2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Téli gumi? Nyári gumi? Mikor váltsunk? – Az Otta Gumiszerviz segít, sőt, most a munkát is kedvezménnyel vállalja!

Tóth Barna  |  2018. 03. 30., 12:01

Szakértő segítségével járjuk körbe a téli–nyári átállás témakörét. Otta Ferenc családi vállalkozása immáron több évtizede segíti az autósokat a gördülékeny és biztonságos közlekedésben, már ami a kerekeket és gumiabroncsokat illeti! A megbízható, szakszerű szolgáltatásaikat ráadásul egész áprilisban kedvezményes áron kínálják, és most abban is segítséget nyújt a tapasztalt szakember, hogy mikor kell lecserélni az abroncsokat! Az időjárási viszonyok mellet van más szempont is!

Nem csak a télre, hanem tavasszal a jó időre is ugyanúgy fel kell készíteni az autónkat. Ilyenkor nincs más hátra, keresni kell egy jó gumiszervizt. A téli abroncsok lekerülnek az autókról és mehetnek a sufniba, mígnem ősszel újra szükség lesz rájuk.

A magyar autósok zöme a hőmérő higanyszálát figyeli, és az alapján vált téliről nyárigumira. Hazánkban csak minden tizedik autós köti a cserét dátumhoz. De melyik a jó megoldás? A téma kapcsán annak szakértője, Otta Ferenc segít, a kalocsai Otta Gumiszerviz részéről.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Otta Ferenc elmondta, annak érdekében, hogy a gyártók az autósok számára megkönnyítsék a döntést, mikor kell a téli abroncsokat nyárira cserélni, segítségképpen kitalálták nekünk az „okos hetest”. A legfontosabb persze az, hogy már éjszaka se legyenek mínuszok! Ha pedig már 17 óra körül sem esik a hőmérő higanyszála 7 fok alá, itt az ideje meglátogatni a műhelyüket, hogy lekerüljenek az autókról a téli abroncsok, hiszen ezek ekkor már nem dolgoznak megfelelően: csökken a tapadás, növelve a megcsúszás esélyét, ráadásul a jó időben való tartós használattól gyorsabban is kopnak, így csökken az élettartamuk is.

A szakember megnyugtatott: azért a miatt nem kell aggódnunk, hogy néhány tavaszi nap alatt „lejárjuk” a téli abroncsokat. Ám ennél sokkal fontosabb a biztonsági szempont:

A HIDEG ÉS CSAPADÉKOS KÖRÜLMÉNYEKRE TERVEZETT ABRONCSOK ILYENKOR MÁR NEM HOZZÁK A KÍVÁNT TELJESÍTMÉNYT.

A téli és nyári abroncs közötti szemmel jól látható különbség:

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Otta Ferenctől azt is megtudtuk, hogy szervizükben nagyon figyelnek az abroncsok profilmélységére. Ez legalább olyan fontos, mint a téliről a nyárira való átállás. A jogszabály minimum értékként 1,6 mm-es profilmélységet határoz meg, de ha egy, a határértéket éppen csak teljesítő abronccsal vágunk neki a szezonnak, sokat kockáztatunk! A gumi profilmélysége ugyanis még a szezon alatt a határérték alá fog csökkeni, ami a menetstabilitás romlásán és a balesetveszély növekedésén túl – egy közúti ellenőrzés alkalmával – a pénztárcánkat is érzékenyen érintheti! Ezért érdemes már ekkor lecserélni azt!

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Ne feszegessük a határokat!

A nyári gumi akkor tudja ellátni feladatát, ha a profilmélység legalább 2,5-3 mm. Ráadásul, aki az átlagosnál szélesebb abroncsokat használ az autóján, 3 mm-es profilmélységnél már cserélnie kellene azokat! De nem kell otthon méricskélni! Az Otta Gumiszerviz az abroncsok állapotának ellenőrzésében is segít az autósoknak! Szervizükben profi mélységmérővel, külön kérés nélkül is leellenőrzik az abroncsokat.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Fontos megemlíteni az abroncsok kapcsán, hogy azoknak minden szempontból hibátlannak kell lenniük!
A használt daraboknál szálszakadás, „puklisodás”, vagy egyéb mechanikai sérülés is előfordulhat – az ilyen gumiabroncsokat szinte biztosan cserélni kell, csak úgy, mint az öreg, anyagukban elfáradt, repedezett darabokat.

AZ OTTA GUMISZERVIZBEN AZ ÚJ ÉS HASZNÁLT GUMIABRONCSOK MELLETT FELNIKET IS LEHET VÁSÁROLNI, AUTÓRA, MOTORRA ÉS QUADRA EGYARÁNT!

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Nem csak jó abroncs kell: ugyanolyan fontos a szakszerű szerelés és centrírozás!

Az Otta Gumiszervízben korszerű gépek és több évtizedes szakértelem garantálja az autósok számára a biztonságos és „gördülékeny” haladást. Ráadásul ezek a munkák Kalocsán az Otta Gumiszervizben kerülnek a legkevesebbe! Egy átlagos méretű kerék szerelése, centrírozással 850 forinttól kezdődik.

Centrírozás:

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Váltsunk nyári gumira tavaszi kedvezménnyel!

Az Otta Gumiszerviz áprilisi akciójának középpontjában a szezonális kerékcsere áll. Annak keretében 

4 DARAB – TETSZŐLEGES MÉRETŰ FELNIRE SZERELT KERÉK CENTRÍROZÁSA, AUTÓRA SZERElése – EGÉSZ ÁPRILISBAN CSAK 2000 FORINTBA KERÜL!

Ráadásul hétvégi ügyeletük is van!

Hétvégén kerültél bajba? Nem gond! Az Otta Gumiszerviz akkor is segít neked, amikor egyetlen gumis műhely sincs már nyitva!
Ha pedig csak egyszerűen szeretnéd elkerülni a tumultust, mert van jobb dolgod is, mint sorban állni, kérj időpontot az Otta Gumiszerviztől telefonon!

OTTA GUMISZERVÍZ: 
Kalocsa, Bátyai út 14. 
Tel.: 78/462-332; 20/426-22-94

Nyitva tartás: 
Hétfő: 8-12; 13-17 
Kedd: 8-12; 13-17 
Szerda: 8-12; 13-17 
Csütörtök: 8-12; 13-17 
Péntek: 8-12; 13-17 
Szombat: 8-12 

Otta Gumiszervíz – Ami a kereket illeti

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK