2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Összefogással ismét sikerülhet!

Bényi Eszter  |  2016. 12. 13., 16:38

Elérkezett a végső megmérettetés a Fölszállott a páva 2016-os évadjában! Ez azt jelenti, hogy december 16-án, pénteken végre kiderül, hogy kik az ország legjobbjai! A zsűri kategóriánként egy-egy győztest választ majd, de egy különdíjas nyertesről kizárólag a tévénézők szavazatai döntenek. Nekünk különösen izgalmas estének ígérkezik a pénteki, hiszen a mi Apróink a néptáncegyüttesek igen erős mezőnyében versenyeznek. Éppen ezért, ne bízzuk a véletlenre: voksoljuk minél többen rájuk a pénteki élő show ideje alatt! Múlt héten már bebizonyosodott, hogy szavazásban (is) tudunk a legjobbak lenni!

A Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes múlt heti középdöntős szereplése térségünkben felrobbantotta a közösségi oldalakat, szinte minden megyei és helyi sajtóorgánum szavazásra buzdította olvasóit, majd az eredményhirdetés pillanata után egyöntetűen gratulált a dusnoki és kalocsai táncosok döntőbe kerüléséhez. A dusnoki József Attila Művelődési Házból aznap este igazi szurkolói aréna lett, ahonnan élőben közvetített az MTVA stábja, és ahol az eredményhirdetést követően több százan önfeledten ünnepelték a gyerekek továbbjutását.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Forrás: Bogárdi János

Csodálatos összefogás volt ez egy olyan jó célért, amelyre mostanában nem is tudnék hasonló példát hozni térségünk és egész Bács-Kiskun megye életében. A Dusnoki Aprók több hónapos, kemény munkával dolgoztak meg azért, hogy a december 16-ai döntőben versenyezzenek, lehengerlő produkciójukat viszont mi a szavazataink is a győzelem felé repítették.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Forrás: Tóth-Mihó Erika

Toronymagas szavazati aránnyal jutottak tovább, mi pedig minden egyes szavazattal bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk közös erővel nagy dolgokat elérni, amelyek előre viszik térségünk hírnevét, igazolva, hogy olyan egyedülálló kulturális hagyományaink vannak, amelyeket életben kell tartanunk!

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Forrás: Váradi Levente / MTVA

Most pénteken az MTVA és a Hagyományok Háza által negyedszer megrendezett tehetségkutató döntőjében négy kategóriában hirdetnek majd győztest, valamint egy közönségdíjast is választanak. A kategóriák győzteseit a zsűri határozza meg, viszont

a közönségdíjas az lesz, akire a legtöbb sms szavazat érkezik a műsor ideje alatt.


A Dusnoki Aprók Néptáncegyüttesre a +36-20/30/70-4422-999-es telefonszámon ismét a 13-as kód elküldésével tudtok majd voksolni. Fontos tudni, hogy egy hívószámról legfeljebb 20 érvényes szavazat adható le, tehát a rendszer az ugyanazon számról érkező, 20 fölötti szavazatokat fogadja ugyan, de azokat már nem veszi figyelembe.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a mezőny rendkívülien erős, különösen a néptáncegyüttesek kategóriájában. A mi Apróink három másik több éves táncos múlttal rendelkező csoporttal kerültek be a döntő megmérettetésébe. Ezért is nagyon fontos, hogy 

most pénteken ismét szavazzunk rájuk, fogjunk össze értük, hiszen a legtöbb szavazatot kapott produkció lesz a közönségdíjas, aki az MTVA által felajánlott 1.000.000 Ft-os díjjal térhet haza!

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Forrás: Váradi Levente / MTVA

December 16-án, pénteken 19.30-tól táncba hívunk mindenkit az Aprók sikeréért, akik ezúttal belső sárközi táncokat fognak előadni egy török kori mese feldolgozásával.

Mutassuk meg az egész országnak, hogy képesek vagyunk ismét összefogni, szavazzunk a 13-as kóddal arra, hogy a Fölszállott a páva 2016. évi közönségdíját a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes kapja!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés