2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az idei Szent István Napok programjáról – Korábban jön Kalocsára a királyi pár

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2016. augusztus 19., péntek 16:00
Az idei Szent István Napok programjáról – Korábban jön Kalocsára a királyi pár

Új helyszín, régi és új elemek, Lord-koncert, előbbre hozott tűzijáték, habparti… címszavakban ilyen lesz az államalapító nemzeti ünnepére épülő, nyolcadik Szent István Napok program-kavalkádja Kalocsán. Lássuk a részleteket!

Hogy melyek lesznek a kétnapos programsorozat főbb elemei, arról első kézből kérdeztük dr. Magóné Tóth Gyöngyit, a rendezvényt szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatóját. A vezető mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy – mint az idei évtől a város összes meghatározó tömegrendezvénye, úgy – a Szent István Napok is a megújult Érsekkertbe költözik korábbi belvárosi helyszíneiről augusztus 19-én és 20-án.

Itt várja majd az ifjabb közönséget a Holló együttes gyermekműsora, és a Kalocsán elmaradhatatlan néptáncos produkciókból sem lesz hiány 19-én.

Ugyanezen a napon, de a Szentháromság tér felújítása miatt nem az István-szobornál, hanem az Asztrik téren, a Dózsa György középiskola előtt felállított országzászlónál lévő királyi címernél tartják a hagyományos kenyérszentelést. Később indul az ugyancsak jól ismert fáklyás csónakázás a Vajason, amely a Kubikus parkba vezeti az ünneplő tömeget. Itt már várni fogják őket a látványos bemutatót ígérő tűzzsonglőrök.

Az intézményvezető elárulta, hogy az elmúlt évek szokásával szakítva az idén már ekkor, ezen a helyszínen megjelenik az uralkodó pár, Szent István és Gizella királyné egy egész lovas bandérium kíséretében és együtt vonul vissza a tömeggel az Érsekkertbe, ahol a Lord együttes fogja várni, és amint a király szentesíti, a húrok közé is csapnak. Ez az egyik fizetős eleme a kétnapos rendezvényfolyamnak, amelyre elővételben 2000, a helyszínen 2500 forint ellenében lehet belépőt váltani.


Forrás: KALOhírek archív

A másnap, azaz augusztus 20-a, mint mindig, ünnepi képviselő-testületi üléssel indul délelőtt kilenc órakor a Városházán, amelyet az Asztrik téri koszorúzás követ, majd beindul az Érsekkertben a középkori nap, ahol eddigre már jurtával, vitézekkel, íjászversenyekkel, haditornával, kovácsműhellyel és korabeli gasztronómiai látványossággal készülnek a szervezők.

– A király fogadás az érsekkerti nagyszínpadon kezdődik délután öt órakor, amelyre hódolni készülő baráti társaságok, települési delegációk, szervezeti képviseletek, esetleg udvarhölgyi rangra pályázók jelentkezését várjuk szeretettel, ehhez előzetes személyes vagy telefonos egyeztetésre kérjük, hogy keressék fel a Kulturális Központot – intézett nyílt felhívást a vezető.


Forrás: KALOhírek archív

– A fogadást királyi vacsora követi az érsekkerti nagysátorban. Ez a Lord koncerttel egyetemben jegyváltás ellenében látogatható programelem, de azok sem fognak unatkozni, akik nem kívánnak ebben részt venni. Őket ingyenes jazz-koncert várja a Platán Rendezvényközpontban, tehát lesz miből válogatni – folytatta.

– A kísérőrendezvények sorából a Gerillakertészek által szervezett csónakázást ajánlanám a figyelmükbe, a kisebbekre gondolva pedig habpartit tartanánk, ami teljesen biztonságos és környezetbarát. Ilyen a tudomásom szerint még nem volt Kalocsán – szemezgetett a kínálatból dr. Magóné Tóth Gyöngyi, kiemelvén, hogy a tavalyi gyakorlattal ellentétben az idén már este kilenckor megtartják az ünnepi tűzijátékot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés