2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándort is meglepte az útzár – Kedden megkésett polgármesteri sajtótájékoztató az 51-es lezárásáról

Illés György Cinó  |  2018. 09. 24., 20:44

Font Sándor országgyűlési képviselőt is váratlanul érte a némi fejetlenséget okozó útzár ügye. Közösségi oldalán ma este adott tájékoztatást a történtekről, illetve arról, amit tájékozódása során sikerült tisztáznia. Amint ismeretes, tegnap se szó, se beszéd, lezárták az 51-es út vasúti átjáróját, hogy helyreállítási munkákat végezzenek. A táblákkal is jelzett útzár a figyelmetlen vezetőknek sok bosszúságot okozott és okozhat még. Aki rutinból vezet, könnyen beleszaladhat…

Noha a városban a közlekedési útvonaljelző táblákon áthúzással jelzik, hogy az 51-es út Budapest felé vezető szakasza használaton kívül áll – amint arról tegnap élő videóriportban is beszámolt Tóth Barna kollégánk –, és sárga alapon nyíl jelzi a terelés irányát (lásd képünkön!) – a Móra Ferenc utca felé irányítják a forgalmat, bár a szemfülesek a kertek alatt egérúthoz juthatnak.

Az útirányt hiánypótlónak tekinthető, innovatív megoldásokkal is jelezték itt-ott, valószínűleg lakossági kezdeményezésre.
Az ok ismert: végre fölújítják a vasúti átkelőt.
Azonban – meglepő módon –

SEM A SAJTÓ, SEM A LAKOSSÁG NEM ÉRTESÜLT A MUNKÁLATOKRÓL ELŐZŐLEG.

Szintén furcsa, hogy egy ilyen nagy forgalmú utat teljesen lezárnak a közlekedők elől, miközben

A KORÁBBI FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOKAT FÉLPÁLYÁS ÚTZÁR MELLETT, VÁLTAKOZÓ IRÁNYÚ FORGALOM MELLETT IS EL TUDTÁK VÉGEZNI.

A tájékoztatás elmaradása miatt Simon Zoltán önkormányzati képviselő fordult választói kerületünk országgyűlési képviselőjéhez. Font Sándornak ma parlamenti munkanapja volt, így némi késedelmet is szenvedett a tájékozódása, azonban amint birtokába jutott a szükséges információknak, azokat a virtuális térben tette közzé.

A képviselő ma este néhány perccel hét óra után közzétett bejegyzésében a közösségi oldalán – utalva arra, hogy a mai napon a helyi közbeszédet másik fajsúlyos téma, a női börtön ügye mellett a váratlan útlezárás problémája is uralta.

Amint írja,

SIMON ZOLTÁN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ TÁJÉKOZTATTA ARRÓL, HOGY A LAKOSSÁG ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSA NÉLKÜL LEZÁRTÁK AZ 51-ES FŐÚTNAK A VÁROSBÓL BUDAPEST FELÉ KIVEZETŐ SZAKASZA ÉS A VASÚT KERESZTEZŐDÉSÉT, ÓRIÁSI KÁOSZT OKOZVA A KÖZLEKEDÉSBEN.

A parlamenti ülés mellett csak estére sikerült tisztáznom, hogy a vasút felújítást a MÁV végzi, a Magyar Közút Zrt. pedig előírta nekik azt a feltételsort, amely egy ilyen beruházáshoz, és az azzal járó lezáráshoz kapcsolódik. Sajnos a MÁV nem tett eleget a feltételül szabott, a lakosságot és a közlekedőket érintő tájékoztatási elvárásnak, amelyet a helyi és országos médián keresztül kellett volna megtenni.

Font Sándor a továbbiakban leírja, hogy megkereste a MÁV ezen beruházásért felelős vezetőjét, és felhívta a tájékoztatás azonnali pótlására, kérve, hogy kedden a MÁV illetékes felsővezetője Kalocsán jelenjen meg, és Polgármester Úr segítségével egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében tájékoztassák a helyi média szereplőit, és rajtuk keresztül az érintetteket.

A HOLNAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN A KALOHÍREK OTT LESZ, A HÍREKET ITT KERESSÉK!

Font Sándor posztja végén megköszönte Simon Zoltánnak, hogy felhívta figyelmét a problémára, és köszönetet mondott az érintetteknek a türelmükért.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés