2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Emberölés miatt emelnek vádat a foktői anyagyilkos ellen – szabadlábon van, házából jár pszichiátriai kezelésre

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 06., 16:33

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást és emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol az anyagyilkossággal gyanúsított foktői asszony ellen. Mint emlékezetes és azt a tényadatokra támaszkodó rendőrségi tájékoztatás mellett oknyomozó munkánk is alátámasztotta: a bűncselekményt már másnap elismerő asszony Foktőn februárban, a Petőfi Sándor utcai egyik családi házában brutálisan, több késszúrással megölte 92 éves súlyos beteg, ágyban fekvő édesanyját. A bizonyítékok szerint a nő először fojtogatta, majd késsel több szívtájéki szúrást ejtett az anyján, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően öngyilkossági szándékkal önkezűleg hason szúrta magát, vágásokat ejtett a saját nyakán. Sérüléseit a kalocsai kórház sebészeti osztályán látták el, de már ezzel egy időben megkezdődött pszichiátriai természetű betegségének kezelése. Az ilyen súlyos bűnügyekben szokásos előzetes letartóztatás ezúttal elmaradt, melynek okáról dr. Csábi Péter osztályvezető főorvost korábban, most pedig a legújabb fejlemények tükrében kérdeztük.

Már az első, szűkszavú rendőrségi közleményben foglaltak is megdöbbentették a nyilvánosságot, mely döbbenetet az általunk feltárt további megrázó részletek is fokoztak. Az a tény, hogy egy gyakorlatilag védekezésre képtelen, idős beteg asszony az áldozat, a közvéleményben és őszintén szólva bennünk is azt valószínűsítette: szinte biztos, hogy egy ilyen ügy gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezik.

Az asszonyt akut kórházi ellátása alatt rendőr őrizte a kórházban, ami szintén azt erősítette, hogy a bíróság az ilyen ügyekben szinte automatizmusnak számító előzetes letartóztatást elrendeli. Ám nem ez történt. A bűncselekményt elismerő gyanúsított a kórházban maradt.


Forrás: KALOhírek archív

Az ezt firtató felvetéseinkre dr. Csábi Péter, a kalocsai kórház aktív, krónikus és rehabilitációs feladatokat is ellátó pszichiátriai osztályának vezetője, igazságügyi szakértő az április 23-i nyilatkozatában azt mondta:nem hivatalos véleménye szerint az asszony által még feltételezetten elkövetett bűncselekményhez kiterjesztett öngyilkossága vezethetett, de ezt majd az ügyben hivatalosan kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő lesz hivatott pontosan és tényszerűen megállapítani. A főorvos azzal folytatta: a beteg asszony tisztában van cselekménye súlyával, állapota javulása akár már arra is lehetőséget ad, hogy egy-egy hétvégére otthonába távozzon.

A főorvos tehát már akkor azt valószínűsítette, hogy szó sincs előzetes letartóztatásról, házi őrizetről, a szakkérdésben járatlanok gondolkodásával ellentétben a személyes szabadság korlátozása nélküli pszichiátriai gyógykezelés folytatódik.

Ezt támasztotta alá a napokban a rendőrség nyomozás lezárásáról szóló tájékoztatása: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottal szemben a nyomozást lezárta, az ügyet vádemelési javaslattal küldte meg a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Vádemelést javasol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a foktői emberölés gyanúsítottjával szemben.
bővebben ...

A rendőrségi tájékoztatást követően kerestük meg újra dr. Csábi Pétert, aki arról számolt be: az emberüléssel gyanúsított beteg állapota olyannyira javult, hogy már nem csak a hétvégékre, de hét közben is a lakásán tartózkodhat, gyógykezelése folytatására onnan jár be naponta a pszichiátriai osztály úgynevezett nappali kórházába. A naponta történő megjelenést a szoros orvosi kontroll indokolja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK