2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bent égett a saját dunapataji házában – Értékeit mentette volna a 43 éves férfi

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 19., 16:25

Rövid időre hagyta el a házát, majd amikor visszaérkezett, már lángokban állt L. Zsolt 43 éves dunapataji lakos ingatlana pénteken délelőtt a Bem József utcában. Az egyedül élő férfi dacolva a lángokkal, a tetőtérbe indult, hogy értékeit mentse, de onnan a saját lábán már nem tért vissza. Holttestét a tűzoltók fedezték fel, majd a szemle lefolytatása után a helyszínről az egyik kegyeleti szolgáltató emberei szállították boncolásra.

Szemtanúk elmondása szerint a mintegy 120 négyzetméter alapterületű, az 1980-as években készült, beépített padlásterű házban egyedül élő L. Zsolt elsősorban a tetőtéri részén lakott, a földszinten csak a konyhát használta.

A környéken élők azt valószínűsítik, hogy férfi valamilyen elektromos berendezéssel, hősugárzóval fűthetett. Amikor a házat elhagyta, azt, vagy más árammal működő eszközt hagyhatott bekapcsolva. Forrásunk szerint erre utal, hogy a ház kéményét a hideg idő beálltával sem látták füstölni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A padlástéri szoba felett égő tetőszerkezet lángját és a füstöt az éppen hazaérkező L. Zsolt szinte a környéken élőkkel egy időben észlelte, de úgy értesültünk, a tűzoltókat nem ő hívta.

A férfi, valószínűleg, hogy a tetőtéri szobában lévő pénzét és más értékeit mentse, a ház tűzzel nem érintett földszintjéről indult az akkor már lángoló padlástérbe, ahonnan viszont már a saját lábán soha nem tért vissza.

Feltételezések szerint füstmérgezés szenvedett, eszméletvesztése után már esélye sem lehetett arra, hogy a veszélyes helyet elhagyja.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángokat a kalocsai és a solti hivatásos, valamint a dunapataji önkéntes tűzoltók három vízsugár segítségével eloltották. A férfi holttestére az épület padlásterében először a tűzoltók bukkantak, majd a Kalocsai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot. Információink szerint a tűz keletkezési okának kivizsgálásába szakértőt is bevonnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK