2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zenével és pacallal köszönt be az ősz Dunapatajra

Helyszín: Dunapataj, sportpálya
Dátum: 2016. szeptember 09., péntek 17:30
Zenével és pacallal köszönt be az ősz Dunapatajra

Dunapatajon immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a „Pataji ősz” háromnapos forgatagot, amelynek kínálatát ebben az évben sem aprózták el a szervezők. Kultúra, mulatós- és pop-koncert, olasz slágerekkel tűzdelt musical-előadás és persze az elmaradhatatlan pacalfőző verseny jegyében telik majd az előttünk álló hétvége a nagyközségben.

Péntek este fél hatkor kezdődik a „móka” Csókás Kinga helyi művész gyűjteményes önálló kiállításával, amelyet „Örökzöldek” címmel követ a Dunapataji Zenebarátok Együttesének zenés műsora a Művelődési Házban.

Másnap kapcsol teljes sebességre a sorozat, amikor is „Dunapacal” sportpályáján elstartol a hazai ízek ínyenc kedvelőit mágnesként vonzó pacalfőző verseny. Míg a bográcsban rotyog, aminek rotyogni kell, az általános iskolások műsora gondoskodik arról, hogy azok a nézelődők se unatkozzanak, akinek már nem jutott fakanál – torna- és rolleres bemutató, arcfestés, és más „virgonckodások” várják a legkisebbeket, többek között egy külön, a számukra kialakított játszóparkban, de lángos-osztás is lesz!

Déltől a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsora nyitja a zenés események sorát, amelyet ünnepi köszöntők és kitüntetések átadása után a mulatószene királynőjének, Nótár Mary-nek a fellépése követ, akitől fél háromkor kedvenc Kató nénink, Ihos József humorista veszi át a mikrofont, majd kihirdetik a pacalfőző verseny legjobbjait. Míg ők ünnepelnek, az apróságok tombolhatnak a színpad előtt, a hangulatfelelős a Zabszalma együttes lesz.

Eközben a színfalak mögött már lázasan készülődik Gregor Bernadett, Vándor Éva, Baronics Gábor, Csengeri Attila és Szabó Máté, hogy „retó-Itáliába” repítsék a nagyérdeműt egy két és félórás musical, a Kalocsai Színházban Majka főszereplésével, nagy sikerrel futott „Anconai szerelmesek” előadásában.

Mondhatnánk, hogy az i-re a fél kilencre időzített tűzijáték teszi fel a pontot szombaton, de ez nem így van. Annál is inkább, hiszen ez „csak” a felvezetése lesz egy másfélórás nagykoncertnek, amelyet a mai magyar popzene egyik legikonikusabb énekesnője, Zsédenyi Adrienn, alias Zséda ajándékoz Dunapatajnak.

A „Pataji ősznek” a szombati főnapot követően sincsen vége, hiszen a hagyományok szerint másnap, délelőtt kilenckor kezdődik a szokásos asztalitenisz bajnokság a sportpálya melletti tornateremben, tíz órára pedig a katolikus templomba várják a híveket egy ökumenikus szentmisére. Az programfolyam záróakkordja a délután fél hatkor kezdődő bajnoki labdarúgó-mérkőzés lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK