2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Átkelő-felújítás és útzár – Megérkezett a MÁV válasza

Illés György Cinó  |  2018. 09. 26., 12:52

Hétfőn elküldtük az 51-es út teljes lezárásával járó felújítási munkálatokra, valamint az elmaradt lakossági tájékoztatásra vonatkozó kérdéseiket az érintetteknek, köztük a MÁV Zrt.-nek is. A társaság válaszait kedd délután kaptuk meg. Ma (szerda) délután két órakor a Városháza kis házasságkötő termében tartandó sajtótájékoztatójukon „részletesebb, kitekintő jellegű” tájékoztatást ígértek.

A mai (szerdai) sajtótájékoztatón közöltekkel hamarosan jelentkezünk, előzetesként pedig az alábbiakban közöljük a MÁV Zrt. részére az ügyben elküldött kérdéseinket, és az azokra kapott válaszokat:

– A MÁV végzi-e az említett beruházást?
– Igen, a beruházó a MÁV Zrt.

Nem sok újdonságot tudtunk meg Bálint Józseftől az 51-es út lezárása és a vasúti átkelőhely fölújítása ügyében tartott tegnapi sajtótájékoztatón. Talán csak annyit, hogy lesz a héten még egy sajtótájékoztató, amelyet már azok tartanak majd, akiket most is vártunk… A keddi tájékoztatón elhangzottak szerint nem a város volt a hunyó a pislákoló tájékoztatásban.
bővebben ...

Ki a beruházás kivitelezője?
– A kivitelező a MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV FKG Kft.

– A kalocsai önkormányzatot értesítették-e a munkálatok időzítéséről, és fölhívták-e figyelmét a beruházással járó változásokra?
– A kalocsai önkormányzat tudott a beruházásról, tekintettel arra, hogy az érdekeltekkel együtt (Magyar Közút NZrt.; DAKK Zrt.; mentők; rendőrség; katasztrófavédelem) részt vett a beruházás előkészítése érdekében tartott helyszíni szemlén. Augusztus 30-án kezelői hozzájárulást adott a tereléshez, továbbá szeptember 6-án a forgalomtechnikai munkákat végző alvállalkozó elektronikus levélben minden lezárást érintő dokumentumot elküldött az érintett szervezeteknek és az önkormányzatnak is. A terelőutat úgy jelölték ki, hogy az ne jelentsen jelentős kerülőt.


Forrás: KALOhírek

– Szokás-e ilyen esetekben az önkormányzat és a lakosság, valamint az üzletileg érintett LIDL informálása – a forgalomelterelő és egyéb, a munkálatokkal összefüggő közlekedési táblák kihelyezésén túlmenően -, illetve milyen módon szokás az érintettek tájékoztatása?
– A közutakon végzett munkák korlátozási és forgalombiztonsági követelményeiről szóló 3/2011 (I.31.) KöViM rendelet nem ír elő sajtón keresztüli tájékoztatási kötelezettséget a közútkezelői hozzájárulásokban megnevezett engedélyesek részére. Nem kötelezettség a gazdasági szereplők informálása.

A leggyorsabb csatornát, a közösségi médiát választotta térségünk országgyűlési képviselője, hogy az itt élőket tájékoztassa a vasúti átkelő felújítása miatt kialakult helyzettel kapcsolatban. Közbenjárására holnap sajtótájékoztatót tartanak az elmaradt kommunikációs lépések mielőbbi pótlására.
bővebben ...

– Van-e valamiféle előírás a fönti tájékoztatásra vonatkozóan? Kinek a feladata volna az esetleges tájékoztatási kötelezettségnek eleget tenni?
– Jogszabályi kötelezettség nincs. A szerződés szerint a forgalomterelést végző alvállalkozó feladatai közé tartozik a lakossági tájékoztatás.

– A fejlesztés nyomán lesz-e bármilyen változás az átkelő műszaki tartalmát illetően, vagy a meglévő berendezésekkel és kialakítással állítják helyre az átkelőt, a burkolatok/szegélyek felújításával, cseréjével?
– A vasúti átjáróban új zúzottkő ágyazatot, új vasbeton aljakat, kapcsolószereket és síneket helyeznek el szeptember 23-tól 30-ig. Az átjáró korszerű ún. STRAIL rendszerű gumiburkolatot kap, valamint a vágánytól mért 8-8 méteren belül a csatlakozó út kopórétegét is megújítják. A korábbi években csak karbantartásokat végeztek, azonban a mostani felújítást követően a korszerű vasúti átjáró lehetővé teszi a biztonságosabb, zökkenőmentes áthaladást a közúton közlekedők számára. Az átjáró elkészültéig kérjük az arra közlekedők türelmét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK