2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Konferenciák tartására is alkalmas lesz a Pilvax

2015. 12. 10., 19:48

Az idegenforgalmi szakma érdeklődésének homlokterében álló, régóta esedékes beruházás valósul meg Kalocsán, a Szent István király út 21. szám alatti, immár háromcsillagos szállodának minősíthető, pályázati forrásból épülő Pilvax Szálloda és Kávéház megépítésével. A létesítmény egyfajta hiányt pótol, mert a város iránt megmutatkozó turisztikai, gazdasági érdeklődés megfelelő befogadású hotel híján nem párosulhatott konferenciák, vállalati tréningek, vezetői képzések, csapatépítő tréningek megtartásával.

Születőben van a mintegy 60 fős, négy-öt napos konferenciák, továbbképzések megrendezésére is alkalmas Pilvax, amely névadó nagy elődjéhez hasonlóan a szellemi, gazdasági és kulturális élet, a korszerű ismeretek átadásának adhat helyet.

Az adottságok ragyogóak, hiszen a kávéház és szálloda kiváló elhelyezést kínál, ugyanakkor a Kalocsa Szíve nagyprojekt révén megújult építészeti, kulturális, művészeti és népművészeti értékek csak pár perces sétaútra vannak.

Az ide érkezők számára a város határán túl is számos kikapcsolódási lehetőség kínálkozik, hiszen a Duna-part, a hajósi egykori érseki barokk kastély, a pincefalu, Bakod-puszta, a Szelidi-tó mind-mind a gondtalan, élményteli kikapcsolódást kínálják.

Nagy a valószínűsége, hogy aki egy vállalati rendezvény keretében azt tapasztalja, milyen jó is a Kalocsán eltöltött néhány nap, az később a családjával is visszatér.

A turizmussal foglalkozó szakemberek szerint a város iránt megmutatkozó érdeklődést a Pilvax Szállodában megrendezett konferenciákkal, vállalati tréningekkel is tovább lehet emelni.

A Civis Core Invest Kft. beruházásában a Dél-Alföldi Operatív Program keretéből, az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítéségével megvalósuló, 70 százalékos támogatási intenzitású beruházás nyomán 15, kétágyas szobával rendelkező, mindenben a XXI. század igényeihez igazított kávéház és szálláshely várhatóan a jövő év elejéről fogadja majd a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés