2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Zenével és pacallal köszönt be az ősz Dunapatajra

Helyszín: Dunapataj, sportpálya
Dátum: 2016. szeptember 09., péntek 17:30
Zenével és pacallal köszönt be az ősz Dunapatajra

Dunapatajon immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a „Pataji ősz” háromnapos forgatagot, amelynek kínálatát ebben az évben sem aprózták el a szervezők. Kultúra, mulatós- és pop-koncert, olasz slágerekkel tűzdelt musical-előadás és persze az elmaradhatatlan pacalfőző verseny jegyében telik majd az előttünk álló hétvége a nagyközségben.

Péntek este fél hatkor kezdődik a „móka” Csókás Kinga helyi művész gyűjteményes önálló kiállításával, amelyet „Örökzöldek” címmel követ a Dunapataji Zenebarátok Együttesének zenés műsora a Művelődési Házban.

Másnap kapcsol teljes sebességre a sorozat, amikor is „Dunapacal” sportpályáján elstartol a hazai ízek ínyenc kedvelőit mágnesként vonzó pacalfőző verseny. Míg a bográcsban rotyog, aminek rotyogni kell, az általános iskolások műsora gondoskodik arról, hogy azok a nézelődők se unatkozzanak, akinek már nem jutott fakanál – torna- és rolleres bemutató, arcfestés, és más „virgonckodások” várják a legkisebbeket, többek között egy külön, a számukra kialakított játszóparkban, de lángos-osztás is lesz!

Déltől a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsora nyitja a zenés események sorát, amelyet ünnepi köszöntők és kitüntetések átadása után a mulatószene királynőjének, Nótár Mary-nek a fellépése követ, akitől fél háromkor kedvenc Kató nénink, Ihos József humorista veszi át a mikrofont, majd kihirdetik a pacalfőző verseny legjobbjait. Míg ők ünnepelnek, az apróságok tombolhatnak a színpad előtt, a hangulatfelelős a Zabszalma együttes lesz.

Eközben a színfalak mögött már lázasan készülődik Gregor Bernadett, Vándor Éva, Baronics Gábor, Csengeri Attila és Szabó Máté, hogy „retó-Itáliába” repítsék a nagyérdeműt egy két és félórás musical, a Kalocsai Színházban Majka főszereplésével, nagy sikerrel futott „Anconai szerelmesek” előadásában.

Mondhatnánk, hogy az i-re a fél kilencre időzített tűzijáték teszi fel a pontot szombaton, de ez nem így van. Annál is inkább, hiszen ez „csak” a felvezetése lesz egy másfélórás nagykoncertnek, amelyet a mai magyar popzene egyik legikonikusabb énekesnője, Zsédenyi Adrienn, alias Zséda ajándékoz Dunapatajnak.

A „Pataji ősznek” a szombati főnapot követően sincsen vége, hiszen a hagyományok szerint másnap, délelőtt kilenckor kezdődik a szokásos asztalitenisz bajnokság a sportpálya melletti tornateremben, tíz órára pedig a katolikus templomba várják a híveket egy ökumenikus szentmisére. Az programfolyam záróakkordja a délután fél hatkor kezdődő bajnoki labdarúgó-mérkőzés lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 08., 08:45
Íme a nyolcadik feladvány! Még >>>
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés