2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Szalagavató 2023 – A Dózsa több mint 100 végzősének tűztek szalagot pénteken

Illés György Cinó  |  2023. 01. 17., 07:54

Öt osztály összesen 103 tanulójának mellére tűzték föl a felnőtté válás küszöbén álló diákok első nagy megmérettetésére való felkészülésének időszakát jelző kék szalagot múlt hét pénteken délután a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium szalagavatóján, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola aulájában.

Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Valterné Pataki Gabriella Éva és Virág Tibor, az iskolafenntartó Bajai Szakképzési Centrum (SZC) főigazgatója és kancellárja, valamint Kovács Tímea, a kancellári kabinetiroda gazdasági vezetője, Kalocsa Város Önkormányzatát pedig ezúttal Simon Zoltán alpolgármester képviselte.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A végzős diákok ünnepélyes bevonulása után nemzeti hagyományaink szerint a Himnusz közös eléneklésével kezdődött a szalagavató ünnep, majd az iskola oktatótestülete nevében Fekete Antal, az intézmény igazgatója közvetlen hangvételű beszédével köszöntötte a búcsúra készülőket.

A szalag nem csak egy szép masni, amit hordhatsz, amivel mutatod a világnak, hogy végzős diák vagy és maholnap belépsz a felnőttek társadalmába... Ez annál sokkal több. Azt jelzi, közel álltok a végcélhoz: érettségi, szakmai vizsga, pályaválasztás, másik szakma tanulása, felsőoktatás, vagyis a kék szalagocska rádöbbent arra, hogy életetek komoly fordulópontja közeledik, rádöbbentek arra, hogy bő fél év múlva kiszakadtok a megszokott, biztonságos dózsás világotokból.”– figyelmeztette a tanulókat az igazgató, aki az élet legfontosabb értékeire, még a munka világában való helytállásnál is fontosabb dolgokra, a család, egészség, barátság, tisztesség négyesére is rámutatott, és végül a még itt töltendő, rövid időben a tanulókra váró kihívásokról szólt:

Be kell fejeznetek a megkezdett utat, mégpedig jól, hogy a végén, ahol majd mindannyian elköszönünk egymástól, olyan új utakra léphessetek, ami a kedvetekre való. A célig pedig kísérjen el, segítsen titeket szüleitek és oktatóitok szeretete, aggódása és mindannyiunk közös reménysége!”– mondta Fekete Antal, majd beszédét jókívánságokkal zárta.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az igazgató ünnepi beszédét követően a végzősök zenés-verses műsora következett, amelyről hoztunk egy videós ízelítőt:


A diákok előadása után került sor a szalagtűzés ünnepélyes aktusára, amelynek keretében először az intézményvezető tűzte föl a kék szalagot a végzős osztályok osztályfőnökeinek mellére, majd az utóbbiak a tizenegyedikes osztályfőnökök és segítőik közreműködésével szalagozták föl tanulóikat, akiket a műsorközlő egyenként, név szerint szólított elő, s akik a szalagok mellé a búcsúzás, elszakadás jelképeként egy-egy szál sárga gerberát is átvehettek.

A szalagtűzés után Lakatos Bence Gábor 3/11.D osztályos tanuló gitárkíséretével Kanalas János 12. B osztályos tanuló adta elő saját versét, olyan anyanyelvi tehetségéről téve tanúbizonyságot, amellyel akár a szépirodalomban, akár a könnyűzenében dalszövegíróként is érvényesülhet, esetleg tanult szakmájának kamatoztatása mellett is.
Érdemes meghallgatni!


A szalagavató ünnepség zárásaképpen – némi technikai szünet után – a végzős tanulók tánca következett, majd szüleik, szeretteik jókívánságait fogadták a diákok, akiknek táncát betanította és a koreográfiát összeállította Vajda-Fricska Katalin.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 21., 19:15
A férfi a büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható. Még >>>
2024. 02. 21., 18:48
A 2.5 év körüli gyermek nyilvánvalóan nem tudta megmondani a címét és nem volt felnőtt a közelében. Még >>>
2024. 02. 21., 10:45
Anyuci, apuci, mamaci, papaci - a legszebb szavak számomra. Számodra a legszebb szavak? Még >>>
2024. 02. 20., 10:30
A Kiskunsági Víziközmű - Szolgáltató Kft. értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy az ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végez. Még >>>
2024. 02. 19., 17:00
A férfi 2024.február 13-án álnéven összesen 90.000 darab, a központi idegrendszerre ható tablettát adott fel, a csomag tartalmát alkatrészként megjelölve. Még >>>
2024. 02. 19., 14:30
A koncertnek a Kecskeméti Evangélikus Templom ad helyet. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK