2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. október 15.
2021. 10. 15., 17:43
Helyszínbejárást szerveztek városunk képviselő testületének
A tegnapi napon helyszínbejárást szerveztünk városunk képviselő testületének, amellyel szerettük volna bemutatni hogy áll a két, jelentős mértékű TOP pályázatból megvalósuló fejlesztési beruházása Kalocsa területén – írja közösségi médiás bejegyzésében dr. Filvig Géza polgármester.

Önkormányzatunk bizony mindkét beruházás kapcsán nehéz helyzetbe került, hiszen az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett építőipari árak miatt mindkét projekt forráshiányosnak bizonyult, aminek a megoldása a jelenlegi városvezetésre hárult."írja a polgármester, hozzátéve, hogy nagyon örülök, hiszen sikerült mindkét beruházás befejezését megoldanunk, és a képek azt bizonyítják, hogy a Petőfi Sándor utcánál épülő új óvodánk már valóban a befejező stádiumánál tart.

Kalocsa Város Önkormányzata a Kalocsa, Petőfi S. u. 26. (hrsz 655) ingatlanon a TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00010 „Óvodafejlesztés Kalocsán” megnevezésű projekt keretében egy új, 75 férőhelyes óvodát építtet. A TOP pályázat költségkeretei nem tették lehetővé, hogy az új építésű óvoda használatba vételéhez elengedhetetlenül szükséges parkolók, illetve a meglévő Ifjúsági Ház és az új építésű óvoda épületét határoló kerítés is beépítésre kerüljön a főpályázatba. A fejlesztést több ütemre kellett bontani, ezért Kalocsa Város Önkormányzatának Képviselő Testülete a 29/2019. számú határozatában (2019. február 11.) döntött arról, hogy Kalocsa Város Önkormányzata pályázatot nyújtson be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2018. évi pályázati kiírása „Az életminőséget javító beruházások” elnevezésű 2. ablak keretében az „Óvodafejlesztés II. üteme” érdekében.

 

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2019. április 30-i támogató döntése alapján a projekt a JETA-71-2018 "Óvodafejlesztés II. ütem" megnevezést kapta, melynek kertében megépítésre került a Petőfi – Kígyó – Erkel utca által határolt terület kerítése, a Kígyó utcán és a Petőfi S. utcán található kapuk, a Kígyó utca felőli gazdasági udvar burkolása, belső parkolók kialakítása, valamint ezt az udvart lehatároló belső kapu. Kialakításra kerültek az Erkel F. utca felőli parkolók, és megvalósult a hozzájuk kapcsolódó parkosítás is.

A képviselő testület helyszínbejárásának második állomása a volt Foktői úti laktanya iparterülete volt, ahol többek között a Vagyonhasznosítási Kft.-nek alakítanak ki új irodaházat és telephelyet, de az itt épülő Inkubátorházban helyet kapnak majd kezdő vállalkozásoknak kialakított, bérelhető telephelyek is, amelyekre a tervek szerint a jövőben pályázat útján tudnak majd jelentkezni.

Ezzel az elsődleges célunk, hogy támogassuk és lehetőséget adjunk a kezdő vállalkozásoknak is városunkban!

A projekt végül 918,4 millió forintba került az eredeti 800 millió forintos beruházás helyett, melyhez 118,4 milliós kiegészítő támogatást sikerült elnyernünk az év elején!

- emelte ki Dr. Filvig Géza.

Hatalmas kihívás volt és nagy terhet rótt az önkormányzatra a tény, hogy megszerezzük a utólagos támogatást, mert ennek hiányában minden bizonnyal meghiúsult volna az iparterület fejlesztésének befejezése.


zárta dr. Filvig Géza polgármester közösségi médiában tett bejegyzését. 

 

493

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei