2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Emberölés miatt emelnek vádat a foktői anyagyilkos ellen – szabadlábon van, házából jár pszichiátriai kezelésre

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 06., 16:33

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást és emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol az anyagyilkossággal gyanúsított foktői asszony ellen. Mint emlékezetes és azt a tényadatokra támaszkodó rendőrségi tájékoztatás mellett oknyomozó munkánk is alátámasztotta: a bűncselekményt már másnap elismerő asszony Foktőn februárban, a Petőfi Sándor utcai egyik családi házában brutálisan, több késszúrással megölte 92 éves súlyos beteg, ágyban fekvő édesanyját. A bizonyítékok szerint a nő először fojtogatta, majd késsel több szívtájéki szúrást ejtett az anyján, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően öngyilkossági szándékkal önkezűleg hason szúrta magát, vágásokat ejtett a saját nyakán. Sérüléseit a kalocsai kórház sebészeti osztályán látták el, de már ezzel egy időben megkezdődött pszichiátriai természetű betegségének kezelése. Az ilyen súlyos bűnügyekben szokásos előzetes letartóztatás ezúttal elmaradt, melynek okáról dr. Csábi Péter osztályvezető főorvost korábban, most pedig a legújabb fejlemények tükrében kérdeztük.

Már az első, szűkszavú rendőrségi közleményben foglaltak is megdöbbentették a nyilvánosságot, mely döbbenetet az általunk feltárt további megrázó részletek is fokoztak. Az a tény, hogy egy gyakorlatilag védekezésre képtelen, idős beteg asszony az áldozat, a közvéleményben és őszintén szólva bennünk is azt valószínűsítette: szinte biztos, hogy egy ilyen ügy gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezik.

Az asszonyt akut kórházi ellátása alatt rendőr őrizte a kórházban, ami szintén azt erősítette, hogy a bíróság az ilyen ügyekben szinte automatizmusnak számító előzetes letartóztatást elrendeli. Ám nem ez történt. A bűncselekményt elismerő gyanúsított a kórházban maradt.


Forrás: KALOhírek archív

Az ezt firtató felvetéseinkre dr. Csábi Péter, a kalocsai kórház aktív, krónikus és rehabilitációs feladatokat is ellátó pszichiátriai osztályának vezetője, igazságügyi szakértő az április 23-i nyilatkozatában azt mondta:nem hivatalos véleménye szerint az asszony által még feltételezetten elkövetett bűncselekményhez kiterjesztett öngyilkossága vezethetett, de ezt majd az ügyben hivatalosan kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő lesz hivatott pontosan és tényszerűen megállapítani. A főorvos azzal folytatta: a beteg asszony tisztában van cselekménye súlyával, állapota javulása akár már arra is lehetőséget ad, hogy egy-egy hétvégére otthonába távozzon.

A főorvos tehát már akkor azt valószínűsítette, hogy szó sincs előzetes letartóztatásról, házi őrizetről, a szakkérdésben járatlanok gondolkodásával ellentétben a személyes szabadság korlátozása nélküli pszichiátriai gyógykezelés folytatódik.

Ezt támasztotta alá a napokban a rendőrség nyomozás lezárásáról szóló tájékoztatása: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottal szemben a nyomozást lezárta, az ügyet vádemelési javaslattal küldte meg a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Vádemelést javasol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a foktői emberölés gyanúsítottjával szemben.
bővebben ...

A rendőrségi tájékoztatást követően kerestük meg újra dr. Csábi Pétert, aki arról számolt be: az emberüléssel gyanúsított beteg állapota olyannyira javult, hogy már nem csak a hétvégékre, de hét közben is a lakásán tartózkodhat, gyógykezelése folytatására onnan jár be naponta a pszichiátriai osztály úgynevezett nappali kórházába. A naponta történő megjelenést a szoros orvosi kontroll indokolja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés