2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Il Primo Kávézó és Étterem Kalocsa – Csipetnyi Olaszország, egy korty, egy falat mennyország!

Zsiga Ferenc  |  2017. 06. 27., 17:00

Mára az eleinte fanyalgók is belátják, zseniális ötlet volt az Il Primo Kávézó és Étterem megnyitása a sétálóutcában, és nemcsak azoknak, akik értékelik és szeretik az olasz konyhát. A város egyértelműen legszínvonalasabb és legelegánsabb helyének ételkínálata mind látványában, mind tradicionális olasz ízvilága miatt lenyűgöző és emlékezetes marad mindazoknak, akik legalább egyszer betértek Itália eme kis „kalocsai szegletébe.” Természetesen hagyományos magyar ételeket is találunk az étlapon, és nincs olyan nap, hogy – legyen szó akár menüről – valamilyen kuriózumot ne rejtegetne a kínálat.

Ahogy a teraszon elfogyasztott kitűnő olasz remekmű, a Conino Lamborgini kávé után betérünk a látványos üvegportálokon beömlő fényben elénk táruló, olaszosan modern, stílusosan egyedi belső térbe, máris az az érzetünk támad: itt kellemes percek, kulináris élvezetek várnak.

Igényesen kialakított belső tér

Aztán ahogy belekóstolunk az ízletes, szépen tálalt előételbe, szinte kikívánkozik a megállapítás: az eredeti olasz és a legkiválóbb magyar alapanyagokat olyan arányban, olyan fantáziadúsan ötvözték, hogy minden falat élmény! Mintha valaki tudományos alapossággal vizsgálta volna, mit szeret az átlag olasz és abból mit az átlag magyar, hogy aztán ebből hozzák ki a legjobbat.

A hangulatos terasz ebédidőben

Ahogy haladunk tovább, főétel, desszert, a legkitűnőbb magyar borvidékek nedűi, fővárosból érkezett barátom száján kicsúszik az elismerés: ez a hely komolyabb összevetésben is megállná a helyét, ráadásul amit itt kapunk, az bőven elég a jól lakáshoz. A környezet elegáns, jó a kiszolgálás, színvonalas a konyha, elmondásból az ember aligha hinné, hogy mindez egy kisváros igencsak vendégbarát áron kínált produktuma.

Török Krisztián

Látva elégedettségünket, Krisztián, az olaszos külsejű, de hamisíthatatlanul kalocsai üzletvezető megosztja velünk: az Il Primo, vagyis „Az első” saját találmánya. Ez önmagában kihívás, mert aki csak egy picit tud olaszul, annak egyértelmű, hogy a név önmaga kötelez, és ennek a nap minden szakában, minden egyes étel esetében meg kell felelni.

Hűsítő italok széles választékban

A finomabbnál finomabb illatok a részben látványkonyhává alakított térre irányítják figyelmünket, ahol a fogások alapjául szolgáló tésztákat helyben készítik és a mások által rendelt pizzák, „halak, vadak, s mi jó falat” a legszebb arcukat mutatva várnak felszolgálásra.

Kávékülönlegességekkel is újítottak

Végül a „Mi szél fújt benneteket ide?” kérdésre töredelmesen bevalljuk: a sikeres, teltházas borvacsorák, a déli, helyben és kiszállítva is fogyasztható ízletes menük és a két hónap alatt felhasználható vendégkártya (nem azonos az előfizetéssel, a kártya az  adott időkereten belül menüre bármikor beváltható) híre vonzott az Il Primoba. És ha már a látogatásunk ilyen jól sikerült, szívesen befizetünk a július 7-én, tehát a Duna-menti Folklórfesztivál ideje alatt tartandó dél-szláv vacsoraestre, amelyet személyenként 3500 forintért kínálnak.

Mennyei ételek, a teljesség igénye nélkül...

Ahogy jól eső érzéssel tartunk a kijárat felé, aforizmákban bővelkedő barátom az ajtót előttünk szélesre táró pincérnek javasolja: írják fel valahová, mert nem hazudnak, hiteles lesz, „Ez a hely egy csipetnyi Olaszország, egy korty, egy falat mennyország!”

Ínycsiklandó desszertek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK