2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Átkelő-felújítás és útzár – Megérkezett a MÁV válasza

Illés György Cinó  |  2018. 09. 26., 12:52

Hétfőn elküldtük az 51-es út teljes lezárásával járó felújítási munkálatokra, valamint az elmaradt lakossági tájékoztatásra vonatkozó kérdéseiket az érintetteknek, köztük a MÁV Zrt.-nek is. A társaság válaszait kedd délután kaptuk meg. Ma (szerda) délután két órakor a Városháza kis házasságkötő termében tartandó sajtótájékoztatójukon „részletesebb, kitekintő jellegű” tájékoztatást ígértek.

A mai (szerdai) sajtótájékoztatón közöltekkel hamarosan jelentkezünk, előzetesként pedig az alábbiakban közöljük a MÁV Zrt. részére az ügyben elküldött kérdéseinket, és az azokra kapott válaszokat:

– A MÁV végzi-e az említett beruházást?
– Igen, a beruházó a MÁV Zrt.

Nem sok újdonságot tudtunk meg Bálint Józseftől az 51-es út lezárása és a vasúti átkelőhely fölújítása ügyében tartott tegnapi sajtótájékoztatón. Talán csak annyit, hogy lesz a héten még egy sajtótájékoztató, amelyet már azok tartanak majd, akiket most is vártunk… A keddi tájékoztatón elhangzottak szerint nem a város volt a hunyó a pislákoló tájékoztatásban.
bővebben ...

Ki a beruházás kivitelezője?
– A kivitelező a MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV FKG Kft.

– A kalocsai önkormányzatot értesítették-e a munkálatok időzítéséről, és fölhívták-e figyelmét a beruházással járó változásokra?
– A kalocsai önkormányzat tudott a beruházásról, tekintettel arra, hogy az érdekeltekkel együtt (Magyar Közút NZrt.; DAKK Zrt.; mentők; rendőrség; katasztrófavédelem) részt vett a beruházás előkészítése érdekében tartott helyszíni szemlén. Augusztus 30-án kezelői hozzájárulást adott a tereléshez, továbbá szeptember 6-án a forgalomtechnikai munkákat végző alvállalkozó elektronikus levélben minden lezárást érintő dokumentumot elküldött az érintett szervezeteknek és az önkormányzatnak is. A terelőutat úgy jelölték ki, hogy az ne jelentsen jelentős kerülőt.


Forrás: KALOhírek

– Szokás-e ilyen esetekben az önkormányzat és a lakosság, valamint az üzletileg érintett LIDL informálása – a forgalomelterelő és egyéb, a munkálatokkal összefüggő közlekedési táblák kihelyezésén túlmenően -, illetve milyen módon szokás az érintettek tájékoztatása?
– A közutakon végzett munkák korlátozási és forgalombiztonsági követelményeiről szóló 3/2011 (I.31.) KöViM rendelet nem ír elő sajtón keresztüli tájékoztatási kötelezettséget a közútkezelői hozzájárulásokban megnevezett engedélyesek részére. Nem kötelezettség a gazdasági szereplők informálása.

A leggyorsabb csatornát, a közösségi médiát választotta térségünk országgyűlési képviselője, hogy az itt élőket tájékoztassa a vasúti átkelő felújítása miatt kialakult helyzettel kapcsolatban. Közbenjárására holnap sajtótájékoztatót tartanak az elmaradt kommunikációs lépések mielőbbi pótlására.
bővebben ...

– Van-e valamiféle előírás a fönti tájékoztatásra vonatkozóan? Kinek a feladata volna az esetleges tájékoztatási kötelezettségnek eleget tenni?
– Jogszabályi kötelezettség nincs. A szerződés szerint a forgalomterelést végző alvállalkozó feladatai közé tartozik a lakossági tájékoztatás.

– A fejlesztés nyomán lesz-e bármilyen változás az átkelő műszaki tartalmát illetően, vagy a meglévő berendezésekkel és kialakítással állítják helyre az átkelőt, a burkolatok/szegélyek felújításával, cseréjével?
– A vasúti átjáróban új zúzottkő ágyazatot, új vasbeton aljakat, kapcsolószereket és síneket helyeznek el szeptember 23-tól 30-ig. Az átjáró korszerű ún. STRAIL rendszerű gumiburkolatot kap, valamint a vágánytól mért 8-8 méteren belül a csatlakozó út kopórétegét is megújítják. A korábbi években csak karbantartásokat végeztek, azonban a mostani felújítást követően a korszerű vasúti átjáró lehetővé teszi a biztonságosabb, zökkenőmentes áthaladást a közúton közlekedők számára. Az átjáró elkészültéig kérjük az arra közlekedők türelmét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés