2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Víz- és vegyszertakarékos megoldásokat kínál állattartóknak a dunapataji Animal-Hygiene

Gazsó Rita  |  2019. 05. 20., 14:11

A dunapataji Animal-Hygiene Kft az állattartók számára ajánl higiéniai technológiát, vegyszereket és az azok használatához elengedhetetlen gépeket és alkatrészeket. Termékeik környezetvédelmi szempontól is megállják a helyüket, nem mindegy, mit hagyunk gyermekeinkre – fogalmazott a KALOhíreknek Kiss Attila ügyvezető.

- Mióta működik a vállalkozása, mit lehet tudni cégéről, az Animal Hygieneről és önről, aki irányítja?

- Vállalkozásunk az Ecolab nemzetközi hálózat részeként működik, amely a világ legnagyobb, higiéniával foglalkozó vállalata. Az Ecolab Magyarországon olyan üzletágakat üzemeltet sikeresen, mint a sörgyártás, a kórházhigiénia, a textil-, a szállodaipar, valamint a legkomolyabb ágazat, a mezőgazdasági-élelmiszeripari, amelynek kizárólagos képviselője itthon az Animal Hygiene.


Forrás: Bennevagyunk

Rólam annyit, hogy agrármérnökként végeztem a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen és az anyacég éppen akkoriban, tíz éve találta ki, hogy a mezőgazdasági ágazatát kizárólagos forgalmazóval indítja el Magyarországon. Így azóta, elsősorban a szarvasmarha, sertés és baromfi üzletág területén mindent mi forgalmazunk itthon, ami a higiéniával kapcsolatos. Ez alatt nem csak vegyszereket kell érteni, hanem az olyan gépeket és gépalkatrészeket is, amelyek hatékonyabbá teszik azok kijuttatását.
A környékhez egyébként az köt, hogy Dunapatajon lakom, ott van a cég központja és raktárbázisa is, de Kalocsán, a Dózsa György Szakközépiskolában végeztem.

- Miért indította el annak idején a vállalkozást? Mi az üzletpolitikája?

Számomra nagyon fontos, hogy a hazai mezőgazdasági vállalkozásokhoz olyan technológiát juttassunk el, ami környezetvédelmi szempontól is megállja a helyét, tehát víz- és vegyszertakarékos. Nagyon erős vegyszereket forgalmazunk, ezért is fontos, hogy minél kevesebbet kelljen ebből és a vízből is használni. Két kis gyermekem van, már csak miattuk, a jövő számára is szeretném a természetet megóvni. Az állattartásnál kiemelt szerepe van a betegségek megelőzésének, hogy eleve megakadályozzuk azok kialakulását.

- Mit gondol, miben nyújt mást, többet, mint a hasonló termékeket kínáló vállalkozások?


Forrás: Bennevagyunk

- A szlogenünk így szól: tisztább, biztonságosabb, hatékonyabb termékeket kínálni, mint a piacon található cégek. Fiatal kollégáink vannak, ezért gyorsan reagálunk egy-egy problémára. Ilyenkor akár már másnap ott vagyunk és nem csak a legújabb technológiával, vegyszerrel, hanem szaktanácsadással is segítjük a gazdákat.

- Ha jól tudom, a tanácsadással egészen komolyan, különböző rendezvényeken foglalkoznak…

- A legnagyobb országos mezőgazdasági kiállításokon mindig megtalálnak minket a gazdák. Ilyen május elején az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, a kétévente megrendezett Országos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Kiállítás Vásár Budapesten, valamint a minden ősszel megtartott Kaposvári Állattenyésztési Napok.

- Milyen termékeket kínálnak a gazdálkodóknak és miért fontos ezek használata?


Forrás: Bennevagyunk

- Négy fő termékcsoportunk van: a tőgyhigiénia, a lábvéghigiénia, a fejőház és a vízhigiénia. A termékek használata azért is fontos, mivel előbb-utóbb megbetegszik az ember és az állat is, márpedig a megelőzés nem csak jobb, hanem olcsóbb is. Ezen kívül azért ajánlatos e vegyszerek használata, mert nagyon komoly élelmiszer-biztonsági előírások vannak arra nézve is, hogy mivel kezelhetik a gazdálkodók az állatokat, amelyeket vagy az abból készült termékeket az Európai Unióban szeretnék értékesíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei