2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb húzós hétvége jön – péntek, szombat, vasárnap: Food Truck Show és Bács Trophy offroad verseny

Újabb húzós hétvége jön – péntek, szombat, vasárnap: Food Truck Show és Bács Trophy offroad verseny
Illés György Cinó  |  2022. 06. 16., 15:18

Huszár Gábor, a Terepjárósok Egyesületének elnöke, Vad Horváth Zoltán, a magyar Street Food Egyesület elnöke, valamint Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) igazgatója közös sajtótájékoztatón irányították a figyelmet a következő hét végén esedékes, gazdag programsorra, amelynek keretében egy újabb keletű és egy már „bejáratott” rendezvényt tartanak meg, ezúttal ügyes termékkapcsolással tálalva, amit a KIKK valóságos népünnepéllyel, koncertek sorával és vidámparkkal fűszerezett meg.

A hagyományteremtő szándékkal, szintén a KIKK által életre hívott pünkösdi Népművészeti Fesztivál, majd a múlt héten tartott, négynapos Kék Madár Fesztivál után újabb programokban gazdag hétvége közeleg. Már péntektől izgalmas élmények várják a technikai sportok szerelmeseit, az Érsekkertben pedig, a Food Truck „etetőkocsijai” körül ínycsiklandó illatok és élőzenés koncertek hangjai szállnak majd.

A két rendezvény közt az összekötő kapcsot a járművek adják, ugyanis a Food Truck büfékocsijai közt sok érdekes masina látható.

A sajtótájékoztatón a sárdagasztó Bács Trophy futamáról és a Food Truck Show-ról Huszár Gábor, a Terepjárósok Egyesületének elnöke, illetve Vad Horváth Zoltán, a magyar Street Food Egyesület elnöke szólt – ezekről önálló programajánló cikkben részletesebben is beszámolunk –, Zsikó Zoltán pedig a KIKK rászervezésében megvalósuló kapcsolódó programelemekről beszélt.

Az offroad verseny rajtja péntek este kilenckor lesz, előtte a Csilás parkban a versenygépek seregszemléjét tartják, járműbemutatóval egybekötve – itt minden érdeklődő megtekintheti az úttalan utakon járó csodamasinákat.
A rajt után az ipari parkban teljesítik majd a versenyzők a speciál szakaszokat, amivel várhatóan hajnal két-három órára végeznek.
Reggel kilenctől folytatódik a verseny a homokbányánál, ahol a technikai sportok szerelmeseit kifejezetten közönségbarát körülmények várják, ugyanis elég közel lehet menni az autókhoz, biztonságos, balesetmentes környezetben.

Mindeközben az Érsekkertben zajlik majd a tavalyi sikeren fölbuzdulva idén másodízben megrendezésre kerülő Food Truck Show. Amint megtudtuk, több tavalyi sláger visszatér, de újdonságok is szerepelnek majd a „terítéken”. A látványnak sem utolsó, egyedi járművek, büfékocsik tábora péntek délutántól vasárnap estig várja a gasztronómia iránt érdeklődőket, miközben a többiek számára a vidámpark és a szabadtéri színpadon koncertek sora, a kisebbeknek népi fajátékokból összeállított játszótér teszi vonzóbbá a programot.

Az ország talán legszebb szabadtéri helyszínén, az Érsekkertben tartandó rendezvényre pénteken délután háromtól lehet kilátogatni. Aznap és szombaton éjfélig, vasárnap pedig délelőtt 11 órától este kilencig fogadja az Érsekkert az érdeklődőket"

– mondta Zsikó Zoltán, aki a részletes zenei kínálatot is ismertette.

Június 24., péntek

Este hétkor az Easter zenekar műsorát tekinthetik meg
. A kalocsai és környékbeli zenészeket tömörítő formáció előadásában főképp a magyar könnyűzene örökzöld slágereinek feldolgozásait hallhatják majd az érdeklődők.

Kilenc órától a Willy and the Spacedogs, azaz a „Zűrkutyák” állnak közönség elé. A kalocsai és kiskőrösi zenészekből álló együttes főképp a ’60-as és ’70-es évek klasszikus rock dalainak feldolgozásait játssza, úgy a hazai, mint a nemzetközi kínálatból.

Június 25., szombat

11 órakor gyermekprogram
veszi kezdetét, annak keretében Gerald Schneider zsonglőr ad műsort kicsiknek és nagyoknak.

Este héttől újabb élőzenés koncert, meglepetés sztárvendéggel!

A fellépő személye még a szervezők számára is meglepetés, ugyanis a korábban leszerződött zenekar váratlanul visszamondta a fellépést, a pótlásukra pedig még több formációval tárgyalnak"

– mondta el Zsikó Zoltán, de utalt rá, hogy színvonalas csapatokkal folynak egyeztetések.

Este kilenctől a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara áll színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játsszák.

Június 26., vasárnap

Délelőtt 11 órától Fanti lufibohóc műsorát láthatja a közönség, főképp a kisgyermekek és az őket nevelő családok örömére.

Mindemellett nagyszabású vidámparkkal készülünk, ami tavaly nem volt. A népi fajátékokat ingyenesen lehet igénybe venni, csak a nagy vidámpark szolgáltatásaiért kell majd fizetni.

PROGRAM TEHÁT MEGINT LESZ BŐVEN, A TÖBBI A KÖZÖNSÉGEN ÉS AZ IDŐJÁRÁSON MÚLIK, A PROGNÓZISOK SZERINT JÓ IDŐ – ÉS NÉPES KÖZÖNSÉG – LESZ!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK