2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a Kalocsa városért díjakat

Átadták a Kalocsa városért díjakat
Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 08. 21., 21:49

Még június 23-án, zárt ajtók mögött zajlott ülésén döntött a kalocsai képviselő-testület a városi kitüntető díjak adományozásáról. Az elismeréseket augusztus 20-án adta át dr. Bálint József polgármester az arra érdemeseknek Lakatos Zoltánné szavalatát valamint Betlenné Dajkó Ágnes és Filus Mónika a Liszt Ferenc AMI tanárainak előadását követően.

Idén tizenketten vehettek át oklevelet és bronzból készült plakettet.

Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díját Vargáné Tóth Mária köztisztviselő több évtizedes kiemelkedő és humánus munkájáért vehette át.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
Vargáné Tóth Mária
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisziger Ferenc Díjat Perity Lajos iskolaigazgatónak adományozták kiemelkedő intézményvezetői munkájáért.

Kalocsa Város Tudományos Munkáért – Tóth Mike Díjban részesítették Romsics Imre múzeumigazgatót, a város és környéke történetének és hagyományainak kutatásáért és elismert tudományos munkájáért.

Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus Díjat vehetett át Romsics Lászlóné népművészet mestere a kalocsai népi hagyományok megőrzéséért.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
Romsics Lászlóné
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos Díjat idén Papp Róbert tanár kapott gyermekversek alkotásáért.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre Díjat Sallainé Kővágó Rózsa könyvtáros, a magas szintű könyvtári és ezzel összefüggő közösségteremtő munkája elismeréseként vihetett haza.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc Díjat adományoztak Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezetőnek szervező és lelkiismeretes munkájáért, valamint a városi rendezvényeken végzett aktív szerepvállalásáért.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor Díjban részesítették Baranyainé Vörös Anikó vezető asszisztenst egészségügyi tájékoztató és szervező munkájáért.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
Baranyainé Vörös Anikó
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István Díj idén Bakos Jánosné vegyészmérnökhöz került szakmai és gazdaságfejlesztő tevékenységéért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat adományoztak posztumusz Bernát Istvánnak a városi labdarúgás szervezéséért és támogatásáért. A díjat özvegye vette át az ünnepségen.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat vehetett át Réfy Walter úszó, kiemelkedő sportsikerei elismeréseként.

A Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat idén Bálint Miklós lelkésznek ítélték a rászorulók érdekében végzett karitatív munkájáért. A díjazott későbbi időpontban veszi át a kitüntetést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK