2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” Verseny – Itt a területi forduló eredménye!

Illés György Cinó  |  2017. 01. 31., 15:11

A Tomori Pál Városi Könyvtár rendezi meg hosszú évek óta a Kazinczy Ferencről nevezett anyanyelvi versenyt, immár hagyományosan a Magyar Kultúra Hete keretében. Az idei megmérettetésen a kalocsai Kertvárosi Általános Iskola, illetve a Dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI hírnevét öregbítik a győztesek, akik a megyei fordulóban folytathatják. A dobogó két alacsonyabb fokára két-két hajósi, illetve belvárosi iskolás tanuló állhatott.

A Magyar Kultúra Hete országos kezdeményezés nyomán életre hívott, a Magyar Kultúra Napjához időzített, idén harmadízben megrendezésre került programsorozatának egyből a hétfői nyitónapján, január 23-án került sor a Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulójára az egykori nagyszeminárium patinás épületében.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

A zsűrizés hálátlan feladatát ezúttal a Palásti Nóra, Megyesi Lapos Éva, Szombati Szilvia, dr. Bittmann Józsefné, Farkasné Bekes Rita, valamint Sipos Nikolett alkotta, hattagú grémium látta el, akiknek döntése nyomán az alábbi eredmények születtek a két korcsoportban, az 5-6., illetve a 7-8. osztályosok mezőnye számára meghirdetett versenyen.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

Az 5-6. osztályosok eredményei

1. Király Bálint, Dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Fölkészítő tanára: Csókás Kinga.
2. Szabó Áron Timóteus, Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája. Felkészítette: Filvig Ágnes.
3. Tóth András, Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája. Felkészülését szintén Filvig Ágnes segítette.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

A 7-8. osztályosok eredményei

1 Varga Soma, Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája. Fölkészítője Kovácsné Bényi Ilona volt.
2. Katzenbach Kitti, Hajósi Szent Imre Általános Iskola. Felkészítő tanára: Hirtné Umenhoffer Katalin.
3. Haris Zita, Hajósi Szent Imre Általános Iskola. Fölkészülésétszintén Hirtné Umenhoffer Katalin segítette.


Forrás: Tomori Pál Város Könyvtár

A dobogós helyezettek felkészítő tanárai közül több ismerős lehet a tavalyi verseny kapcsán, amikor hasonló eredményeket értek el diákjaik. Szintén figyelemreméltó, hogy a tavalyi két kategóriagyőztes idén újra képzeletbeli dobogóra állhatott, egyikük ráadásul újra annak legmagasabb fokára! Így az 7-8. osztályosok közt tavaly diadalmaskodó Varga Soma idén is maga mögé utasította az egész mezőnyt, az 5-6. osztályosok tavalyi győztese, Szabó Áron Timóteus pedig ugyanabban a kategóriában ezúttal a második helyen zárt.

A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak szerkesztőségünk ezúton gratulál, a továbbjutóknak pedig sok sikert kíván a megyei fordulóra!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei