2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Nemsokára a középdöntőben szurkolhatunk a Dusnoki Apróknak

Nemsokára a középdöntőben szurkolhatunk a Dusnoki Apróknak
Bényi Eszter  |  2016. 11. 30., 19:40

Közel egy hét telt el a dusnoki és kalocsai táncosokból álló együttes elsöprő televíziós szereplése óta. Ám a munka ez idő alatt sem állt meg, a középdöntőig még komolyabb felkészülés, még izgalmasabb napok várnak a Fölszállott a páva középdöntős Apróira.

Egy héttel ezelőtt péntek este nagy pillanatoknak lehettünk szem- és fültanúi, amikor a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes kalocsai koreográfiájával, maximális pontszámmal jutott tovább a Duna Televízió Fölszállott a páva tehetségkutatójának középdöntőjébe. Ha valaki esetleg lemaradt volna kedvenc páváink kitűnő szerepléséről, ide kattintva megtekintheti a zsűrit is lehengerlő Csereberélős kalocsai táncukat.
A középdöntőbe kerülés óta azonban még nagyobb erőbedobással készülnek a gyerekek, a zenekari és viseletes próbák mellett nagy körültekintéssel állítják össze például a következő élő adásban színpadra vitt népviseleti ruháikat és kiegészítőiket is.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Forrás: Váradi Levente

Tóth-Mihó Erika, a csoport egyik vezető táncpedagógusa portálunk megkeresésére elmondta, a középdöntőbe kerülve még szebben és autentikusabban szeretnék bemutatni a következő produkciójukat, amelyben érsekcsanádi táncokat dolgoznak majd fel egy játékos gyerek lakodalmas keretében.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Forrás: Farkas József / MTVA

– A szereplésünk tétje itt már jóval nagyobb, hiszen ha jövő héten továbbjutunk, a táncosaink a Fölszállott páva döntősei között versenyezhetnek tovább. Ehhez viszont minden szavazatra szükségünk lesz, ugyanis a következő élő adásban kapunk egy kódot, amelynek elküldésével bárki szavazhat a Dusnoki Aprók Táncegyüttes döntőbe jutása mellett. Ezt a kódot csak a következő héten kapjuk majd meg, szavazni pedig az élő adás ideje alatt a műsorvezetők által kihirdetett időintervallumban lehet alapdíjas sms-ben – tájékoztatott minket Erika a szavazás részleteiről, amelyről bővebben itt is olvashatnak.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Forrás: Farkas József / MTVA
 

A táncegyüttes legújabb produkcióját

december 9-én, azaz jövő héten, pénteken este 19.30 órától láthatjuk

a Duna Televízió Fölszállott a páva c. műsorában, ahol majd az élő adás közben szavazatunkkal is segíthetjük őket. Mindent bele Aprók!

A Dusnoki Aprók kódjáról és a szavazás menetéről részletesen tájékoztatjuk olvasóinkat!

A fehér kerettel ellátott képeket Váradi Levente, a többi fotót Farkas József (MTVA) készítette.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-22 11:40:00
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21

  NÉPSZERŰ HÍREK