2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Szalagavató 2023 – A Dózsa több mint 100 végzősének tűztek szalagot pénteken

Illés György Cinó  |  2023. 01. 17., 07:54

Öt osztály összesen 103 tanulójának mellére tűzték föl a felnőtté válás küszöbén álló diákok első nagy megmérettetésére való felkészülésének időszakát jelző kék szalagot múlt hét pénteken délután a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium szalagavatóján, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola aulájában.

Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Valterné Pataki Gabriella Éva és Virág Tibor, az iskolafenntartó Bajai Szakképzési Centrum (SZC) főigazgatója és kancellárja, valamint Kovács Tímea, a kancellári kabinetiroda gazdasági vezetője, Kalocsa Város Önkormányzatát pedig ezúttal Simon Zoltán alpolgármester képviselte.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A végzős diákok ünnepélyes bevonulása után nemzeti hagyományaink szerint a Himnusz közös eléneklésével kezdődött a szalagavató ünnep, majd az iskola oktatótestülete nevében Fekete Antal, az intézmény igazgatója közvetlen hangvételű beszédével köszöntötte a búcsúra készülőket.

A szalag nem csak egy szép masni, amit hordhatsz, amivel mutatod a világnak, hogy végzős diák vagy és maholnap belépsz a felnőttek társadalmába... Ez annál sokkal több. Azt jelzi, közel álltok a végcélhoz: érettségi, szakmai vizsga, pályaválasztás, másik szakma tanulása, felsőoktatás, vagyis a kék szalagocska rádöbbent arra, hogy életetek komoly fordulópontja közeledik, rádöbbentek arra, hogy bő fél év múlva kiszakadtok a megszokott, biztonságos dózsás világotokból.”– figyelmeztette a tanulókat az igazgató, aki az élet legfontosabb értékeire, még a munka világában való helytállásnál is fontosabb dolgokra, a család, egészség, barátság, tisztesség négyesére is rámutatott, és végül a még itt töltendő, rövid időben a tanulókra váró kihívásokról szólt:

Be kell fejeznetek a megkezdett utat, mégpedig jól, hogy a végén, ahol majd mindannyian elköszönünk egymástól, olyan új utakra léphessetek, ami a kedvetekre való. A célig pedig kísérjen el, segítsen titeket szüleitek és oktatóitok szeretete, aggódása és mindannyiunk közös reménysége!”– mondta Fekete Antal, majd beszédét jókívánságokkal zárta.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az igazgató ünnepi beszédét követően a végzősök zenés-verses műsora következett, amelyről hoztunk egy videós ízelítőt:


A diákok előadása után került sor a szalagtűzés ünnepélyes aktusára, amelynek keretében először az intézményvezető tűzte föl a kék szalagot a végzős osztályok osztályfőnökeinek mellére, majd az utóbbiak a tizenegyedikes osztályfőnökök és segítőik közreműködésével szalagozták föl tanulóikat, akiket a műsorközlő egyenként, név szerint szólított elő, s akik a szalagok mellé a búcsúzás, elszakadás jelképeként egy-egy szál sárga gerberát is átvehettek.

A szalagtűzés után Lakatos Bence Gábor 3/11.D osztályos tanuló gitárkíséretével Kanalas János 12. B osztályos tanuló adta elő saját versét, olyan anyanyelvi tehetségéről téve tanúbizonyságot, amellyel akár a szépirodalomban, akár a könnyűzenében dalszövegíróként is érvényesülhet, esetleg tanult szakmájának kamatoztatása mellett is.
Érdemes meghallgatni!


A szalagavató ünnepség zárásaképpen – némi technikai szünet után – a végzős tanulók tánca következett, majd szüleik, szeretteik jókívánságait fogadták a diákok, akiknek táncát betanította és a koreográfiát összeállította Vajda-Fricska Katalin.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK