2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Paprikafesztivál elmaradt, paprikás főzőverseny mégis lesz – Hungarikum fűszernövényünk a terményáldó szentmisén is főszerepet kap

Helyszín: Szent István király templom
Dátum: 2020. november 08., vasárnap 17:00
A Paprikafesztivál elmaradt, paprikás főzőverseny mégis lesz – Hungarikum fűszernövényünk a terményáldó szentmisén is főszerepet kap

Sokéves hagyományt követve idén is megtartják a terményáldó szentmisét a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban, november 8-án, vasárnap a délutáni ötös misén. Ugyanott hirdetik ki a kapcsolódó, az idén elmaradt Paprikafesztivál főzőversenyének lehetőség szerinti pótlására most első alkalommal megtartandó paprikás ételek főzőversenyét – természetesen a járványhelyzetre tekintettel a főzőversenyek megszokott rendjétől jelentősen eltérő módon.

Miután a COVID-19 járvány miatt a Paprika Napok rendezvénysorozat is elmaradt, a lehetőségekhez képest szeretnénk egy olyan programnak helyet adni, amely a fűszerpaprikához kötődik. Ezért amellett, hogy terményhálaadást tartunk, és megáldjuk az idei új paprikát,megrendezzünk templomi közösségünk tagjai, illetve az érdeklődők számára a paprikás ételek főzőversenyét is”– nyilatkozta portálunknak a terményáldó szentmiséhez kapcsolódóan tervezett eseményről dr. Mészáros István, a Szent István király templom igazgatója.
Amint megtudtuk,

A VERSENYRE KI-KI AZ OTTHONÁBAN FŐZÖTT PAPRIKÁS ÉTELLEL NEVEZHET.

Az ételeket előzetes regisztrációt követően a Szent István király út 24. szám alatti Lelkészségen lehet majd átadni, november 7-én déli 12 és délután két óra között.

Ezt követően, két órától ötfős zsűri bírálja el a jeligével ellátott ételeket a Szent István király Lelkészségen.

A zsűri tagjai:

  • dr. Filvig Géza, Kalocsa Város polgármestere,
  • Asperján István, a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagja,
  • Ferencz Józsefné, Venesz-díjas mesterszakács, Schnitta-díjas éttermi mester,
  • Kovács János, a Kalocsa és Térsége Hírnevéért Vendégváró Egyesület elnöke,
  • dr. Mészáros István, templomigazgató


A ZSŰRIZÉS UTÁN A BENEVEZETT ÉTELEKET KARITATÍV CÉLRA HASZNÁLJÁK FÖL.

Nevezni lehet:


Az eredményhirdetést 2020. november 8-ai terményáldó – idén hangsúlyosan paprikaszentelő – szentmise keretében tervezik megtartani.

Várjuk a híveket és minden érdeklődőt, hozzák el saját paprikaőrleményüket a templomba, és helyezzék el azokat a szentmise előtt az oltár elé! Mindezeket a terményhálaadás keretében meg is áldjuk” – invitálja olvasóinkat is a paprikaszentelő, terményáldó szentmisére dr. Mészáros István templomigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés