2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hagyományteremtő „Veterán Batyus Party” a Kubikus parkban – Még Hollandiából is érkezett kiállító

Illés György Cinó  |  2024. 05. 17., 09:17

Tavaly novemberben alakult meg egy pár ismerősből a kalocsai veterán jármű kedvelői baráti csoport. December 27-én egy közös autós túrát szerveztek, 12 résztvevővel. Annak sikerén felbuzdulva valami nagyobb léptékű rendezvényt is szerettek volna. Az az ötletük támadt, hogy – mivel veterán találkozó már sok van –, a rendezvényüket egy önellátó Veterán Batyus Party formájában tudnák egyedivé tenni. Erre május 12-én, vasárnap került sor. Az elképzelés bevált: százak látogattak ki a Kubikus parkba, hogy megcsodálják a különleges járműveket, és a kiállítóktól is kedvező visszajelzések érkeztek, előrevetítve a folytatást.

A Vajas közelsége adta az ötletet, hogy a kocsik és motorok mellett egyedi, veterán fából készült motorcsónakok is bemutatkozhassanak.
Az autó és motor kategóriában kiírt járműszépségverseny közönségszavazása mellett a programot olyan vidám vetélkedők színesítették, mint a hengerfej dobó, vagy a felni kitartó verseny, az alkatrész súlybecslés, vagy a felni szépségverseny.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

ÖSSZESEN 92 JÁRMŰ ADTA LE A NEVEZÉSÉT, AMI ELSŐ NEKIFUTÁSRA REMEK EREDMÉNY.

A jó idő és a családias piknik hangulat gondoskodott a sikerről, ami után jó okkal reménykedhetnek a folytatásban a régi, szép autók-motorok szerelmesei.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Amint megtudtuk, a legmesszebbről érkezett kiállító egy holland házaspár volt, akik egy Jensen Haeley autót helyeztek közszemlére.

A Pécsi Veterán Autó- és Motorbarátok Egyesülete szép számú járművel látogatott városunkba, de a kiskunhalasi Kántor András Veterán Autós és Motoros Egyesület is sok autóval képviseltette magát. Rajtuk kívül a Dunántúlról és az ország több közelebbi pontjáról gyűltek össze az oldtimer-rajongók.

A rendezvény a „batyus” jellege mellett teljesen önellátó volt, külső anyagi segítség nélkül, de a folytatáshoz szívesen fogadnák a szervezők szponzorok segítségét.
A rendezvény szervezői az oldtimeres baráti kör aktivistái – Pusztai József, Szabó Tamás, Forgács László, Forgács Péter és Orosházi László – voltak, akik ezúton is megköszönték a városvezetéstől, a Vagyonhasznosítási Kft.-től és az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Kalocsai Szakaszmérnökségétől a rendezvény megszervezéséhez kapott segítséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK