2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Legyen az uszódi Holló Mátyás az Év Agrárembere!

Legyen az uszódi Holló Mátyás az Év Agrárembere!
Illés György Cinó  |  2021. 04. 22., 08:17

A szavazatokat az állattenyésztés kategóriában gyűjtő juhtenyésztő munkásságára már portálunk is fölfigyelt, kameránkkal el is kísértük egy tenyészjuh-szépségversenyre. Most egy másik kisfilmmel is bemutatkozik a szavazás oldalán. A számos díjban és elismerésben részesült juhtenyésztő már nemzetközi sikereket és szakmai megbecsülést is magáénak tudhat, és szűkebb pátriája közösségi életének is fontos szereplője.

Az Év Agrárembere kitüntető címért tíz kategóriában folyó versengés dr. Nagy István agrárminiszter fővédnökségével zajlik, és a jelöltekre az e célra fönntartott oldalon lehet szavazni. A jelöltek közt van az uszódi Holló Mátyás is, akivel olvasóink már megismerkedhettek egy tenyészállat-szépségverseny kapcsán, ahol Tóth Dani forgatott izgalmas rövidfilmet, amelyet #DOKU című sorozatunkban megjelent cikkünkbe ágyazva láthattak, de itt is újranézhetik:


Az Év Agrárembere címről szóló szavazás internetes oldalának Holló Mátyást bemutató oldalán a szöveges ismertetés mellett most egy újabb videón is bemutatkozik a juhtenyésztő.
A kezdeményezésre fölfigyelt a község vezetése is, az pedig, hogy a szavazást az önkormányzat saját Facebook-oldalán is népszerűsíti, valószínűleg azt jelzi, hogy méltónak tartanák az elismerésre.


A Holló Mátyásról szóló cikkből megtudhatjuk, hogy mindig is az állattenyésztés érdekelte, a családi juhászatban töltött gyermekkora meghatározta jelenlegi életét is..
A kalocsai Dózsa György Mezőgazdasági Technikumban állategészségügyi végzettséget szerzett szakemberként a Guba Sándor emlékversenyen a juhászatukról írt szakdolgozata különdíjban részesült, így felvételt nyert a Kaposvári Egyetemre, ám tanulmányait nem kezdte meg, mert édesapja egészségi állapota miatt választani kellett a tanulás és a gazdaság megtartása között. Ma is azt tartja, jó döntés volt az utóbbit választani.

Nős, három gyermek édesapja. Családja mindenben támogatja. Lánya agrármérnöknek tanul. 2001-től több fajta juhtörzstenyésztője, köztük a magyar merinóé, amelynek – Magyarországon egyedülállóan – mind a hét még létező vérvonalát tenyészti. Összesen közel ezer nyilvántartásban szereplő juha és szaporulata van. 2004-től a kiállítások állandó és sikeres résztvevője. 2013-ban az „Év juhtenyésztője”, 2017-ben az OMÉK nagydíjasa. 2020-ban Európa egyik legnagyobb kiállítására, a párizsi Salon International del’ Agriculture show-ra bírálónak hívták meg.
A Juh Szakmaközi Szervezet alapító elnökségi tagja, valamint a termelési munkacsoport vezetője. A NAK országos küldötte, gyepgazdálkodási munkacsoportjának tagja és a megyei juhtenyésztési alosztály vezetője, az MJKSZ (Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség) elnökségi tagja.

A szakmai érdemek mellett a társadalmi szerepvállalásáról is írnak:
Hithű reformátusként az Egyházközség presbitere és pénztárosa. Az Uszód KSE elnöke és támogatója. Gyermekalapítványok rendszeres támogatója. Mindemellett a település rendezvényeit is aktívan segíti anyagilag vagy éppen egy birkapörkölttel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei