2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Mini Paprika Futás– Idén a KSE pályán rajtoltak

Mini Paprika Futás– Idén a KSE pályán rajtoltak
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 10., 13:44

Szeptember 10-én, pénteken indult a Csíplek Kalocsa rendezvénysorozat, melynek első rendezvénye a szinte tradícióvá vált Paprika Futás. A szervezők a KSE pályán 10 órára várták a futni vágyó nagycsoportos, óvódás korú gyerekeket.

Posztobányi Zoltán főszervező arról számolt be:

A mai nap paprikafutás jellegű történet lesz, ahol a gyerekeket szeretnénk megmozgatni, mi, a Kalocsai Földönfutók. Óvodások, általános- és középiskolások futnak majd 1,2,3 és 4 kört. Vasárnapra is szervezünk egy futást, viszont ez az idősebb korosztálynak szól majd.”A Kalocsai Földönfutók Egyesület elnöke hozzátette:

Első sorban a vasárnapi futásra készültünk, ugyanis eredetileg egy paprikás félmaratont szerettünk volna, itt Kalocsán rendezni, amire most sajnos, a vírushelyzet és sok más, ehhez kapcsolódó tényező miatt nem volt lehetőség. Így vasárnap a Paprikás Mérföldek című futásra hívunk minden érdeklődőt, amelyen 8, 4, 2 és 1 mérföldes távok lesznek. Ez egy nevezési díjas futó rendezvény, azaz nem verseny, mivel időmérés nem történik. Ezen ötletünkkel gondoltunk arra, hogy régen is volt Paprika Futás Kalocsán, de valahogy mindig abbamaradt. Szeretnénk újra éleszteni ezt a régi hagyományt!” mondta Posztobányi Zoltán.


Forrás: Kalocsa TV


Mint a helyszínen tapasztaltuk, több mint 300 gyerek indult a futáson. A nagy érdeklődés a szervezőket is meglepte, nem gondolták, hogy ekkora érdeklődést mutatnak majd a fiatalok.

Mezey Gabriella ifjúsági, oktatási és civil referens az eseményről szólva elmondta:

Amit szerettünk volna feléleszteni, a Paprika Futást, azt most az óvodások körében, néhai András Istvánné, Zsuzsa óvónéni emlékére, hagyomány teremtő szándékkal sikerült. Zsuzsa óvónéni volt a Bem Apó utcai óvodában az, aki a Paprika Futást szívügyeként kezelte, de őt sajnos februárban elvesztettük. Ezzel a mai futással szeretnénk neki emléket állítani.

Az óvodások az ő emlékére minden évben részt vesznek majd a Paprika Futáson. Az általános iskolások közül 11 órakor rajtolnak az alsó tagozatos gyerekek. Külön értékeljük a legkisebb fiúkat és lányokat. Délben indulnak majd a felső tagozatosok. 14 órára pedig a középiskolásokat várjuk, ők már érem díjban is részesülnek majd."
Az első három legjobb időt futó fiatal kap érmet, de senki nem megy haza üres kézzel, mindenki kap egy kis üdítőt és almát a városi önkormányzatnak és a Kalocsai Innovációs Központnak köszönhetően.”


Forrás: Kalocsa TV


Az óvodás futamok és a díjátadások után dr. Filvig Gézát, Kalocsa város polgármesterét kérdeztük az eseményről.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden olyan jó ügy mögé odaálljunk, és lehetőséget biztosítsunk azoknak a kezdeményezéseknek, amelyekkel megkeresnek bennünket. A Kalocsai Földönfutó Egyesület nevében nemrégiben András István keresett meg a kezdeményezésével. Nyílván nagyon jó, hogy a gyerekeket már ebben a korban a sport szeretetére nevelik, bemutatják, hogy vannak olyan emblematikus személyek Kalocsán, akik munkásságukkal beírják nevüket a város történetébe. Zsuzsa óvónéni is ilyen személyiség volt. Így ezen a napon rá is méltóképpen emlékezünk, és ha a kezdeményezés folytatódik, hosszú időre emléket állítunk ennek a nagyszerű óvónéninek.”
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK