2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Uszódon vizitált a Virágos Magyarország zsűrije

Uszódon vizitált a Virágos Magyarország zsűrije
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 31., 08:54

Egyelőre nem tudni milyen eredménnyel, de annyi bizonyos, Uszódon járt a Virágos Magyarország zsűrije. A látogatásról - átvéve a zsűri egyik tagjának a közösségi médiában tett bejegyzését és fotóit - Bedi Gyula, a község polgármestere számolt be, ugyancsak a virtuális térben.


Mint korábban a Célegyenesbe ért a Virágos Magyarország verseny értékelése című cikkünkben beszámoltunk róla:

A szervezőbizottság döntése értelmében két héttel meghosszabbították az idei környezetszépítő verseny nevezési időszakát, így július 1-jéig jelentkezhettek a közterületeiket megmérettetni kívánó önkormányzatok, és a Virágos balkonok, virágos kertek lakossági versenyben induló amatőr kertészek. Mindkét versenyben hamarosan indul a közönségszavazás is a Virágos Magyarország Facebook oldalán. Mindenkit arra buzdítunk, szavazatával támogassa kedvenc Bács-Kiskun megyei települését.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Bahget Iskander / Facebook


A szervezők a pandémia miatti egy év kihagyás után idén visszatértek a mozgalom eredeti célkitűzéséhez, újra a települési önkormányzatok részére hirdették meg a versenyt. Mint emlékezetes, a járvány miatt tavaly rendhagyó módon csak a lakosság jelentkezhetett a legszebb balkonokkal és kertekkel.

A 28. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország versenyre ebben az évben Bács-Kiskun megyéből, mások mellett a kalocsai járásból is több település nevezett be, a megmérettetésen hagyományosan ott van a több alkalommal komoly elismerésekben részesült Géderlak, Uszód és Ordas is.
Idén újdonságként a kétezer főnél nagyobb lélekszámú települések online is benyújthatták pályázataikat.

Az idei versenyen is több kategóriában osztanak díjakat, a győztesek kihirdetése szeptember közepén várható.

Ahogy korábban, a nagyközönség idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe, így a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a hamarosan elinduló közönségszavazás is a Virágos Magyarország közösségi oldalán.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Bahget Iskander / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei