2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bent égett a saját dunapataji házában – Értékeit mentette volna a 43 éves férfi

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 19., 16:25

Rövid időre hagyta el a házát, majd amikor visszaérkezett, már lángokban állt L. Zsolt 43 éves dunapataji lakos ingatlana pénteken délelőtt a Bem József utcában. Az egyedül élő férfi dacolva a lángokkal, a tetőtérbe indult, hogy értékeit mentse, de onnan a saját lábán már nem tért vissza. Holttestét a tűzoltók fedezték fel, majd a szemle lefolytatása után a helyszínről az egyik kegyeleti szolgáltató emberei szállították boncolásra.

Szemtanúk elmondása szerint a mintegy 120 négyzetméter alapterületű, az 1980-as években készült, beépített padlásterű házban egyedül élő L. Zsolt elsősorban a tetőtéri részén lakott, a földszinten csak a konyhát használta.

A környéken élők azt valószínűsítik, hogy férfi valamilyen elektromos berendezéssel, hősugárzóval fűthetett. Amikor a házat elhagyta, azt, vagy más árammal működő eszközt hagyhatott bekapcsolva. Forrásunk szerint erre utal, hogy a ház kéményét a hideg idő beálltával sem látták füstölni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A padlástéri szoba felett égő tetőszerkezet lángját és a füstöt az éppen hazaérkező L. Zsolt szinte a környéken élőkkel egy időben észlelte, de úgy értesültünk, a tűzoltókat nem ő hívta.

A férfi, valószínűleg, hogy a tetőtéri szobában lévő pénzét és más értékeit mentse, a ház tűzzel nem érintett földszintjéről indult az akkor már lángoló padlástérbe, ahonnan viszont már a saját lábán soha nem tért vissza.

Feltételezések szerint füstmérgezés szenvedett, eszméletvesztése után már esélye sem lehetett arra, hogy a veszélyes helyet elhagyja.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángokat a kalocsai és a solti hivatásos, valamint a dunapataji önkéntes tűzoltók három vízsugár segítségével eloltották. A férfi holttestére az épület padlásterében először a tűzoltók bukkantak, majd a Kalocsai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot. Információink szerint a tűz keletkezési okának kivizsgálásába szakértőt is bevonnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés