2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Food Truck Show másodszor Kalocsán – Péntek, szombat, vasárnap újra begördül a „kajakaraván”

Illés György Cinó  |  2022. 06. 20., 13:12

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) Magyar Street Food Egyesület közös szervezésében másodszor látogat Kalocsára a különleges street food étkeket, számos nemzet jellegzetes utcai gyorsételét fölvonultató büfés kocsik karavánja, amely az Érsekkertben üt majd tanyát pénteken, ahol már délután négy órától a gasztronómia élmények mellé kísérőprogramok sora gondoskodik majd a – remélhetőleg (most szó szerint) „felhőtlen”– kikapcsolódásról. Az előző évben kísérő programként kivetítőn lehetett követni a futball EB eseményeit, így a közös szurkolás még emlékezetesebbé tette az alkalmat, most koncertek és vidámpark teszi majd teljessé az élményt.

Sajnos a Kék Madár Fesztivál programjába két napon is belepiszkított az időjárás, de elrontani nem tudta.
Most viszont jó időre van kilátás a középtávú prognózisok szerint – mondta Zsikó Zoltán, a KIKK igazgatója a múlt szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón, ahol Vad Horváth Zoltánnal, a Magyar Street Food Egyesület elnökével közösen ismertették a rendezvény programját. Ezen belül Zsikó Zoltán a tavalyi kínálathoz képest újdonságként megrendelt vidámparkot ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, valamint a szabadtéri színpadon folyó műsorszámokat részletezte, az egyik műsorszám, a szombat esti koncert kivételével, mivel a zenekar visszalépett, és akkor még nem volt aláírva a szerződés a beugró bandával.
Mostanára kiderült: a Jazz&Tool helyett

A PAKSI ORIGAMIES EGYÜTTES FOG JÁTSZANI A SZOMBAT ESTE HÉT ÓRAKOR KEZDŐDŐ KONCERTEN.

Ezzel együtt pénteken három kalocsai formáció lesz a hangulatfelelős: hét órától az Easter Zenekar muzsikál, fél kilenctől a Just Play és tíz órától a Willy and the Space Dogs, azaz a „Zűrkutyák” játszanak.
Szombaton 11 órakor gyermekprogram kezdődik, este újra zene: a 2015-ös paksi tehetségkutatón nagy sikert aratott Pagony zenekar átalakulásával létrejött, alternatív popot, hip-hopot és fánkit játszó Origamies koncertje után, este kilenc órától a Tattoos áll közönség elé.
Vasárnap délelőtt 11 órától Fanti lufibohóc-show örvendezteti meg majd a kisebbeket.

Kattints a képre!


Azok kedvéért, akik esetleg nem ismerik a fellépő csapatokat, Zsikó Zoltán egy-egy mondattal is bemutatta a zenekarokat – lásd a sajtótájékoztatóról írott cikkünkben!

Bevált a kalocsai helyszín

A továbbiakban a Food Truck rendezvényről Vad Horváth Zoltán szólt. Elmondta: Kalocsa kivételes helyszín a Food Truck Show számára, hiszen korábban nagyobb városokban, többnyire megyei jogú városokban tartottak ilyen rendezvényeket. Ezért voltak is kétségeik is az első alkalom gazdaságosságát illetően, de szerény várakozásaikra a kalocsai közönség bőven rácáfolt a tavalyi, első kalocsai Food Truck Show, hiszen az kifejezetten sikeres volt, és amint megtudtuk, üzletileg is eredményesen zárult.

Vad Horváth Zoltán megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon a meghívásért, amely különösen értékes volt a tavalyi pandémiás évben, amikor megszokott, nagyvárosi helyszínek is visszamondták a programot az egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel.


Látványnak sem utolsó

Magyar Street Food Egyesület elnöke azt is elmondta, hogy noha a szervezet fő profilja a gasztronómia, ám ez is autós műfaj – ezáltal kapcsolódik össze a város távolabbi pontján szintén e hét végén zajló Bács Trophy offroad versennyel, amelynek részleteit ugyanazon a sajtótájékoztatón Huszár Gábor, a Terepjárósok Egyesületének Elnöke ismertette –, hiszen

A FINOMSÁGOKAT BÜFÉS KOCSIBÓL ÁRULJÁK, AMELYEK MÁR ÖNMAGUKBAN IS MÉLTÁN ÉRDEMLIK KI KÖZÖNSÉG FIGYELMÉT.

Köztük különleges járművek találhatóak:

SOK RÉGI, SZÉPEN FELÚJÍTOTT, ÁTALAKÍTOTT AUTÓT LÁTHATUNK, VAGY NAGYOBB KAMIONT ALAKÍTOTTAK ÁT BÜFÉKOCSIVÁ.

A közönség éppúgy fényképezi a járműveket mint egy autós kiállításon, miközben jókat falatoznak”– jellemezte a program hangulatát az elnök, ezért azt, hogy két járművekkel kapcsolatos program zajlik a városban, szerencsés egybeesésnek mondta. Úgy vélekedett, hogy aki érdeklődik az ilyesmi iránt, az mind a két helyszínt felkeresheti, ha már kimozdul otthonról.


Valószínűleg ott [az offroad versenyen] jól összesározzák magukat az emberek, nálunk meg majd leitatják a port magukról, és jóllaknak."
Az „étlap”

A FOOD TRUCK KARAVÁN MÁR NYOLCADSZOR VÁG NEKI AZ ORSZÁGNAK. ÉVENTE HOZZÁVETŐLEG EGYMILLIÓ EMBERT ETETNEK MEG MAGYARORSZÁGON.

Igaz, az előző évben ez némileg visszaesett, mivel több városban nem lehetett megtartani a rendezvényt a járványhelyzet miatt. Egy olyan város, mint Kalocsa kihívás számunkra, mivel a kevesebb lakos kisebb merítést jelent számukra is. Ám köszönhetően a jó időzítésnek – a lezárások után ez volt az első nagyobb nyilvános program –, és az újdonság iránti kíváncsiságnak, nagy siker volt a tavalyi.Sok kocsi tulajdonosa örömmel tér vissza városunkba, de több új kocsi lesz az idei Food Truck Show-nak. A gasztronómiai kínálatot a teljesség igénye nélkül, néhány különlegességet kiragadva ismertette Vad Horváth Zoltán.

  • Lesz például egy belga, burgonyára épülő termékskálával rendelkező vállalkozás, amely nemrégiben hamburgerekkel színesítette skáláját, napi ezer hamburgeres kapacitással.
  • Az egyik kocsinál mexikói konyha várja az egzotikus ízek rajongóit, tradicionális mexikói ételekkel. Ugyanakkor nem valami szélsőséges, erős, chilis ételre kell gondolni, mivel az alapételek kifejezetten családbarát kivitelben készülnek
  • Egy másik burgeres stand pizz’burgert árul: a hatalmas szénhidrátbomba hamburgerbucit pizzalepényekre cserélték, így a hamburgerek és a pizzák ízvilágának egy sajátos ötvözetét hozták létre, ahogy maguk is mondják, „street food hibrid” jelleggel.
  • Lesz egy halas kocsi is: a Szürkeharcsa Bár, ahol magyar termésből származó édesvízi halakból készült ételkülönlegességekkel kedveskednek az ínyenceknek: fish and chips, haltepertő, illetve az idén nagyon népszerű, halburger jellegű szendvicsek kerülnek a papírtálcákra.
  • Visszatér a churros is, amelyet sokan tavaly ismerhettek meg, de a visszajelzések szerint örülni fognak a viszontlátásnak.
  • Lesz gofrisütő, és
  • egy kávés kocsi is, ahol mentes tejből készítenek mindenféle-fajta kávékülönlegességeket, jegeskávét.

A szekszárdi Grill Pizza is itt lesz, amely malacos batyujával tavaly az egyik nagy sláger volt.

A program szervezője azt is elmondta, hogy a rendezvényük jótékonysági küldetést is felvállalt:

Jótékonysági szál – a nem családban nevelkedő gyermekekért

A FOOD TRUCK KARAVÁN BEVÉTELEINEK EGY SZÁZALÉKÁVAL ’FAKUCKÓ’ ÖNKÉNTES PROGRAMOT TÁMOGATJÁK.

Ez a program országszerte a nem családban nevelkedő gyermekeknek hivatott élményeket nyújtani.
Ezúttal

KALOCSÁN KÖZEL HARMINC GYERMEK LESZ MAJD VENDÉGÜK,

akik szervezett formában részt vesznek majd a kapcsolódó rendezvényeken, és kuponos rendszerben ételre, italra is vendégül látják őket.
Tehát: a fizetségnél gondoljanak arra, hogy

MINDEN SZÁZADIK FALATTAL ÉS MINDEN SZÁZADIK FORINTTAL EGY NEHÉZ SORSÚ GYERMEK ÉLETÉNEK SZÍNESEBBÉ TÉTELÉT TÁMOGATJÁK!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>