2022. 07. 03.
Kornél, Soma
: 399 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gőzerővel halad a Pilvax Kávéház és Panzió építése

2015. 11. 12., 10:00

Kalocsa belvárosában, a Szent István király út 21. szám alatt gőzerővel épülő Pilvax Kávéház és Panzió várhatóan év végi átadása ugrásszerű pozitív változást hoz a város kereskedelmi szálláshelyeinek bővítésében. A Civis Core Invest Kft. beruházásában a Dél-Alföldi Operatív Program keretéből, az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítéségével megvalósuló, 70 százalékos támogatási intenzitású beruházás nyomán egy 15, kétágyas szobával rendelkező, mindenben a XXI. század igényeihez igazított, első osztályú panzió várja majd a vendégeket.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A DAOP-2.1.2-12-2012-0023 azonosító számú, „Pilvax Kávéház és Panzió kialakítása Kalocsa szívében” projektet az épület történelmi múltja és központi elhelyezkedése miatt is a közvélemény élénk érdeklődése kíséri. Sokan máris várakozással tekintenek az új, igényes szálláshely elé, mert a nagyobb családi rendezvényekre, esküvőkre, keresztelőkre, jubileumi évfordulókra Kalocsára érkező vendégek elhelyezése hosszú idő óta jelent problémát a helyieknek.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ugyanakkor a városba, a térségbe érkező egyéni turisták, turistacsoportok által igénybe vehető szállások kínálata is bővül, hiszen a panzió átadásával egy időben 25 százalékkal nő a kereskedelmi szálláshelyek száma a városban. Ez az arányszám még inkább szembe ötlő, ha csak a minőségi szálláshelyeket veszik számba a városban és térségében.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Amint azt a helyszínen járva megtudtuk: a panzió 15 kétszemélyes szobája közül egy akadálymentes. A főbejáratnál zárt terasz fogadja a látogatót, aki a recepcióval egy légtérben lévő hangulatos kávézó szolgáltatásait akkor is igénybe veheti, ha nem szállóvendég. A panzió konferenciaterme, borpincéje a panzió vendégein túl a különböző céges rendezvényeknek is kitűnő helyszínt biztosít. Annál is inkább, mert a panzió központi fekvése miatt a Kalocsa Szíve projektben megújuló turisztikai látványosságok és programok szinte karnyújtásnyira lesznek.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az építkezés jelenlegi stádiumában az épület szerkezeti kialakítása, a válaszfalak elhelyezése teljesen befejeződött, a szakipari munkák tervszerűen haladnak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.
2022. 06. 29., 10:00
A tetszetős, a falukép szempontjából is jelentős épületet kívül-belül augusztus 13-án, a szombati falunap alkalmából tartott nyílt napon tekinthetik meg az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 02., 14:39
Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van. Még >>>
2022. 07. 01., 14:19
A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 07. 01., 11:28
A kalocsai Szent Kereszt Kórház főorvosa, önkormányzati képviselő a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete novellaíró pályázatán korcsoportja második helyezést ért el. A Parlamentben vehette át jutalmát tegnap. Még >>>
2022. 07. 01., 09:41
Az Országos Atomenergia Hivatal a talán legfontosabb biztonsági elem létesítésére adott engedélyt – adta hírül tegnap videós bejelentkezésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ma az új erőművi blokkokat építő Roszatom vezetőivel tárgyal Isztambulban. Még >>>
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK