2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikás terményáldás – Itt a hiánypótló főzőverseny eredménye!

Paprikás terményáldás – Itt a hiánypótló főzőverseny eredménye!
Illés György Cinó  |  2020. 11. 10., 08:55

Miután a koronavírus-járvány miatt idén elmarat a Paprikafesztivál, így az ahhoz kapcsolódó Paprikás Ételek Főzőversenye is, ezért városunk egyik hungarikumának, a fűszerpaprikának sem jutott ki a neki járó figyelemből. Ezt a hiányt kívánta pótolni a Szent István király Lelkészség, amikor a hagyományos terményáldó szentmise fókuszába helyezte a paprikatermést, és – szigorú óvintézkedések mellett – ahhoz kapcsolódóan főzőversenyt hirdetett, amelyre paprikás ételekkel lehetett benevezni. Mutatjuk az eredményeket!

Évről-évre megtartják a kalocsai Szent István templomban a terményáldó szentmisét, amelyre ezúttal elsősorban kifejezetten a megáldandó fűszerpaprikákat várták a hívektől. Érkezett is az oltár elé frissen szedett paprika és őrlemény egyaránt, de más termények is a szentély kövezetére terített drapériára.

A TERMÉNYEKET DR. MÉSZÁROS ISTVÁN TEMPLOMIGAZGATÓ ÁLDOTTA MEG.

Az idei évben a terményáldó mise másik különlegessége szintén a paprikához kapcsolódott, ugyanis a lelkészség ahhoz kapcsolódóan főzőversenyt hirdetett, amelyet portálunkon is népszerűsístettünk.


A terményáldó miséhez kapcsolódóan megtartott gasztronómiai tudáspróbára otthon elkészített ételekkel lehetett benevezni. A verseny eredményeit a november 8-án, vasárnap délután öt órai kezdettel megtartott szentmisén hirdették ki, az alábbiak szerint.

  • Az első helyet helyezés Kálóczi Andrásné szerezte meg savanyúsággal tálalt Góga-parti birkapörköltjével.
  • A második helyezett Kollár Lászlóné „A fiúk kedvence” paprikás, zsíros gombóca lett.
  • A harmadik helyen Simonits Jánosné végzett Dusnoki marhapörköltjével, amely mellé házi, vajas galuskát és savanyúságot tálalt.


KETTŐ KÜLÖNDÍJ IS SZÜLETETT

I. Pikáns őz, őzpörkölt, készítette: Kállai Péter

II. Paprikás-Jancsi, paprikás kifli, készítette: Hegedűs Károlyné

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés