2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Magyar Kultúra Hete III. – Sokszínű programsorozattal vár a könyvtár!

Illés György Cinó  |  2017. 01. 20., 20:58
Magyar Kultúra Hete III. – Sokszínű programsorozattal vár a könyvtár!

Jövő hétfőn reggel indul a Tomori Pál Könyvtár a Magyar Kultúra Hete alkalmából indított rendezvénysorozata. A kínálat összetétele a tavalyihoz hasonlóan alakul, ami azt jelenti, hogy minden korosztály találhat benne neki való csemegét.

Ahogyan a tavalyi évben is hírt adtunk a könyvtár ünnepi kínálatáról, majd beszámoltunk ennek megnyitójáról és a rendezvénysorozat keretében az általános iskolások számára megtartott szép magyar beszéd versenyről is, így az idei évben sem feledkezünk meg a tartalmas esemény programajánlójáról.

Az ünnepélyes megnyitót a szervezők jövő hétfőn délután öt órakor tartják, de addigra már programok során lehet túl a kultúrára éhes közönség, például az anyanyelvi verseny idei járási fordulóját is hétfő délelőtt tartják, igaz, anyanyelvi vetélkedőből jut keddre is.

Az ünnepi hetet ezúttal Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató nyitja majd meg, valamint ünnepi köszöntőt mond Kinyóné Lakatos Melinda, és közreműködik Buda Ádám énekmondó is. A megnyitó vezérmotívuma a kultúra hete apropójából adódóan a Himnusz, amely a hét során többször is felbukkan majd, például a különböző helyszíneken megtartandó villámcsődületek alaptémája is ez. Ezek az alkalmak – a műfaj sajátosságainak megfelelően – külsős helyszíneken, a Belvárosi illetve a Kertvárosi Tagiskolában, az Eperföldi Általános Iskolában, és a Dózsa könyvtárában kerülnek megtartásra.

Több alkalom az időseket igyekszik bevezetni az internet világába, de a szociális otthonban nyugdíjas könyvklubot is tartanak majd. A legidősebbek mellett a legkisebbekre is gondoltak a szervezők, így a Baba-mama klub is a repertoárra került.

A hét során lesz népzenei nyíltnap a Mezei Virágok Népdalkörrel, néptáncos megemlékezés Bencze Károlyné emlékének adózva, valamint komolyzenei program, folytatva a Hangszerországban tett barangolásokat, illetve a Tudásklubban teret adva Leányfalusi Vilmos orgonaművész, főszékesegyházi karnagy bemutatkozásának. A mesterségeket Kovács László fazekas mester képviseli, a róla szóló könyv bemutatójára a Dózsa könyvtárában került sor.


Forrás: Tomori Pál Városi Könyvtár


Szintén a Tomori Könyvtártól eltérő helyszínen, az egykori Tiszti Klubban történelmi fotótárlat nyílik a galíciai és az olasz fronton készült képanyagból. Emellett a keleti kultúrák is bemutatkozási lehetőséget kapnak majd, és angol, francia, orosz idegen nyelvű társalgás is gazdagítja a programot.

És ami elmaradhatatlan: a rengeteg mese!


Forrás: Tomori Pál Városi Könyvtár

A nem csak gyerekeknek szóló irodalmi csemegék számos formában és alkalommal kerülnek elő a hét során: csütörtökön az ovisokat vezetik be a magyar népmese csodáiba, pénteken a Kacsóka Bábszínház nyílt napja lesz, szombaton pedig a gyermekkönyvtárban tartanak fölolvasást a mesemondó verseny résztvevői.

Idén is kapcsolódik gyűjtés a rendezvénysorozathoz a Dévai Alapítvány javára, hiszen „Jónak lenni jó, nem csak karácsonykor”. Ahogyan a rendezvénysorozat plakátja is hirdeti: „A könyvtár a kultúra műhelye”. Ennek megfelelően a rendezvények ingyenesek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés