2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Csík zenekarral és gasztronómiával újít a folklórfesztivál

2017. 02. 11., 14:21

A Duna Menti Folklórfesztivál szervezéséért felelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár a napokban derült égből jelentette be, hogy a nyáron nagykoncertet ad Kalocsán a Csík zenekar. Mivel három év szünet után az idén ismét lesz folklórünnep, valószínűsíthető volt, hogy a szálak összeérnek, sőt, mostanra ettől is többet tudhatunk az idei fesztiválról.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőt kérdeztük úgy az említett koncertet, mint a fesztiválprogramot illetően.

A július 5-től 9-ig tartó forgatag 6-i napján jön hozzánk a Kossuth-díjas banda Csík János frontemberrel az élen, remélve, hogy nevük és népszerűségük garancia arra, hogy a 880 fős nézőtéren nem marad majd üres hely a 3000 forintos jegyár ellenére sem. Egységesen ugyanis ennyibe kerülnek majd a belépők az idei „Kalocsai nyár” valamennyi szabadtéri színpados rendezvényére – de erről bővebben külön írásban értekezünk. Vissza a folklórfesztiválhoz!

A Csík zenekar 2014-ben az Orbán-napi Borünnepen
Forrás: KALOhírek archív

- Török együttes nélkül Kalocsán nincsen folklórfesztivál. Aztán itt lesz két testvérvárosunk, Székelykeresztúr és Kúla táncos képviselete, sőt, alakul egy cseh kisvárossal, Nymburkkal is a kapcsolat, amelyből még testvérvárosi megállapodás is születhet. Innen is jönnek majd táncosok. Megkerestünk még egy lengyel együttest, ahonnan várjuk a választ, valamint egy orosz fellépőt is meghívtunk, ahonnan szintén nem jött még biztos megerősítés. Természetesen mellettük a hazai együttesek és a környékbeliek is szép számmal képviseltetik majd magukat – foglalta össze a várható fellépők sorát Magóné.

Az intézményvezető vallja, hogy ma már több kell a közönségnek, mintsem minden este megnézni egy kétórás folklórgálát, aztán „irány haza”. Ezért az idén a messziről jött csoportok nem csak táncos tehetségüket, hanem gasztronómiájukat is bemutatják majd az érdeklődők számára az Érsekkert bejáratánál lévő Hagyományok házában.

Menettánc 2014-ben a XX. Duna Menti Folklórfesztiválon
Forrás: KALOhírek archív

Az irányban is vannak törekvések, hogy szakmai konferencia is kísérőrendezvénye legyen a fesztiválnak – erről még folynak a tárgyalások.

- Menettánccal indul majd a program, ahogy azt már megszokhattuk. Újdonság a Csík zenekar koncertje, valamint az is, hogy a Platán Rendezvényközpontban minden este táncházzal zárul majd az adott nap, amelyen a fesztivál állandó zenekara, a vajdasági Juhász zenekar húzza majd a talpalávalót – így dr. Magóné Tóth Gyöngyi elöljáróban az alakuló Duna Menti Folklórfesztiválról, zárszóként hozzátéve, hogy a programba szeretnék majd bevonni a tavaly Kalocsa testvérvárosává vált Paksot és a Duna-partunk túloldalán terülő Gerjent is.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!
Forrás: KALOhírek archív

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés