2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a Kalocsa városért díjakat

Átadták a Kalocsa városért díjakat
Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 08. 21., 21:49

Még június 23-án, zárt ajtók mögött zajlott ülésén döntött a kalocsai képviselő-testület a városi kitüntető díjak adományozásáról. Az elismeréseket augusztus 20-án adta át dr. Bálint József polgármester az arra érdemeseknek Lakatos Zoltánné szavalatát valamint Betlenné Dajkó Ágnes és Filus Mónika a Liszt Ferenc AMI tanárainak előadását követően.

Idén tizenketten vehettek át oklevelet és bronzból készült plakettet.

Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díját Vargáné Tóth Mária köztisztviselő több évtizedes kiemelkedő és humánus munkájáért vehette át.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
Vargáné Tóth Mária
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisziger Ferenc Díjat Perity Lajos iskolaigazgatónak adományozták kiemelkedő intézményvezetői munkájáért.

Kalocsa Város Tudományos Munkáért – Tóth Mike Díjban részesítették Romsics Imre múzeumigazgatót, a város és környéke történetének és hagyományainak kutatásáért és elismert tudományos munkájáért.

Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus Díjat vehetett át Romsics Lászlóné népművészet mestere a kalocsai népi hagyományok megőrzéséért.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
Romsics Lászlóné
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos Díjat idén Papp Róbert tanár kapott gyermekversek alkotásáért.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre Díjat Sallainé Kővágó Rózsa könyvtáros, a magas szintű könyvtári és ezzel összefüggő közösségteremtő munkája elismeréseként vihetett haza.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc Díjat adományoztak Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezetőnek szervező és lelkiismeretes munkájáért, valamint a városi rendezvényeken végzett aktív szerepvállalásáért.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor Díjban részesítették Baranyainé Vörös Anikó vezető asszisztenst egészségügyi tájékoztató és szervező munkájáért.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
Baranyainé Vörös Anikó
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István Díj idén Bakos Jánosné vegyészmérnökhöz került szakmai és gazdaságfejlesztő tevékenységéért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat adományoztak posztumusz Bernát Istvánnak a városi labdarúgás szervezéséért és támogatásáért. A díjat özvegye vette át az ünnepségen.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat vehetett át Réfy Walter úszó, kiemelkedő sportsikerei elismeréseként.

A Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat idén Bálint Miklós lelkésznek ítélték a rászorulók érdekében végzett karitatív munkájáért. A díjazott későbbi időpontban veszi át a kitüntetést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK