2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Nemsokára a középdöntőben szurkolhatunk a Dusnoki Apróknak

Nemsokára a középdöntőben szurkolhatunk a Dusnoki Apróknak
Bényi Eszter  |  2016. 11. 30., 19:40

Közel egy hét telt el a dusnoki és kalocsai táncosokból álló együttes elsöprő televíziós szereplése óta. Ám a munka ez idő alatt sem állt meg, a középdöntőig még komolyabb felkészülés, még izgalmasabb napok várnak a Fölszállott a páva középdöntős Apróira.

Egy héttel ezelőtt péntek este nagy pillanatoknak lehettünk szem- és fültanúi, amikor a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes kalocsai koreográfiájával, maximális pontszámmal jutott tovább a Duna Televízió Fölszállott a páva tehetségkutatójának középdöntőjébe. Ha valaki esetleg lemaradt volna kedvenc páváink kitűnő szerepléséről, ide kattintva megtekintheti a zsűrit is lehengerlő Csereberélős kalocsai táncukat.
A középdöntőbe kerülés óta azonban még nagyobb erőbedobással készülnek a gyerekek, a zenekari és viseletes próbák mellett nagy körültekintéssel állítják össze például a következő élő adásban színpadra vitt népviseleti ruháikat és kiegészítőiket is.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Forrás: Váradi Levente

Tóth-Mihó Erika, a csoport egyik vezető táncpedagógusa portálunk megkeresésére elmondta, a középdöntőbe kerülve még szebben és autentikusabban szeretnék bemutatni a következő produkciójukat, amelyben érsekcsanádi táncokat dolgoznak majd fel egy játékos gyerek lakodalmas keretében.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Forrás: Farkas József / MTVA

– A szereplésünk tétje itt már jóval nagyobb, hiszen ha jövő héten továbbjutunk, a táncosaink a Fölszállott páva döntősei között versenyezhetnek tovább. Ehhez viszont minden szavazatra szükségünk lesz, ugyanis a következő élő adásban kapunk egy kódot, amelynek elküldésével bárki szavazhat a Dusnoki Aprók Táncegyüttes döntőbe jutása mellett. Ezt a kódot csak a következő héten kapjuk majd meg, szavazni pedig az élő adás ideje alatt a műsorvezetők által kihirdetett időintervallumban lehet alapdíjas sms-ben – tájékoztatott minket Erika a szavazás részleteiről, amelyről bővebben itt is olvashatnak.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Forrás: Farkas József / MTVA
 

A táncegyüttes legújabb produkcióját

december 9-én, azaz jövő héten, pénteken este 19.30 órától láthatjuk

a Duna Televízió Fölszállott a páva c. műsorában, ahol majd az élő adás közben szavazatunkkal is segíthetjük őket. Mindent bele Aprók!

A Dusnoki Aprók kódjáról és a szavazás menetéről részletesen tájékoztatjuk olvasóinkat!

A fehér kerettel ellátott képeket Váradi Levente, a többi fotót Farkas József (MTVA) készítette.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés