2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megkezdődött a városháza felújítása Kecskeméten

2016. 07. 20., 08:39

A szakemberek már elkezdték a felméréseket és az előkészítő munkálatokat, jelenleg pedig a díszterem restaurálásán dolgoznak – olvasható az önkormányzat honlapján.

Néhány héten belül a tervezők és a kivitelezők is munkába állnak, így jövő év elején elindulhat a tetőszerkezet, majd a homlokzat helyreállítása. Közben a városháza dísztermében már végzik az ólomüveg ablakok tisztítását a szakemberek. A díszítő festés tisztításával és a restauráló festéssel már végeztek, de még sok munka áll előttük, hiszen a 120 éves épületet kívül-belül teljesen felújítják.

– Rendszeresen szakrestaurátorok járnak a Városházán, mérik fel, hogy melyek a feladatok. Ez ugyanis nem egyszerű felújítás. Itt a bádogos szerkezetek többsége is műalkotás, ennek megfelelően nem egyszerű bádogos felújításról lesz szó, hanem ezeket a szerkezeteket is restaurálják – mondta Öveges László főépítész.


Forrás: Hiros.hu

A felújításra a Modern Városok Program keretében négymilliárd forintot kapott a város a kormánytól. Ebből az összegből a restauráláson kívül akadálymentesítésre, illetve a fűtési és az elektromos rendszer korszerűsítésére is költenek.

Csaknem 250 ezer Zsolnay kerámia cserepet helyeznek majd el a tetőn, csak erre 400 millió forintot költenek. Öveges László elmondta, az építészek és a kivitelezők kiválasztása még folyamatban van, de jövő év elején már biztosan elkezdődnek a komolyabb munkálatok. – Év végére ezek a tervek megvannak. Jövő év elején tehát nemcsak a restaurátori és az ehhez kötődő szakmai munkálatok és nemcsak díszterem felújítása kapcsán szükséges érdemi munkálatok indulnak majd el, hanem például a homlokzat felújítása és az épület belső felújításával kapcsolatos kivitelezői munkálatok is megkezdődhetnek – hangsúlyozta a főépítész.

A városháza felújításán több száz ember dolgozik majd egyszerre, így 2017 őszén ismét a régi fényében ragyoghat az épület.

Forrás: Kecskemet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés