2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

15 szoba, 3 csillag, 24 parkoló, minőségi szolgáltatások – Helyi szakemberek fogják irányítani a 2016-ban nyíló Pilvax Hotelt

2015. 12. 12., 15:30

Vége a Szent István király út 21. szám alatt létesült Pilvax Szálloda és Kávéházról, tulajdonosának és üzemeltetőjének kilétéről terjedő találgatásoknak: Ramor Frigyes, a 2016-ban már vendégeket fogadó hotel beruházását bonyolító Civis Core Invest Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Marton Balázs, a projekt menedzsere a patinás épület előtt együtt álltak a sajtó képviselői elé, hogy a médián keresztül adjanak tájékoztatást a közvéleménynek a beruházás állásásról.

Ramor Frigyest, a mérnök-közgazdász végzettségű fiatalembert [aki egyébként a CC Invest Kft-n felül egy másik budapesti székhelyű, több milliárd forint éves árbevételt bonyolító építőipari cég tulajdonosa is egyben – a Szerk.] szakmájából adódóan fogta meg a lehetőség, hogy egy komoly múlttal rendelkező épület úgy újulhat meg, hogy közben Kalocsán hiánypótló funkcióval gazdagodhat. A tulajdonost az is motiválta, hogy a város kivételes turisztikai adottságainak további felértékelődésével számol a Paksi Atomerőmű küszöbön álló bővítése, az azzal várhatóan egy időben épülő Kalocsa-Paks Duna-híd építése és forgalomba helyezése következtében. Meggyőződése, hogy mindez a befejezés előtt álló Kalocsa Szíve Programmal együtt új dimenziót nyit a város, a térség szálláshelypiacán.

A tulajdonos arról számolt be, hogy az üzemeltetési koncepció tervezése kapcsán olyan irányban gondolkodnak, hogy országos hálózattal rendelkező cég bevonása mellett helyi menedzsment vigye a Pilvax Hotelt. Mindez nemcsak a szakmai és üzemeltetési színvonalra garancia, hanem a szálloda turisztikai, konferencia turizmussal összefüggő kihasználtságát is erősíti. Az ügyvezető reményét fejezte ki, hogy tevékenységükkel nemcsak ügyfeleik elégedettségét, hanem az itt élők tetszését is elnyerik.

A Pilvax hotel négy-öt embernek adhat új munkahelyet

A kávéház és szálloda már csak a 24 órában működő recepció miatt is várhatóan mintegy négy-öt, helyben élő szakembernek ad munkát. Ugyanakkor a vendégek turisztikai programjainak megszervezéséhez, a hotel működtetéséhez is a már jól működő helyi vállalkozások szolgáltatásainak igénybe vételét tervezik.

Az üzletember elismeréssel szólt a város turisztikai és kulturális adottságairól, és mint fogalmazott: ugyan a műemlék épület szállodává történő átalakítása a szigorú építészeti előírások miatt többletköltséggel járt, de a szolgáltatás megítélését és színvonalát csak növeli, ha a vendég egy közel 200 éves, egyebek mellett megvilágított homlokzattal, 24 beállós parkolóval rendelkező, korszerű hotelben, a nevezetességektől csupán pár lépésre töltheti a szabadidejét.

Kalocsához méltatlan, hogy jelenleg nincs hotelje

Marton Balázs, a projekt menedzsere emlékeztetett arra, hogy Kalocsa turisztikai potenciálja hihetetlenül sokszínű: ezeréves kulturális és egyházi örökségünk, barokk belvárosunk, népművészetünk, természeti kincseink, gasztronómiánk, földrajzi elhelyezkedésünk kiváló alapot nyújtanak az idegenforgalomnak.

Mégis, a kalocsai turizmus fellendülésének egyik legnagyobb akadályát jelenleg a minőségi szálláshelyek hiánya jelenti. Kalocsához méltatlan, hogy jelenleg nincs hotelje. Városunkban a KSH 2015. szeptemberi adatai alapján a kereskedelmi szálláshelyek összes kapacitása 152 fő. Összehasonlításként, ugyanebben az időszakban Baja 714, Kiskőrös 413, Paks 396 férőhelyet tud felmutatni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Kalocsa háromnál több autóbusz utasainak nem tud szállást biztosítani. A turizmus hosszútávon fenntartható fejlődéséhez tehát elengedhetetlen feltétel volt az új, immár a XXI. század igényeihez igazított szálláshelyek építése.

A menedzser fölidézte: az önkormányzat 2013-ban indította el a belváros turisztikai attrakcióinak és környezetüknek a megújítását célzó Kalocsa Szíve Programot, amely közel 2,3 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával, a Délalföldi Régió egyik kiemelt projektjeként valósulhatott meg. Ezzel párhuzamosan a Kalocsai Érsekség évek óta tartó nagyszabású beruházásainak köszönhetően hamarosan kívül-belül megújulhat hazánk harmadik legfontosabb római katolikus székesegyháza, a város legfőbb idegenforgalmi látványossága. Mindezek előre vetítik a szálláshelyek, konkrétan a Pilvax Hotel szolgáltatásai iránti keresletet.

Nyitás 2016-ban, a 21. század elvárásainak megfelelő szolgáltatásokkal

Marton Balázs szólt arról is, hogy a szállodában berendezett 15 klimatizált, LCD tévével fölszerelt és WIFI eléréssel is rendelkező szoba egyike akadálymentes, a konferenciaterem egyszerre 60 főt tud fogadni, és a szállóvendégeinek kényelmét online foglalási rendszer, bankkártya-elfogadás, értékmegőrzés is szolgálja majd, az itt töltött időt pedig bizonyára még kellemesebbé és emlékezetesebbé teszi az emeleti finn szauna és pihenő. Mindemellett mosási, vasalási szolgáltatásokkal, a tisztálkodási szerek és törölközők bekészítésével is igyekeznek majd elérni a vendégek elégedettségét.

A DAOP-2.1.2-12-2012-0023 azonosító számú projekt elszámolható összköltsége 238.522.760 forint, amelynek 70 százalékát, azaz 166.965.932 forintot tesz ki az elnyert uniós támogatás. A pályázat megvalósításának határideje 2015. év vége, a hotel szolgáltatásait igénybe venni pedig 2016 tavaszán lehet majd először.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 6 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (6 db)
Realista
2015-12-13 10:40:16
Nagy érdeklődéssel várom a nyitást és biztos vagyok abban, hogy kihasználtsága maximális lesz.
Joco
2015-12-13 09:26:56
A képek alapján szép lesz a parkolók is épülnek ahogy látom ez nem önkormányzati meg közmunka.... itt haladnak. Kíváncsi leszek milyen lesz belül várjuk. Csak jó legyen a kávé!
Ancsa
2015-12-12 21:06:23
Végere lesz egy kulturált hotelje Kalocsának, évek óta hiányzik. Most, hogy a turisztikai látványosságaink megszépülnek, ismét sok látogatója lesz városunknak és itt is tudnak aludni a vendégek. Remélem egy gyöngyszem lesz a központban. Az üzemeltető cégnek kitartást kívánok a hotel bejáratásáig!
Lufi
2015-12-12 20:16:19
Gratulalok! Biztos nagyon szep lesz! Nekem mondjuk nem kell megszallnom de a többit a szobakon kivül biztos kiprobalom!
Kalotroll
2015-12-12 19:59:24
Gratulálok mindenkinek aki ebben részt vett! Már csak egy olyan városvezetés kellene, aki hisz a turizmusban és az abban rejlő lehetőségekben.
ForzaKalocsa
2015-12-12 19:36:38
Több hasonló szállodára és még több családi üzemeltetésű panzióra lenne szükség a városunkba, mert az azt jelentené, hogy működik a turizmus. Nem hiszem el, hogy Kiskőrösön háromszor több a látványosság, a turisztikai attrakció, a bemutatandó érték.
Sőt ellenkezőleg.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK