2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Zenével és pacallal köszönt be az ősz Dunapatajra

Helyszín: Dunapataj, sportpálya
Dátum: 2016. szeptember 09., péntek 17:30
Zenével és pacallal köszönt be az ősz Dunapatajra

Dunapatajon immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a „Pataji ősz” háromnapos forgatagot, amelynek kínálatát ebben az évben sem aprózták el a szervezők. Kultúra, mulatós- és pop-koncert, olasz slágerekkel tűzdelt musical-előadás és persze az elmaradhatatlan pacalfőző verseny jegyében telik majd az előttünk álló hétvége a nagyközségben.

Péntek este fél hatkor kezdődik a „móka” Csókás Kinga helyi művész gyűjteményes önálló kiállításával, amelyet „Örökzöldek” címmel követ a Dunapataji Zenebarátok Együttesének zenés műsora a Művelődési Házban.

Másnap kapcsol teljes sebességre a sorozat, amikor is „Dunapacal” sportpályáján elstartol a hazai ízek ínyenc kedvelőit mágnesként vonzó pacalfőző verseny. Míg a bográcsban rotyog, aminek rotyogni kell, az általános iskolások műsora gondoskodik arról, hogy azok a nézelődők se unatkozzanak, akinek már nem jutott fakanál – torna- és rolleres bemutató, arcfestés, és más „virgonckodások” várják a legkisebbeket, többek között egy külön, a számukra kialakított játszóparkban, de lángos-osztás is lesz!

Déltől a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsora nyitja a zenés események sorát, amelyet ünnepi köszöntők és kitüntetések átadása után a mulatószene királynőjének, Nótár Mary-nek a fellépése követ, akitől fél háromkor kedvenc Kató nénink, Ihos József humorista veszi át a mikrofont, majd kihirdetik a pacalfőző verseny legjobbjait. Míg ők ünnepelnek, az apróságok tombolhatnak a színpad előtt, a hangulatfelelős a Zabszalma együttes lesz.

Eközben a színfalak mögött már lázasan készülődik Gregor Bernadett, Vándor Éva, Baronics Gábor, Csengeri Attila és Szabó Máté, hogy „retó-Itáliába” repítsék a nagyérdeműt egy két és félórás musical, a Kalocsai Színházban Majka főszereplésével, nagy sikerrel futott „Anconai szerelmesek” előadásában.

Mondhatnánk, hogy az i-re a fél kilencre időzített tűzijáték teszi fel a pontot szombaton, de ez nem így van. Annál is inkább, hiszen ez „csak” a felvezetése lesz egy másfélórás nagykoncertnek, amelyet a mai magyar popzene egyik legikonikusabb énekesnője, Zsédenyi Adrienn, alias Zséda ajándékoz Dunapatajnak.

A „Pataji ősznek” a szombati főnapot követően sincsen vége, hiszen a hagyományok szerint másnap, délelőtt kilenckor kezdődik a szokásos asztalitenisz bajnokság a sportpálya melletti tornateremben, tíz órára pedig a katolikus templomba várják a híveket egy ökumenikus szentmisére. Az programfolyam záróakkordja a délután fél hatkor kezdődő bajnoki labdarúgó-mérkőzés lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK