2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándort is meglepte az útzár – Kedden megkésett polgármesteri sajtótájékoztató az 51-es lezárásáról

Illés György Cinó  |  2018. 09. 24., 20:44

Font Sándor országgyűlési képviselőt is váratlanul érte a némi fejetlenséget okozó útzár ügye. Közösségi oldalán ma este adott tájékoztatást a történtekről, illetve arról, amit tájékozódása során sikerült tisztáznia. Amint ismeretes, tegnap se szó, se beszéd, lezárták az 51-es út vasúti átjáróját, hogy helyreállítási munkákat végezzenek. A táblákkal is jelzett útzár a figyelmetlen vezetőknek sok bosszúságot okozott és okozhat még. Aki rutinból vezet, könnyen beleszaladhat…

Noha a városban a közlekedési útvonaljelző táblákon áthúzással jelzik, hogy az 51-es út Budapest felé vezető szakasza használaton kívül áll – amint arról tegnap élő videóriportban is beszámolt Tóth Barna kollégánk –, és sárga alapon nyíl jelzi a terelés irányát (lásd képünkön!) – a Móra Ferenc utca felé irányítják a forgalmat, bár a szemfülesek a kertek alatt egérúthoz juthatnak.

Az útirányt hiánypótlónak tekinthető, innovatív megoldásokkal is jelezték itt-ott, valószínűleg lakossági kezdeményezésre.
Az ok ismert: végre fölújítják a vasúti átkelőt.
Azonban – meglepő módon –

SEM A SAJTÓ, SEM A LAKOSSÁG NEM ÉRTESÜLT A MUNKÁLATOKRÓL ELŐZŐLEG.

Szintén furcsa, hogy egy ilyen nagy forgalmú utat teljesen lezárnak a közlekedők elől, miközben

A KORÁBBI FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOKAT FÉLPÁLYÁS ÚTZÁR MELLETT, VÁLTAKOZÓ IRÁNYÚ FORGALOM MELLETT IS EL TUDTÁK VÉGEZNI.

A tájékoztatás elmaradása miatt Simon Zoltán önkormányzati képviselő fordult választói kerületünk országgyűlési képviselőjéhez. Font Sándornak ma parlamenti munkanapja volt, így némi késedelmet is szenvedett a tájékozódása, azonban amint birtokába jutott a szükséges információknak, azokat a virtuális térben tette közzé.

A képviselő ma este néhány perccel hét óra után közzétett bejegyzésében a közösségi oldalán – utalva arra, hogy a mai napon a helyi közbeszédet másik fajsúlyos téma, a női börtön ügye mellett a váratlan útlezárás problémája is uralta.

Amint írja,

SIMON ZOLTÁN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ TÁJÉKOZTATTA ARRÓL, HOGY A LAKOSSÁG ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSA NÉLKÜL LEZÁRTÁK AZ 51-ES FŐÚTNAK A VÁROSBÓL BUDAPEST FELÉ KIVEZETŐ SZAKASZA ÉS A VASÚT KERESZTEZŐDÉSÉT, ÓRIÁSI KÁOSZT OKOZVA A KÖZLEKEDÉSBEN.

A parlamenti ülés mellett csak estére sikerült tisztáznom, hogy a vasút felújítást a MÁV végzi, a Magyar Közút Zrt. pedig előírta nekik azt a feltételsort, amely egy ilyen beruházáshoz, és az azzal járó lezáráshoz kapcsolódik. Sajnos a MÁV nem tett eleget a feltételül szabott, a lakosságot és a közlekedőket érintő tájékoztatási elvárásnak, amelyet a helyi és országos médián keresztül kellett volna megtenni.

Font Sándor a továbbiakban leírja, hogy megkereste a MÁV ezen beruházásért felelős vezetőjét, és felhívta a tájékoztatás azonnali pótlására, kérve, hogy kedden a MÁV illetékes felsővezetője Kalocsán jelenjen meg, és Polgármester Úr segítségével egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében tájékoztassák a helyi média szereplőit, és rajtuk keresztül az érintetteket.

A HOLNAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN A KALOHÍREK OTT LESZ, A HÍREKET ITT KERESSÉK!

Font Sándor posztja végén megköszönte Simon Zoltánnak, hogy felhívta figyelmét a problémára, és köszönetet mondott az érintetteknek a türelmükért.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK