tekintetében.

A babaváró támogatásnál a hiteligénylőknek a bankok hagyományos hitelbírálatán kell átesniük és meg kell felelniük az adott pénintézet elvárásainak. Adott estben azonban egy bank dönthet úgy, hogy a hitelt nem adja meg.


Forrás: KALOhírek

A Hitel Centrum tulajdonosa arra bíztat mindenkit, hogy kérjenek szakszerű segítséget, ha amellett döntenek, hogy valamelyik támogatási formát ki szeretnék használni. Kiss Marianna szerint az lenne a legbiztosabb, ha az ügyfelek már eleve úgy vágnának bele egy hitelfelvételbe, építkezésbe vagy indulnának ingatlant vásárolni, hogy pontosan tisztában vannak a saját hitelezhetőségükkel és a velük szemben támasztott elvárásokkal.

Ebben a Hitel Centrum nagy segítséget tud nyújtani. Igény szerint minden ügyféllel át tudják beszélni a lehetőségeket és azok feltételeit, és segítenek abban, hogy a megvalósítás minél egyszerűbb és gyorsabb legyen.

A Hitel Centrum tulajdonosa végzett értékbecslőként segítséget nyújt abban is, hogy a kiválasztott ingatlan is megfeleljen a törvényi előírásoknak.

Kiss Marianna megjegyezte még:

bár a csok esetében a feltételek minden bankban azonosak, az egyes fiókok között rugalmasság, az ügyintézés gyorsasága, a fedezeti ingatlan felértékelése szempontjából jelentős különbségek lehetnek.

A babaváró hitelnél pedig ugyanígy jelentős eltérések fordulhatnak elő a hitelképesség vizsgálatakor pénzintézetenként. Köszönhetően az eddigi tapasztalatoknak, a Hitel Centrum, mint független pénzügyi partnere a bankoknak,

nagyon sokat tud segíteni abban, hogy a támogatást, illetve az ahhoz kapcsolódó hitelt olyan bankhoz adják be, ahol nagy valószínűség szerint pozitív elbírálásban részesül.

A szakember hozzátette, rendszeresen részt vesznek a partnerbankok tájékoztatóin, képzésein, ezért teljesen felkészültek a szabályokat és az újdonságokat érintően. A Hitel Centrum a már hitellel rendelkezőknek is óriási segítséget tud nyújtani, amennyiben a korábban felvett kölcsönük kevésbé jó paraméterekkel rendelkezik.

Kiss Marianna elmondta:

jelenleg Magyarországon a jelzáloghitelesek 60 százalékának a szerződése legfeljebb egyéves kamatperiódusú, ami nagy mértékben kockázatos. Ilyen esetben egy kamatemelés jelentős törlesztőrészlet növekedést eredményez.

Január végéig a bankok levélben tájékoztatják majd a legveszélyeztetettebb ügyfeleiket és fix kamatozású hitelajánlatot tesznek majd számukra. A pénzintézetek ajánlatai között nagy különbségek várhatóak. Aki ilyen levelet kap, vagy saját maga úgy érzi, hogy szeretné a meglévő hitelét összehasonlítani a jelenlegi hitellehetőségekkel, keresse fel a Hitel Centrumot és kérjen tájékoztatást, ismerjen meg olyan biztonságos lehetőségeket, melyekkel a jövőben nem vállal súlyos anyagi terhet és fölösleges kockázatokat!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei