2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

25 éves jubileumát ünnepli a géderlaki gépgyártó cég, a Metalwolf Kft.

2018. 04. 13., 17:24

Géderlakon működik egy 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, a Metalwolf Kft, ahol immár 25 éve talajművelő-eszközöket gyártanak. A két és fél évtizedes jubileum kapcsán, Farkas László tulajdonos-ügyvezető és fia, Farkas Csaba osztotta meg portálunkkal cégük negyed évszázadának történetét. Többi közt azt, hogy milyen utat jártak be eddig, de az épp zajló generációváltás folyamatába is betekintést engedtek.

A kezdetek és a gépgyártás ötlete

A Metalwolf Fémipari és Kereskedelmi Kft. 1991-ben alakult. Ekkor még mindösszesen 12 fővel vágtak bele a munkába. Főként acélszerkezeteket gyártottak, majd 1993-ban egy hollandiai látogatás alkalmával betekintést nyerhettek egy apa-lánya vállalkozásba, ahol traktorokat és különféle mezőgazdasági munkagépeket újítottak fel.

Innen jött az ötlet! Megkezdték a mezőgazdasági talajművelő gépek gyártását.

Eleinte burgonyaszedőgépeket, majd kombinátorokat és tárcsás boronákat készítettek.

A cég folyamatosan növekszik, egyre több és több embert foglalkoztatva, fontos szerepet betöltve a település életében. Évről évre bővülő termékkörrel állnak vevőik és az érdeklődők rendelkezésére, és nem csak géptípusban, hanem munkaszélességben is bővítik kínálatunkat.

Legfőbb vásárlóik kis- és a közepes gazdálkodók, akiknek köreiben a legnépszerűbbek a Metalwolf eszközök, de természetesen

bármilyen egyedi és speciális kívánságot is megterveznek, legyártanak a megrendelő igényeinek megfelelően.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Metalwolf Kft.

Fő tevékenységünk a mezőgazdasági talajművelőgépek gyártása és forgalmazása. A jelenleg gyártott talajművelő gépeink: függesztett és vontatott ’V’ tárcsák, középmélylazítók, rövidtárcsák, sorközművelő kultivátorok és műtrágyaszóró adapterek, függesztett és vontatott magágykészítő kombinátorok, fogasok, ásóboronák, gyűrűs hengerek és rugós simítók
- tudtuk meg Farkas László tulajdonos-ügyvezetőtől, aki azt is elmondta: az erőgépek teljesítményéhez illeszkedően minden termékcsoportot többféle művelési szélességben is gyártanak.

Farkas László az egyik legjobb évükről is beszélt:

2015-ben minden szempontból szárnyalt a vállalkozásunk, az az év volt a csúcs. Nagyon sok gépet adunk át évente, ezek száma átlagosan 300 és 400 darab között mozog. A vezető fontos momentumként emelte ki azt is, amikor fia, Csaba egyre inkább belefolyt a céges munkafolyamatokba, vagyis ahogy ő fogalmazott, a munkás hétköznapokba.

Boldog pillanatok voltak ezek, hiszen így lesz kinek átadni a céget, ami nagyon fontos számomra – tette hozzá.

A tulajdonos felelősnek érzi magát minden egyes dolgozójukért, öröm azt hallania a kollégáktól, hogy a Metalwolf egy jó munkahely. A cégen belül dolgozók egy összeszokott nagy csapatot alkotva gyártják a kiemelkedő minőségű gépeket-eszközöket.

Farkas László arról is beszélt, milyennek szertné látni a vállalkozásukat 10 év múlva. Elsőként azt emelte ki, szeretné látni a mostani bővítést, amellyel mind a gyártókapacitásuk, mind a termékeik köre szélesedne. 

A belföldi értékesítéseken túl a külföldi eladásokat is igyekeznek ösztönözni. A legfontosabb, hogy tovább növekedjen az elégedett vásárlóik száma.

Régen sok gépet értékesítettünk Szerbiába, ezért új piacként a környező országok, nevezetesen az említett Szerbia, Románia és Szlovákia is szóba jöhetne.”

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Metalwolf Kft.

A cég életében komoly szerepet töltött és tölt be ma is fia, Farkas Csaba, aki munkájáról nagy lelkesedéssel beszél:

A cégnél végigjártam az összes munkaműveletet, voltam a gyártáson, részt vettem a kiszállításban, igyekeztem a gazdálkodókkal is jó kapcsolatot ápolni, majd végül jött a tervezési részleg. Most is ez tölti ki a munkám nagy részét.
Gyakorlati tapasztalat az, hogy sokszor akad valami, amit a gazdálkodó szeretne a gépeken módosítani. Kis cég révén, nagyon rugalmasan tudjuk kezelni az egyedi igényeket is.
A többség a palettájukról így is tud választani, átlagosan 3-5 hét alatt mindenkit kiszolgálnak.

Garanciát is biztosítunk, amit elég rugalmasan kezelünk! - emelték ki a cég "hajtó motorjai", akik büszkék arra, hogy rengeteg visszajáró partnerük van. Vallják, a töretlenül működő bizalom mindennek az alapja.

Bár nagyrészt viszonteladókkal dolgoznak, minden megkeresést, legyen az írásban vagy személyesen géderlaki székhelyünkön, szívesen fogadnak!

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Metalwolf Kft.

Aki ár-érték arányban kiváló minőségű, magyar gyártású munkaeszközzel szeretné művelni földjeit, az a Metalwolf Kft-nél jó helyen jár!


Metalwolf Kft.

6334 Géderlak, Tavasz u. 12.

Tel.: 
06-78/517-070,
06-20/3508-059,
06-20/9603-009

www.metalwolf.hu


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK