2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Összeférhetetlenség miatt távozik Magóné Tóth Gyöngyi a város kulturális közintézménye éléről

2019. 11. 08., 13:55

„Barátaim! A tegnapi napon felmondtam az állásomat A Kalocsa Kulturális Központnál” – írta ki ma reggel fél kilenc körül Facebook-oldalára dr. Magóné Tóth Gyöngyi, egy szomorkodó emodzsi kíséretében.

Kíváncsiak voltunk az intézményvezető távozásának okaira, valamint arra is, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, ezért telefonon kerestük Magóné Tóth Gyöngyit, aki elmondta, hogy

TÁVOZÁSÁNAK JOGI OKA VAN, MIVEL AZ ÁLTALA VEZETETT KÖZINTÉZMÉNY ÉGISZE ALATT MŰKÖDIK A KALOCSA TELEVÍZIÓ, AMELY KÖZSZOLGÁLATI FUNKCIÓT TÖLT BE, EZ PEDIG ÖSSZEFÉRHETETLEN A KÉPVISELŐI SZEREPKÖRREL.

Rákérdeztünk, hogy a távozásának van-e más oka is, ám Magóné Tóth Gyöngyi erre nemleges választ adott.
Azt is megkérdeztük a távozó intézményvezetőtől, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, amire az intézményvezető elmondta, hogy

MÉG VAN KÉT HÓNAP FELMENTÉSI IDEJE.

Ezt az időszakot illetően úgy egyeztek meg Filvig Géza polgármesterrel mint munkáltatóval, hogy december elsejéig még dolgozni fog, az után pedig kiveszi szabadságait. A jövőt illetően konkrét elképzelése még nincs, amint fogalmazott, „majd kialakul”.

Amint emlékezetes, Magóné az előkelő második helyet foglalta el Gyurcsány Ferenc pártja, a DK Bács-Kiskun megyei listáján az őszi helyhatósági választásokon, így az október 13-án megtartott választások eredményének értelmében mandátumot nyert a megyei közgyűlésben.

Nyílt politikai szerepvállalása miatt számos kritika érte Magónét az elmúlt időszakban, például a DK listáján való szerepeltetésének bejelentése kapcsán. A választási kampány során aztán a Szövetségben Városunkért Egyesület, illetve személy szerint dr. Angeli Gabriella részéről olyan észrevételek is megfogalmazódtak vele szemben, amelyek az általa vezetett intézmény pályázati forrásainak felhasználásával kapcsolatban fogalmaztak meg aggályokat, és megfelelő felhatalmazás birtokában elszámoltatását ígérték, azonban az egyesületnek nem sikerült mandátumot szereznie az új képviselő-testületben. Ugyanakkor dr. Filvig Géza székfoglaló polgármesteri interjújában azt mondta, hogy a pályázatokkal kapcsolatos szóbeszédek túlmutatnak a piaci pletykán, ezért a felmerült aggályokat kivizsgálják.

A kalocsai kulturális intézményeket 2015-ben szervezte át az abban az évben hatalomra jutott, Bálint József polgármester irányításával működő városvezetés. Akkor a 2013. január 1. óta már ilyen néven működő Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) fennhatósága alá rendelték a Tomori Pál Városi Könyvtár mellett a Kalocsa Televíziót, valamint a színházat is, és ekkor választotta a balliberális többségű grémium a KKKK intézményvezetői posztjára dr. Magóné Tóth Gyöngyit.
Ezzel kapcsolatban az MSZP kalocsai szervezete azt állítja, hogy a 2015-ös helyhatósági választások előtt Magóné támogatásáért cserébe a művelődési ház igazgatói posztját kérte a választásokat később megnyert csapattól, amit végül az MSZP által is támogatott Bálint József polgármester és a mellette álló testületi többség teljesített.

Ő már korábban is vezette a jogelőd Művelődési Házat, majd Török Ferenc polgármestersége idején a kalocsai Szent István Gimnázium tanára és igazgatóhelyettese lett.
A KKKK élére történő kinevezése határozott időre, 2015. május 1-től 2020. április 30-ig terjedő időszakra szólt, így abból még mintegy fél év lett volna hátra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés