2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Paprikafesztivál elmaradt, paprikás főzőverseny mégis lesz – Hungarikum fűszernövényünk a terményáldó szentmisén is főszerepet kap

Helyszín: Szent István király templom
Dátum: 2020. november 08., vasárnap 17:00
A Paprikafesztivál elmaradt, paprikás főzőverseny mégis lesz – Hungarikum fűszernövényünk a terményáldó szentmisén is főszerepet kap

Sokéves hagyományt követve idén is megtartják a terményáldó szentmisét a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban, november 8-án, vasárnap a délutáni ötös misén. Ugyanott hirdetik ki a kapcsolódó, az idén elmaradt Paprikafesztivál főzőversenyének lehetőség szerinti pótlására most első alkalommal megtartandó paprikás ételek főzőversenyét – természetesen a járványhelyzetre tekintettel a főzőversenyek megszokott rendjétől jelentősen eltérő módon.

Miután a COVID-19 járvány miatt a Paprika Napok rendezvénysorozat is elmaradt, a lehetőségekhez képest szeretnénk egy olyan programnak helyet adni, amely a fűszerpaprikához kötődik. Ezért amellett, hogy terményhálaadást tartunk, és megáldjuk az idei új paprikát,megrendezzünk templomi közösségünk tagjai, illetve az érdeklődők számára a paprikás ételek főzőversenyét is”– nyilatkozta portálunknak a terményáldó szentmiséhez kapcsolódóan tervezett eseményről dr. Mészáros István, a Szent István király templom igazgatója.
Amint megtudtuk,

A VERSENYRE KI-KI AZ OTTHONÁBAN FŐZÖTT PAPRIKÁS ÉTELLEL NEVEZHET.

Az ételeket előzetes regisztrációt követően a Szent István király út 24. szám alatti Lelkészségen lehet majd átadni, november 7-én déli 12 és délután két óra között.

Ezt követően, két órától ötfős zsűri bírálja el a jeligével ellátott ételeket a Szent István király Lelkészségen.

A zsűri tagjai:

  • dr. Filvig Géza, Kalocsa Város polgármestere,
  • Asperján István, a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagja,
  • Ferencz Józsefné, Venesz-díjas mesterszakács, Schnitta-díjas éttermi mester,
  • Kovács János, a Kalocsa és Térsége Hírnevéért Vendégváró Egyesület elnöke,
  • dr. Mészáros István, templomigazgató


A ZSŰRIZÉS UTÁN A BENEVEZETT ÉTELEKET KARITATÍV CÉLRA HASZNÁLJÁK FÖL.

Nevezni lehet:


Az eredményhirdetést 2020. november 8-ai terményáldó – idén hangsúlyosan paprikaszentelő – szentmise keretében tervezik megtartani.

Várjuk a híveket és minden érdeklődőt, hozzák el saját paprikaőrleményüket a templomba, és helyezzék el azokat a szentmise előtt az oltár elé! Mindezeket a terményhálaadás keretében meg is áldjuk” – invitálja olvasóinkat is a paprikaszentelő, terményáldó szentmisére dr. Mészáros István templomigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK