2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Török Gusztáv Andor visszafoglalkoztatása több sebből vérzik?

Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 10. 30., 23:45

Ütős évértékelőt tartott péntek délután Simon Zoltán a helyi Fidesz, valamint dr. Filvig Géza a helyi KDNP elnöke. Az előző önkormányzati vezetés két alpolgármestere olyan témákat boncolgatott, amilyeneket eddig, ilyen formában, ilyen dokumentumokkal alátámasztva más még nem tárt a nyilvánosság elé.

Ezek közül csak az egyik volt Török Gusztáv Andor egykori polgármester visszafoglalkoztatása. A néhai városvezető ellenzéki képviselők által már nyilvánosan is többször bírált megbízási szerződésének passzusaira, és annak egy, dr. Bálint József polgármester szignójával ellátott hivatalos levéllel való ellentmondásaira Simon Zoltán világított rá.

A Fidesz helyi csoportjának elnöke a téma felvezetéseként emlékeztetett Bálint József választási kampányában, majd később már polgármesterként tett nyilatkozataira, amelyekben kifejezetten azt ígérte, sem elbocsájtásokra, sem politikai tisztogatásra, vagy politikai alapon való pozícióba helyezésre nem kell számítani, ide értve Török Gusztáv Andor foglalkoztatását is.

Az 1990 és 2010 között regnáló polgármester Török Gusztáv Andor mindenben a háttérből segítette dr. Bálint József kampányát, és ezt nyilvánvaló, meg kellett hálálni.A polgármester ezt meg is hálálta, annak ellenére, hogy több soron megígérte ennek az ellenkezőjét – mondta Simon, majd két dokumentumot mutatott fel, melyek tartalmát is ismertette.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az egyik egy megbízási szerződés másolata volt, amelyet 2014. december 1-jén, a választásokat követően másfél hónappal határozatlan időre kötött Kalocsa Város Önkormányzata Török Gusztáv Andorral. Ez alapján az önkormányzat Török Gusztávot fejlesztési, pályázati források felkutatásával, területfejlesztési és városfejlesztési feladatok ellátásával, a megyei és országos szervekkel való kapcsolattartással, és különböző tanulmányok, programok készítésével bízta meg.

Simon az ezért járó juttatásról elmondta, a havi br. 280 ezer forintos bére mellé irodát, telefont, telekommunikációs eszközöket és saját gépkocsi használat esetén költségtérítést is biztosít a város a nyugdíjas expolgármesternek.

– Ennek a feladatnak a realitását az is megmutatja, hogy a polgármester az elkerülő utas rendezvényen Török Gusztáv Andort, mint fejlesztésért felelős személyt nevezte meg – hangsúlyozta a politikus, majd áttért az említett másik dokumentum tartalmára, hogy aztán rávilágítson a kettő közötti ellentmondásra.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A szóban forgó megbízási iratot Bálint József küldte dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója részére. A levélben azt írja, hogy az uniós projektek Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjához kapcsolódó fejlesztések előkészítése és megvalósítása során Kalocsa város képviseletében két önkormányzati alkalmazásban álló kollega [az irat természetesen nevesíti a kollégákat – a Szerk.] jogosult tárgyalásokat folytatni, dokumentumokat készíteni, és adatot szolgáltatni.

– Azt hiszem, a kettő szöges ellentétben van. Megkérdezném, hogy Török Gusztáv Andornak mi a feladata? Mi a konkrét feladata, amiért ő évente közel 3,5 millió forintot fölvesz, ha a hivatalos dokumentum nem őt jelöli meg arra, hogy a várost a fejlesztési programokban képviselje – adott hangot felvetődött kérdéseinek az elnök, majd azt sem titkolta, hogy szívesen vetne egy pillantást a Török Gusztáv által havonta leadott teljesítésigazolásokra.

Végül azt bírálta, hogy az önkormányzat „hálajuttatásként” erre költi a város pénzét, miközben „sok minden elmarad azért, mert nincs pénz”.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Simon Zoltán azonban nem csak a kampányban és a ciklus elején hangoztatott ígéretek megszegését rótta fel a polgármesternek.

  • Bírálta a városvezetés szakmaiságát.
  • Megkérdőjelezte az ÖNÉRT kiadvány létjogosultságát, és több ponton kétségbe vonta az abban leírtakat.
  • Vitatta a Démász megállapodás pozitív kommunikációját.
  • És értetlenül állt a Duna-híd megépítésének kizárólag saját érdemként való propagálása előtt.

Dr. Filvig Géza mindössze egy témát járt körbe, de a sajtótájékoztatón elhangzottak közül talán ennek lehet legnagyobb a visszhangja. A képviselő olyan szerződésmásolatokat mutatott be, amelyek

egyik képviselőtársa körmönfont megbízatásának részleteit tárhatják a nyilvánosság elé.

A Fidesz-KDNP évértékelőjén elhangzottakkal sorjában jelentkezünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 13 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (13 db)
Maximus
2015-11-03 17:50:21
Nesze itt van fogd meg jól a semmit. Ez jutott eszembe a Korona Rádió semmitmondó, ellenben a légyeget kihagyó tájékoztatójáról a témában:

http://koronaradio.hu/cikk/kemenyen-biralta-a-volt-varosvezetes-a-jelenlegit-19005
Lufi
2015-11-03 09:19:08
Hol vannak a teljesítés igazolások ???? Mit csinál ennyiért???? ez nagyon gázos
Maximus
2015-11-03 17:34:30
Fenntartotta a hivatalt!
Ágika
2015-11-03 08:01:39
torok-gusztav-andor-munkajara-a-teruletfejlesztesi-vonalon-szamitanak.5314
Gusztáv pályázatokat keres Kalocsának!? Nem sikerült neki!
Nekem valahogy mindig ez a Gusztáv jut róla eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=32vw3IVt5e8
ForzaKalocsa
2015-11-02 12:56:36
Szerintem a Guszti a Józskának is teher!
Sutyi
2015-11-02 11:22:39
Eddig nem kívántam véleményt nyílvánítani,de ez a visszafoglalkoztatással kapcsolatos undorító politika már felháborít. Például: az egyik jelegleg tanácsadókét foglalkoztatott kiváló személyiség az első közmeghalgatás során úgy nyilatkozott hogy a Kórház rekonstrukciója a XXI. századi igényeket is kielégíti.Valószínű azóta nem járt az épület II emeletén és nem látta annak mennyezetét és az allat elhelyezett edényeket. Esetenként annyi lavor és vödör van kihelyezve a csöpögések és vízfolyások miatt mintha a néptánc eggyüttes készülne új koreográfiát próbálni mondjuk "Kalocsai vödrös lavoros" címmel. A kijelentéssel egyidőben, a szülészet nőgyógyászaton az egész mennyezet lezúgott hasonló okok miatt. Kérdezhetik,hogy miért itt vetem fel ezeket a problémákat. A tanácsadóként alkalmazni kívánt személy volt a munkaadója az Úrnak és adta a "jó" tanácsokat. A másik politikailag visszarendezett személyiség nem tanácsadóként hanem jópénzért ossza az észt a lakosoknak,aki szintén alkalmazottja volt az alkalmazni kivánt tanácsadónak. Lassan Újra fel áll a "nagy csapat" és folytatódik a tisztogatás. Bármennyire is próbálják tagadni igenis politikai tisztogatás folyik a városban, tanuval tudom igazolni hogy folyamat az előző SZDS időszakban is folyt. A fiatalokat elüldözik a városból. Vissza a semmire való beteg vének tanácsát. Ez kell Kalocsának ezt érdemlik akik erre szavaztak.
Kalotroll
2015-10-31 16:20:28
Úgy látszik, Jóska is látja már, hogy ezek a "szakemberek" kezdenek a fejére nőni. Na de ki kell fizetni gázolajat, mert nem ingyen hurcolták a képeit a városban anno koszos utánfutókon, na meg szavazókat is kellett vinni valakinek, koordinálni, stb. Ez mind pénz!
Geronimo, köszönöm hogy megerősítettél, szerintem is ezek még itt tartanak! Elmúlt már az a világ amikor annak volt igaza aki hangosabban mondja.
Maximus
2015-10-31 10:45:51
Ahogy nézem a Török Guszti meghálálomvisszafoglalkoztatásán kívül elég komoly témákat hoztak nyilvánosságra, kíváncsian várom a részletes kibontásukat
Maximus
2015-10-31 10:21:27
Csak nem ebben a stílusban próbálta érvényesíteni Kalocsa érdekeit?
Akkor is nagy népszerűségnek örvendett a "kisvárosi demszkygábor":

http://videa.hu/videok/hirek-politika/torok-gusztav-celpontban-hir-kalocsa-politikus-A70mSN19Jyw8MRaM
geronimo
2015-10-31 09:47:42
Úgy tudom, hogy az ominózus levél azért született, mert Kecskeméten nagyon hamar megunták Guszti bácsi asztalcsapkodós stílusát, ami régen is jellemezte, és finoman jelezték a polgármesternek, hogy egy fokkal kulturáltabb stílusú tárgyalópartnert várnának a várostól, és egy kicsit hozzáértőbbet is, ha van ilyen. A Jóska ekkor bepánikolt, hogy milliárdokat veszít a város a volt főnöke miatt, és elküldte az idézett levelet. Ezután állítólag a Guszti bosszúból elkezdte napi szinten zaklatni a hivatalban dolgozó szakembereket, minden nap órákon keresztül feltartva őket, miközben több milliárdnyi fejlesztésen kellett volna dolgozniuk. Erre jött a polgármesteri utasítás, hogy a Guszti csak vele tarthatja a kapcsolatot, és neki számol be. Ezek után megkérdezném a polgármester úrtól, hogy miután mindenhonnan letiltotta, mégis miről beszélgetnek négyszemközt Török Gusztávval, ami a városnak megér évi 4 milliót? Az is érdekelne még, hogy 1 év alatt a nyugdíjas tanácsadó hány megnyert pályázathoz segítette hozzá a várost a tanácsaival, és mekkora összegű támogatást szerzett meg?
Joco
2015-10-31 09:03:11
Tök mintegy mit csinál a Guszti jár neki a hálapénz. Én azért még a teljesítés igazolás mellett belenéznék a gépkocsi kölségtérítésbe és az összhangban van e teljesítés igazolásokkal. A telefon használatra meg különösen. :) Kiváncsi vagyok a többiekre is..... Angeli..... Varajti....
ForzaKalocsa
2015-10-31 07:56:25
Ha jól értem a volt polgármester hálakifizetése mögött nincs valós teljesítmény, mert azt a munkát valójában a hivatal munkatársai végzik?
Kalotroll
2015-10-31 00:23:07
Ekkora amatőr brigádot! Legalább a látszatra figyeljenek már elvtársak! :D

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés