Néhány óra és hivatalosan is elstartol az idei Szent István Napok programsorozat, amelynek központi helyszíne – mint azt korábban megírtuk – valamennyi városi rendezvénnyel egyetemben a megújult Érsekkert lesz. Ennek már napokkal korábban szemmel látható nyomai voltak a parkban, és a Platánnál.
Az Érsekkert főkapuját átlépve, jobbra pillantva már a kavalkád előtti héten elkezdték építeni azt a hatalmas rendezvénysátrat, amely a hagyományos királyi lakomának ad otthont – de azokra is gondolnak a szervezők, akik erre nem váltanának jegyet.
A Platán Rendezvényközpont ugyanis kifejezetten a kalocsai „mini-fesztiválszezonra”, vagyis az augusztus 20-hoz kötődő ünnepektől a szeptemberi Paprikafesztivál végéig tartó időszakra egy, a modern épület teraszához színben és anyagban passzoló „melléképülettel” lesz gazdagabb. Félreértés ne essék, ez nem a „VIP részleg VIP részlege” lesz – hangsúlyozza Németh József, a Platán üzemeltetője. Ez azokat a vendégeket várja, akik betérnének egy-két, középkori hangulatot idéző jó falatra, vagy egy hideg sörre, amíg az apróság a habokban tombol, vagy éppen a Lord-koncertre készülődnek a „nagyok”.
– Mozaikos csirkemellel készülünk, ropogós, bőrével egybesütött csülköt és kolbászokat készítünk majd, amelyek elfogyasztásához szeretnénk dobni a betérők hangulatán. Ehhez jól illik majd a hagyományostól eltérő, kifejezetten ez alkalommal kínált méz-gyömbérsör – súgta meg Németh József, ezúton is ajánlva a hatszor-hatméteres, kétszintes helyiséget a leendő vendégek figyelmébe.
Rávilágított arra is, hogy nem ez lesz az egyetlen alkalom, amikor birtokba vehetik a „mini Platánt” az érdeklődők. A szeptember 17-re datált Paprikás Ételek Főzőversenyének alkalmával ugyanis szeretnének itt berendezni egy hungarikum-udvart, amelybe nem mindennapi bemutatókat, termékeket és meglepetéseket ígért az üzemeltető.