2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikás terményáldás – Itt a hiánypótló főzőverseny eredménye!

Paprikás terményáldás – Itt a hiánypótló főzőverseny eredménye!
Illés György Cinó  |  2020. 11. 10., 08:55

Miután a koronavírus-járvány miatt idén elmarat a Paprikafesztivál, így az ahhoz kapcsolódó Paprikás Ételek Főzőversenye is, ezért városunk egyik hungarikumának, a fűszerpaprikának sem jutott ki a neki járó figyelemből. Ezt a hiányt kívánta pótolni a Szent István király Lelkészség, amikor a hagyományos terményáldó szentmise fókuszába helyezte a paprikatermést, és – szigorú óvintézkedések mellett – ahhoz kapcsolódóan főzőversenyt hirdetett, amelyre paprikás ételekkel lehetett benevezni. Mutatjuk az eredményeket!

Évről-évre megtartják a kalocsai Szent István templomban a terményáldó szentmisét, amelyre ezúttal elsősorban kifejezetten a megáldandó fűszerpaprikákat várták a hívektől. Érkezett is az oltár elé frissen szedett paprika és őrlemény egyaránt, de más termények is a szentély kövezetére terített drapériára.

A TERMÉNYEKET DR. MÉSZÁROS ISTVÁN TEMPLOMIGAZGATÓ ÁLDOTTA MEG.

Az idei évben a terményáldó mise másik különlegessége szintén a paprikához kapcsolódott, ugyanis a lelkészség ahhoz kapcsolódóan főzőversenyt hirdetett, amelyet portálunkon is népszerűsístettünk.


A terményáldó miséhez kapcsolódóan megtartott gasztronómiai tudáspróbára otthon elkészített ételekkel lehetett benevezni. A verseny eredményeit a november 8-án, vasárnap délután öt órai kezdettel megtartott szentmisén hirdették ki, az alábbiak szerint.

  • Az első helyet helyezés Kálóczi Andrásné szerezte meg savanyúsággal tálalt Góga-parti birkapörköltjével.
  • A második helyezett Kollár Lászlóné „A fiúk kedvence” paprikás, zsíros gombóca lett.
  • A harmadik helyen Simonits Jánosné végzett Dusnoki marhapörköltjével, amely mellé házi, vajas galuskát és savanyúságot tálalt.


KETTŐ KÜLÖNDÍJ IS SZÜLETETT

I. Pikáns őz, őzpörkölt, készítette: Kállai Péter

II. Paprikás-Jancsi, paprikás kifli, készítette: Hegedűs Károlyné

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK