2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” Verseny – Itt a területi forduló eredménye!

Illés György Cinó  |  2017. 01. 31., 15:11

A Tomori Pál Városi Könyvtár rendezi meg hosszú évek óta a Kazinczy Ferencről nevezett anyanyelvi versenyt, immár hagyományosan a Magyar Kultúra Hete keretében. Az idei megmérettetésen a kalocsai Kertvárosi Általános Iskola, illetve a Dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI hírnevét öregbítik a győztesek, akik a megyei fordulóban folytathatják. A dobogó két alacsonyabb fokára két-két hajósi, illetve belvárosi iskolás tanuló állhatott.

A Magyar Kultúra Hete országos kezdeményezés nyomán életre hívott, a Magyar Kultúra Napjához időzített, idén harmadízben megrendezésre került programsorozatának egyből a hétfői nyitónapján, január 23-án került sor a Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulójára az egykori nagyszeminárium patinás épületében.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

A zsűrizés hálátlan feladatát ezúttal a Palásti Nóra, Megyesi Lapos Éva, Szombati Szilvia, dr. Bittmann Józsefné, Farkasné Bekes Rita, valamint Sipos Nikolett alkotta, hattagú grémium látta el, akiknek döntése nyomán az alábbi eredmények születtek a két korcsoportban, az 5-6., illetve a 7-8. osztályosok mezőnye számára meghirdetett versenyen.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

Az 5-6. osztályosok eredményei

1. Király Bálint, Dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Fölkészítő tanára: Csókás Kinga.
2. Szabó Áron Timóteus, Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája. Felkészítette: Filvig Ágnes.
3. Tóth András, Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája. Felkészülését szintén Filvig Ágnes segítette.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

A 7-8. osztályosok eredményei

1 Varga Soma, Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája. Fölkészítője Kovácsné Bényi Ilona volt.
2. Katzenbach Kitti, Hajósi Szent Imre Általános Iskola. Felkészítő tanára: Hirtné Umenhoffer Katalin.
3. Haris Zita, Hajósi Szent Imre Általános Iskola. Fölkészülésétszintén Hirtné Umenhoffer Katalin segítette.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

A dobogós helyezettek felkészítő tanárai közül több ismerős lehet a tavalyi verseny kapcsán, amikor hasonló eredményeket értek el diákjaik. Szintén figyelemreméltó, hogy a tavalyi két kategóriagyőztes idén újra képzeletbeli dobogóra állhatott, egyikük ráadásul újra annak legmagasabb fokára! Így az 7-8. osztályosok közt tavaly diadalmaskodó Varga Soma idén is maga mögé utasította az egész mezőnyt, az 5-6. osztályosok tavalyi győztese, Szabó Áron Timóteus pedig ugyanabban a kategóriában ezúttal a második helyen zárt.

A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak szerkesztőségünk ezúton gratulál, a továbbjutóknak pedig sok sikert kíván a megyei fordulóra!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK