2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus koncertezik hétfőn a Nagytemplomban

Helyszín: Főszékesegyház, Szentháromság tér, Kalocsa
Dátum: 2017. február 27., hétfő 18:00
Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus koncertezik hétfőn a Nagytemplomban

A kalocsai Liszt Ferenc AMI félszáz éves fönnállásának megünneplésére szervezett programsorozatba illeszkedik a jövő hétfőn este hat órakor kezdődő koncert, amelyen az Új Liszt Ferenc Kamarakórust a másodízben jubiláló kalocsai zeneiskola, valamint az egykori kalocsai Ének-zenei Általános Iskola volt diákja, Nemes László Norbert vezényli.

Az „Új Liszt Ferenc Kamarakórus” a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alma Mater Kórusából, illetve a közelmúltban végzett fiatal muzsikusok közül válogatott együttes. Fő célja annak a hagyománynak újraélesztése, melyet az egyetemen Párkai István professzor teremtett meg az 1963. és 1993. közt működött Liszt Ferenc Kamarakórus tevékenysége által – derül ki a 2010 áprilisában debütált énekkar honlapján közölt információkból.


Forrás: Új Liszt Ferenc Kamarakórus / Facebook

E hagyomány szerint a közkedvelt, „klasszikus” kórusművek mellett a kortárs kórusirodalom ritkábban hallható, nehezebben megközelíthető alkotásaiból is csipegetnek koncertjeiken, az együttes gazdag énekkari hangzásvilágát pedig a kórustagok egyéni képzettsége és magasrendű kamarazenészi érzékenysége is szavatolja, és egységes vokális technika fogja keretbe.

Az együttest 2014 szeptembere óta a kalocsai származású Nemes László Norbert vezeti. A hétfő este a kalocsai Nagyboldogasszony főszékesegyházban tartandó koncerten is ő vezényli majd az énekkart, amely már nem is először lép föl városunkban: 2011-ben szerepeltek a Kék Madár Fesztivál kínálatában, bár akkor még más karvezetővel.

A rendezvény előtt köszöntőt mond Fehérvári István, a Liszt Ferenc AMI igazgatója, a koncertet dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek nyitja meg.
A belépés díjtalan!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés