2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mini Paprika Futás– Idén a KSE pályán rajtoltak

Mini Paprika Futás– Idén a KSE pályán rajtoltak
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 10., 13:44

Szeptember 10-én, pénteken indult a Csíplek Kalocsa rendezvénysorozat, melynek első rendezvénye a szinte tradícióvá vált Paprika Futás. A szervezők a KSE pályán 10 órára várták a futni vágyó nagycsoportos, óvódás korú gyerekeket.

Posztobányi Zoltán főszervező arról számolt be:

A mai nap paprikafutás jellegű történet lesz, ahol a gyerekeket szeretnénk megmozgatni, mi, a Kalocsai Földönfutók. Óvodások, általános- és középiskolások futnak majd 1,2,3 és 4 kört. Vasárnapra is szervezünk egy futást, viszont ez az idősebb korosztálynak szól majd.”A Kalocsai Földönfutók Egyesület elnöke hozzátette:

Első sorban a vasárnapi futásra készültünk, ugyanis eredetileg egy paprikás félmaratont szerettünk volna, itt Kalocsán rendezni, amire most sajnos, a vírushelyzet és sok más, ehhez kapcsolódó tényező miatt nem volt lehetőség. Így vasárnap a Paprikás Mérföldek című futásra hívunk minden érdeklődőt, amelyen 8, 4, 2 és 1 mérföldes távok lesznek. Ez egy nevezési díjas futó rendezvény, azaz nem verseny, mivel időmérés nem történik. Ezen ötletünkkel gondoltunk arra, hogy régen is volt Paprika Futás Kalocsán, de valahogy mindig abbamaradt. Szeretnénk újra éleszteni ezt a régi hagyományt!” mondta Posztobányi Zoltán.


Forrás: Kalocsa TV


Mint a helyszínen tapasztaltuk, több mint 300 gyerek indult a futáson. A nagy érdeklődés a szervezőket is meglepte, nem gondolták, hogy ekkora érdeklődést mutatnak majd a fiatalok.

Mezey Gabriella ifjúsági, oktatási és civil referens az eseményről szólva elmondta:

Amit szerettünk volna feléleszteni, a Paprika Futást, azt most az óvodások körében, néhai András Istvánné, Zsuzsa óvónéni emlékére, hagyomány teremtő szándékkal sikerült. Zsuzsa óvónéni volt a Bem Apó utcai óvodában az, aki a Paprika Futást szívügyeként kezelte, de őt sajnos februárban elvesztettük. Ezzel a mai futással szeretnénk neki emléket állítani.

Az óvodások az ő emlékére minden évben részt vesznek majd a Paprika Futáson. Az általános iskolások közül 11 órakor rajtolnak az alsó tagozatos gyerekek. Külön értékeljük a legkisebb fiúkat és lányokat. Délben indulnak majd a felső tagozatosok. 14 órára pedig a középiskolásokat várjuk, ők már érem díjban is részesülnek majd."
Az első három legjobb időt futó fiatal kap érmet, de senki nem megy haza üres kézzel, mindenki kap egy kis üdítőt és almát a városi önkormányzatnak és a Kalocsai Innovációs Központnak köszönhetően.”


Forrás: Kalocsa TV


Az óvodás futamok és a díjátadások után dr. Filvig Gézát, Kalocsa város polgármesterét kérdeztük az eseményről.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden olyan jó ügy mögé odaálljunk, és lehetőséget biztosítsunk azoknak a kezdeményezéseknek, amelyekkel megkeresnek bennünket. A Kalocsai Földönfutó Egyesület nevében nemrégiben András István keresett meg a kezdeményezésével. Nyílván nagyon jó, hogy a gyerekeket már ebben a korban a sport szeretetére nevelik, bemutatják, hogy vannak olyan emblematikus személyek Kalocsán, akik munkásságukkal beírják nevüket a város történetébe. Zsuzsa óvónéni is ilyen személyiség volt. Így ezen a napon rá is méltóképpen emlékezünk, és ha a kezdeményezés folytatódik, hosszú időre emléket állítunk ennek a nagyszerű óvónéninek.”
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés