2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Idősgondozókat keresnek Ausztriába – Alapfokú német nyelvtudás, türelem és empátia az elvárás

Gazsó Rita  |  2019. 05. 02., 10:09

Ausztriai helyszíneken történő idősgondozásra keres munkavállalókat az AIS osztrák munkaerő-közvetítő cég magyarországi képviselete. A bejelentett munkaviszonynak számító tevékenység feltétele mindössze alapfokú német nyelvtudás és természetesen az idősek iránti empátia, türelem – tudtuk meg a cég magyar képviselőjétől, Walter Edinától.

- Mit takar az idősgondozás pontosan?

- Idősek melletti felügyeletet jelent 24 órában. A gondozásba általában beletartozik a házi munka: bevásárlás, főzés, takarítás, mosás, mosogatás, valamint ügyintézés, de ettől eltérő igények is előfordulhatnak.

- Mik az elvárások a munkavállalók felé? Szükség van egészségügyi végzettségre?

- Nem kérünk különösebb végzettséget, csupán alapfokú németnyelv ismerettel, erkölcsi bizonyítvánnyal, emellett természetesen jó adag türelemmel és empátiával kell rendelkeznie a leendő gondozónak. Ha valaki jelentkezik erre a munkára, ki kell váltania az osztrák egyéni vállalkozói igazolványt. Utóbbiban természetesen segít az ügynökségünk. A munkaviszonyt megelőzőleg a munkavállalók egy háromnapos képzésen vehetnek részt, ahol az alapvető tudnivalókat oktatják, így például a vérnyomásmérést a beteg forgatásának technikáját és a legfontosabbakat az osztrák konyháról. Ezt egy írásbeli vizsga követi, amelyről a résztvevők egy oklevelet kapnak. Ezzel egyébként Ausztriában bárhol végezhetnek idősgondozást. Ami még fontos: cégünk minden munkavállaló után 172 eurós biztosítást fizet, amely tartalmazza, az alap betegbiztosítást, valamint a nyugdíjbiztosítást.

- Ez rendes munkaviszonynak számít?

- Igen, mindössze a munkaidőbeosztás különbözik az átlagostól: 2-3-4 hetes turnusokban dolgoznak a kollégáink. Ez azt jelenti, hogy amennyi ideig kint dolgoznak, annyi időt tölthetnek itthon utána pihenéssel.

- A közlekedés hogy történik a munkavállaló otthona és a munkahely között?

- Kalocsa százkilométeres körzetén belül mindenkit „háztól házig” szállítunk, oda-vissza. Van már jelentkezőnk egyébként Mohácsról, Pécsről, sőt Budapestről is, tehát bátran jelentkezzenek kicsit távolabbról is!

- Mit lehet tudni az ápoltakról? Beteg vagy csak idős személyekről van szó?

- Ez változó. Többségükre a hanyatlás, leépülés, vagyis a demencia jellemző, de vannak parkinson-kóros, agyvérzésen túlesett, részben lebénult személyek. A beteg egészségügyi állapotától nagyban függ a kollégáink bérezése.

- Van-e életkori korlát a munkavállalókat tekintve? Csak nők jelentkezhetnek?

- Nagyjából 20 és 65 közötti beteggondozókat keresünk. Kollégáink többsége hölgy, de természetesen urak jelentkezését is szívesen fogadjuk.

- Akit érdekel, milyen módon tud jelentkezni, esetleg ha további kérdése van, hogyan tudja feltenni?

- Bárkinek szívesen válaszolok a kérdésére akár a 06 70 944 3289-es telefonszámomon vagy az edina.walter@aiskft.com email címen. Jövő szerdán,

május 8-án személyesen is módja nyílik kérdezni vagy jelentkezni bárkinek, 17 órától ugyanis a Kalocsán, a Pilvax Hotelbe szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Az eseményen részt vesz lesz az AIS osztrák tulajdonosa, akár őt is kérdezhetik a jelentkezők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK