2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Trendi legyen, vagy praktikus? - Hasznos tanácsok fürdőszoba felújításhoz a Mini Fészek Áruháztól

Tóth Barna  |  2018. 05. 30., 16:06

A kalocsai Mini Fészek Áruház szemet gyönyörködtető választékkal és barátságos árakkal várja mindazokat, akik fürdőszobájukat, konyhájukat, vagy épp otthonuk beltéri-kültéri burkolatait újítanák fel.

Számtalan lehetőséggel találja magát szemben az, aki fürdőszobáját, konyháját, vagy otthona bármely burkolatát szeretné felújítani. A téma kapcsán a kalocsai Mini Fészek Áruházba vezetett az utunk, ahol Paraginé Klári kalauzolt körbe minket, miközben arról kérdeztük, mire kell és érdemes figyelni. Huszonötéves tapasztalata lévén, most hasznos tanácsokkal és praktikákkal vértezi fel olvasóinkat.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Klári végigvezetett minket Pataji úti üzletében, ahol évtizedek óta segíti vásárlóit tudásával, rugalmasságával és egyedi ötleteivel. Ezen túl boltjában mindent megvásárolhatunk a felújításhoz, akár fürdőszoba-burkolatról, ragasztóról, falazóhabarcsról, ytongról, kádról vagy zuhanykabinról, esetleg egy szép fürdőszoba bútorról legyen szó. 


Egy fürdőszoba évtizedekre készül

Trendi, vagy nem trendi? Ez itt a kérdés.
Csakúgy mint az élet minden területén, fürdőszobafronton is léteznek trendek. De vajon, ami ma divatos, azt két év múlva is szeretni fogjuk? Esetleg megbánjuk a választásunkat, ami sok pénzbe, időbe és munkába került? Hogyan látja mindezt egy szakember?! Elsőként erről faggattuk Klárit.

Divat ide, trend oda, ha nem a szomszédok, barátok elismerő tekintetéért vágjuk felújításba a fejszénket, hanem saját magunk, vagy családunk öröméért, akkor a legfontosabb, hogy teljesen azonosulni tudjunk a választott stílussal. Ha úgy érezzük, valami nem teljesen stimmel, ne törődjünk bele, érdemes még menet közben is változtatni rajta. Kérjük szakember segítségét, aki anyagismeretének, szaktudásának és tapasztalatának köszönhetően komoly útmutatást tud adni.

Hogyan válasszunk csempét, járólapot

Miközben a szakember a szebbnél szebb járólapokat, csempéket mutatta meg az üzletben, arról is beszélt, hogy mi alapján érdemes választani hidegburkolatot.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Az adott helyiség nagyban meghatározza azt, hogy mi mutat majd jól és mi nem. Annak magassága, elrendezése sokat nyom a latban, mint ahogy az is, hogy rendelkezik-e természetes fényforrással, vagy a fényről mesterségesen, lámpákkal kell gondoskodnunk.

Természetesen nem mindegy, hogy egy nagyobb fürdőszobát, vagy egy panellakás pici, szűkös vizeshelyiségét szeretnénk-e felújítani.
Míg egy tágasabb helyiségben jól mutatnak a nagyobb méretű, akár 60x60-as vagy 60x120-as lapok, addig egy kisméretű fürdőbe a jóval kisebb, színében és mintázatában visszafogottabb típusok illenek jobban.
A burkolatokat feldobhatjuk dekorelemekkel, mozaikokkal, amelyek plusz tónust és stílust kölcsönöznek.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Fontos szempont a kopásállóság is. Klári elmondása szerint a fürdőszobában általában elég a III., míg egy nagyobb igénybevételnek kitett helyiségben inkább az V-ös kopásállóságú lapokat válasszuk.

Ma már nem túl divatos plafonig csempézni a fürdőszobát. Egyre többen választják azt a megoldást, hogy csak oda kerül csempe, ahol víz éri a falat. A fennmaradó felületeket pedig vízálló festékkel vonják be. Ezeken a felületeken egy-egy kép is jól mutat, ami még inkább szobává varázsolja a helyiséget.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Csúszásmentesség

A fürdőszoba padlóburkolatának kiválasztásánál fontos szempont, hogy vizesen se csússzon, illetve könnyű legyen azt takarítani. Egy kevéssé strukturált, fényes burkolat jó választás lehet a nappaliba, de semmiképp sem a fürdőszobába. A Mini Fészek Áruházban a modern, elegáns és letisztult hazai termékeken túl, olasz és spanyol járólapok és csempék közül is szemezgethetünk.

Falicsempék közül sem egyszerűbb a választás. A padlólapokhoz hasonlóan bőséges kínálat tárul a szemünk elé. A csempe választásánál vegyük figyelembe annak tisztíthatóságát, illetve, hogy mennyire látszik meg rajta a vízkő. Az üzletben számos tippet kapunk, hiszen termékcsaládokra osztva, felburkolva is megnézetjük a mintákat.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek


Kád vagy zuhany?

Örök kérdés. A zuhany fele akkora helyen elfér, mint a kád, ezzel helyet nyerhetünk, illetve az épített verzió a mozgásukban korlátozottak és idősek számára is jó választás. Aki a zuhanykabin mellett dönt, a drágább, színvonalasabb termékeket keresse. Ezek erős zsanérjai jóval tartósabbak, mint a műanyag görgős, általában olcsóbb kiviteleké.

A zuhany mellett a kádnak is megvan a maga varázsa, sokan nem is mondanának le róla semmi pénzért. Klári arra is kitért, hogy érdemes a kád alá „beengedni” a járólapot és ne feledkezzünk meg előtte a vízszigetelésről sem, így sok kellemetlenséget megúszhatunk, ha netán tönkremenne a szifon. Amennyiben a kád nem kap előlapot, fontos a szerelőnyílás, vagy egy kiemelhető csempe kialakítása, ami lehetővé teszi a gyors hibaelhárítást. 


A fürdőszobabútor


Fürdőszobánk lelke legyen szép, és az sem árt, ha praktikus. Egyszerre a fürdőszoba dísze, amiben sok használati tárgy, törölköző és megannyi holmi elfér. Mi Klárinál ebbe a darabba szerettünk bele:

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

 
A járólapok, csempék, szaniterek, kádak, zuhanyzók, fürdőszobabútorok, fugázók, ragasztók és felszerelési cikkek mellett laminált parkettát és segédanyagokat is vásárolhatunk a Mini Fészek Áruházban.A teljes kínálatot meg sem próbáljuk leírni, érdemesebb azt személyesen megnézni!

Mini Fészek Áruház
Kalocsa, Pataji út 24.
Tel:.30/958-43-56

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés