2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Fokozódik a polgári engedetlenség a városban – Nem viccelt április elsején Bolvári: A Gerilla-Kertészek is engedély nélkül fásítottak

Illés György Cinó  |  2019. 04. 05., 16:48

Nem viccelnek: a Bolvári Ferdinánd vezette Gerilla Kertész Egyesület a Vajas-parton, a leendő kajak-kenus közösségi ház melletti partszakaszon a szükséges engedélyek beszerzése nélkül ültetett el kilenc facsemetét múlt szombaton. A szabályszegők eperfákat ültettek, és tettükért vállalják a felelősséget – írta a Békés Kalocsáért Egyesület polgármesterjelöltje a közösségi médiában. Igaz, április elsején osztotta meg a történteket, de nem tréfált.

Nincs összefüggés a Jobbik kalocsai szervezete által hétfőn az Érsekkertben, a néhai Öreg Tölgy mellett tartott, portálunkon egy épp csak szalonképes videóval illusztrált polgári engedetlenségi tölgyfaültetés és a két nappal korábban, múlt szombaton a Kalocsai Gerilla Kertész Egyesület tagjai által elkövetett, engedély nélküli fásítás közt, hacsak nem az, hogy mindkét szabályszegő csoportosulás indítékai a városban elharapózott fakivágásokban és az azok kapcsán föl-föllobbanó lakossági felháborodásban gyökereznek.


Forrás: Bolvári Ferdinánd

Ettől eltérő szándék mentén fásított az elmúlt napokban a Kalo-Bau Kft., ők a Vajas-parton, a múlt héten kivágott fűzfasor mellett telepítettek fűzfacsemetéket. A gazdasági társaságnak a portálunkhoz eljuttatott nyilatkozata szerint az általuk fölújított és többségi tulajdonosként birtokolt, Vigadó-sor 2. szám alatti társasház környezetének csinosítása volt a célja, és szándékukról egyeztettek a vízügyi szakemberekkel is, tehát betartották a hivatali utat. Mindez azonban nem csökkenti tettük súlyát érdemeiket.

A Jobbik tagjai és aktivistái sem titkolták, hogy nem szabálykövető módon álltak neki az Érsekkert bejáratánál állott, gyönyörű tölgyfa pótlásának. Ugyanígy Bolvári Ferdinánd sem rejtette véka alá, hogy akciójuk „önkéntes és önkényes”:

Szombaton elkezdtük önkéntes (önkényes) parkosítási munkánkat a Vajas parton. Pakolás, fűnyírás, faültetés. Igen, faültetés!

– írja hétfői Facebook-posztjában a gerillavezér. Bolvári a csemeték faját és számát is megadja, és bejegyzéséből az is kitűnik, hogy tisztában van az akciójuk szabályszegő voltával, ugyanis így folytatja:

9 db eperfa csemete került kiültetésre a Gerilla-sétányra. Gerilla-sétány, gerilla faültetés! Mert nekünk nem (csak) a szánk jár! A faültetés törvénytelenségével tisztában vagyunk, azért a teljes felelősséget vállaljuk!”A fák egyébként a CLLD pályázat keretében megvalósítani tervezett vízparti közösségi ház közvetlen közelében található Vajas-partszakaszon történt. Ennek kapcsán Bolvári az idei első vízitúrájukat is népszerűsíti, amelyet húsvét hétfőn tartanak majd, ki Foktőre és vissza.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK