2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bent égett a saját dunapataji házában – Értékeit mentette volna a 43 éves férfi

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 19., 16:25

Rövid időre hagyta el a házát, majd amikor visszaérkezett, már lángokban állt L. Zsolt 43 éves dunapataji lakos ingatlana pénteken délelőtt a Bem József utcában. Az egyedül élő férfi dacolva a lángokkal, a tetőtérbe indult, hogy értékeit mentse, de onnan a saját lábán már nem tért vissza. Holttestét a tűzoltók fedezték fel, majd a szemle lefolytatása után a helyszínről az egyik kegyeleti szolgáltató emberei szállították boncolásra.

Szemtanúk elmondása szerint a mintegy 120 négyzetméter alapterületű, az 1980-as években készült, beépített padlásterű házban egyedül élő L. Zsolt elsősorban a tetőtéri részén lakott, a földszinten csak a konyhát használta.

A környéken élők azt valószínűsítik, hogy férfi valamilyen elektromos berendezéssel, hősugárzóval fűthetett. Amikor a házat elhagyta, azt, vagy más árammal működő eszközt hagyhatott bekapcsolva. Forrásunk szerint erre utal, hogy a ház kéményét a hideg idő beálltával sem látták füstölni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A padlástéri szoba felett égő tetőszerkezet lángját és a füstöt az éppen hazaérkező L. Zsolt szinte a környéken élőkkel egy időben észlelte, de úgy értesültünk, a tűzoltókat nem ő hívta.

A férfi, valószínűleg, hogy a tetőtéri szobában lévő pénzét és más értékeit mentse, a ház tűzzel nem érintett földszintjéről indult az akkor már lángoló padlástérbe, ahonnan viszont már a saját lábán soha nem tért vissza.

Feltételezések szerint füstmérgezés szenvedett, eszméletvesztése után már esélye sem lehetett arra, hogy a veszélyes helyet elhagyja.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángokat a kalocsai és a solti hivatásos, valamint a dunapataji önkéntes tűzoltók három vízsugár segítségével eloltották. A férfi holttestére az épület padlásterében először a tűzoltók bukkantak, majd a Kalocsai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot. Információink szerint a tűz keletkezési okának kivizsgálásába szakértőt is bevonnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-23 07:56:00
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK